Olej arganowy - zastosowanie

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Olka

Olej arganowy - zastosowanie

Post autor: Olka »

Niedawno kupiłam czysty olej arganowy do stosowania na skórę i włosy. Zapach ma dość nieprzyjemny i jakoś nie mogę się skusić do stosowania go.
Jak używacie ten olej ? czy mieszacie z innymi olejkami ? na jakie partie ciała stosujecie ? jakie są efekty używania go ?
Awatar użytkownika
anett
Miła Kobietka

Re: Olej arganowy - zastosowanie

Post autor: anett »

Ja mam niewielką ilość olejku (odlaną od koleżanki). Stosuję go na jedną bliznę (nie na całe ciało).
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

Olka pisze:Niedawno kupiłam czysty olej arganowy do stosowania na skórę i włosy. Zapach ma dość nieprzyjemny i jakoś nie mogę się skusić do stosowania go.
Jak używacie ten olej ? czy mieszacie z innymi olejkami ? na jakie partie ciała stosujecie ? jakie są efekty używania go ?
A jakiej firmy masz ten olejek? Ja bym na Twoim miejsu spróbowała wymieszać go ze zwykłym balsamem, a do włosów używac jak odżywki. Słyszałam dużo pozytywnych opinii o tym olejku, aż sama muszę wypróbować :)
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

ja kupiłam olejek arganowy z Joanny (wcześniej miałam z avonu) - stosuję go na włosy po umyciu dwie kropelki mniej więcej na końcówki włosów. Nie puszą się, są nawilżone.
z obydwu jestem zadowolona
misiapysia
Miła Kobietka

Post autor: misiapysia »

no duzo ludzi chwali ten olejek :) ja mam taki 3 w 1 z bielendy. wlasnie super ze mozna go stosowac do ciala twarzy wlosow. jesli chodzi o twarz- najlepiej na noc, u mnie na dzien pod makijaz zwyczajnie sie nie sprawdza
Natka92
Fajna Kobietka

Tygrys pisze:ja kupiłam olejek arganowy z Joanny (wcześniej miałam z avonu) - stosuję go na włosy po umyciu dwie kropelki mniej więcej na końcówki włosów. Nie puszą się, są nawilżone.
z obydwu jestem zadowolona
Ale spłukujesz ten olejek, czy po prostu wcierasz w końcówki i zostawiasz? Bo chyba sa różne szkoły uzywania go :D
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

ja daję go troszkę na końcówki - tak dwie, trzy krople i wcieram i zostawiam już, nie spłukuję. Mam włosy suche na końcach i puszące się - a dzięki olejkowi mogę sobie z nimi poradzić
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Tygrys, ten z Joanny, ma podobną konsystencję jak z avonu ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

tak samo mniej więcej...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

W sumie mi się kończy.. to może bym sobie sprawiła...
blondyneczka28
Miła Kobietka

Post autor: blondyneczka28 »

A mój ładnie pachnie, miałam już kilka i jeszcze się nie spotkałam z brzydko pachnącym. Ja o stosuję głównie do twarzy i na włosy. Całego ciała nie stosuję, bo mi szkoda ;p
Natka92
Fajna Kobietka

A ja właśnie przeciwnie - najwięcej używam olejku do ciała, smaruje i mam później taką wygładzoną skórę :) Na włosy tez jest fajny, generalnie podobno ma mnóstwo zastosowań - mojej koleżance taki z bielendy pomógł tez w czasie ciąży pozbyć się rozstępów :D
Awatar użytkownika
Violet
Miła Kobietka

Post autor: Violet »

Olejku aragonowego nigdy nie używałam, znam dobre właściwości rycynowego i ze slodkich migdałów. Aż muszę sobie o nim trochę poczytać.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Jeny, znów Bielenda... przez ten spam, człowieka aż odrzuca od tej firmy
L...

Post autor: L... »

Ja po arganowym mam super włosy:)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

No wiem... Ja sama używam..
i myślałam o zakupie nowego bo mój się skończy..
i w sklepie była tylko bielenda... i przez cały spam jaki jest robiony na forach, bo to nie tylko u nas..
Człowiek nie kupi... pomijam fakt że otatnio się na coś skusiłam z bielendy i jestem nei zadowolona
krysia19
Miła Kobietka

Post autor: krysia19 »

Ja od jakiegoś czasu coraz bardziej doceniam olejek arganowy. Zauwazyłam, że kosmetyki, które mają go w składzie są o wiele delikatniejsze, bardziej odżywcze. Tak więc doskonale pasują do mojej suchej cery i cienkich, słabych włosów (odziedziczyłam to po mamie).
Generalnie w Biedronce jest obecnie duża promocja. Można tam sobie sprawić szampon i odzywkę z linii Argan Professional z olejkiem arganowym. Każda za 9 zł. Wczoraj sobie sprawiłam . Jestem aktualnie po pierwszym użyciu i wrazenie pozytywne (chociaż ciężko jest mi pisać duże pochwały po pierwszym zastosowaniu :)). Niemniej ma się poczucie jakby myło się włosy nie szamponem drogeryjnym ale tym naprawdę wysokiej jakości - jak z salonu. Może po miesiącu opiszę resztę wrażeń.
mamamuminka
Miła Kobietka

Post autor: mamamuminka »

slyszalam duzo dobrych opinii o dzialaniu olejku arganowego ale powiem szczerze ze nie wiem gdzie go kupic- lepiej udac sie do apteki czy te w drogeriach tez sa ok jakosciowo?
Awatar użytkownika
jałowa
Fajna Kobietka

Post autor: jałowa »

Olej arganowy ma bardzo wiele zastosowań i dobroczynny wpływ na nasza urodę przede wszystkim nawilża i ujędrnia skórę, działa rewitalizująco, przeciwdziała procesom starzenia się skóry, chroni naskórek przed wysychaniem, wygładza, uspokaja podrażnioną skórę, działa przeciwzapalnie, łagodzi objawy trądziku, alergii. Bardzo dobrze sprawdza się na włosach idealnie je nawilżając, z nowości mogę Wam podpowiedzieć, że teraz rimmel wypuścił na rynek maskarę do rzęs wonder'full właśnie z dodatkiem olejku arganowego w składzie.
Wisi
Jestem tu nowa :)

Post autor: Wisi »

ja po olejku ma na prawdę genialne włosy, są takie miękkie w dotyku i puszyste:) Dziewczyny mój mąż chce zamontować SPAM. Co myślicie?
Ostatnio zmieniony czw wrz 04, 2014 12:25 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: tak jawnego spamu dawno nie widziałam
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Olejek arganowy dodają teraz do wszystkiego, aż chyba lekko do przesady
Mirella89

Post autor: Mirella89 »

Stosowałam olejek na rzęsy ale szczerze mówiąc nie widziałam żadnej poprawy:(
Awatar użytkownika
jałowa
Fajna Kobietka

ale była to jakaś odżywka? Jesteś pewna że to był olejek arganowy, po nim zazwyczaj widać różnicę, jest bardzo pożądany jeśli chodzi o kosmetyki do pielęgnacji.
Awatar użytkownika
waniliowelody

Post autor: waniliowelody »

Czysty olejek arganowy bądź jego dodatek do innych kosmetyków zdecydowanie odżywia rzęsy i widać ich znaczną poprawę. Ja po miesiącu używania maskary rimmel wonderfull właśnie z olejkiem widzę, że moje rzęsy są mocniejsze, mniej wypadają i jest ich zdecydowanie więcej, także może Twoja odżywka ma jakiś inny skład :)
Awatar użytkownika
jałowa
Fajna Kobietka

też jestem zdziwiona, bo olejek arganowy raczej nie pogorszyłby kondycji Twoich rzęs a wręcz przeciwnie. Sprawdź dokładnie skład odżywki i napisz co tam wyczytałaś.
ODPOWIEDZ