viola chlamydia

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
kajka5

viola chlamydia

Post autor: kajka5 »

od kilku miesięcy mam problem-pieczenie i częste oddawanie moczu. badanie nic nie wykazało.Lekarz przepisał mie antybiotyk i powiedział,że to może byc zakażenie bakteriami chlamydia od chodzenia na basen. powiedział też,ze prosty test moge sobie zrobić sama w domu. Czy któraś z was miała cos podobnego i wie coś na ten temat?
izunia

Re: viola chlamydia

Post autor: izunia »

Ja sobie robiłam taki viola chlamydia test. Bałam się, że nie dm sobie rady sama w domu, ale na necie znalazłam obrazki co i jak po kolei robić i jakoś poszło. Więcej paniki przy tym zrobiłam niż było to warte :) Wynik masz po 15 minutach i wtedy już wiesz czy masz "to" czy nie. Mi wynik wyszedł negatywny i wreszcie odetchnęłam z ulgą. Jak jeszcze nie zabrałaś się do zrobienia tego testu to szybko leć do apteki! To nie jest jakaś tam sobie choroba! Niestety jest ona bardzo groźna i leczenie jest dosyć długie. W razie co śmiało pytaj o wszytko :)
ODPOWIEDZ