Olbrzymi ból pleców!!
-
AnnaWierz12
- Jestem tu nowa :)
Olbrzymi ból pleców!!
Cześć
Od niemal miesiąca zmagam się z potwornym bólem pleców. Wydaje mi się że to przez siedzący tryb życia ale pewna nie jestem. Mimo to staram się czynnie uprawiać sporty jednak to daje chwilową ulgę.
Czy któraś z was również boryka się z bólem pleców w dolnej części kręgosłupa??
Jak sobie z tym radzicie??
Od niemal miesiąca zmagam się z potwornym bólem pleców. Wydaje mi się że to przez siedzący tryb życia ale pewna nie jestem. Mimo to staram się czynnie uprawiać sporty jednak to daje chwilową ulgę.
Czy któraś z was również boryka się z bólem pleców w dolnej części kręgosłupa??
Jak sobie z tym radzicie??
Re: Olbrzymi ból pleców!!
mnie najczęściej boli w dolnej części pleców na tydzień przed okresem, to podejrzewam żródła bólu inne... a radzę sobie, hm... ciepła kąpięl z masażem plecków, apap albo panadol... i tyle ;/
może jakies ćwiczenia, na wzmocnienie mięsni kręgosłupa ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Niestety, ale na bóle w dolnej części pleców wpływ może mieć wiele czynników.
Jeśli ten ból jest często nie do zniesienia, tak, że musisz brać tabletki, nie czekaj tylko od razu idź do lekarza.
Jeśli ten ból jest często nie do zniesienia, tak, że musisz brać tabletki, nie czekaj tylko od razu idź do lekarza.
perfumy damskie
ja bym Ci poleciła korektor ortopedyczny odcinka lędźwiowego na prawdę działa cuda. Na allego kosztuje ok 100zł ale moja przyjaciółka znalazła tańszy na stronie spam
mi pomogło może i wam pomoże.
mi pomogło może i wam pomoże.
Ostatnio zmieniony czw wrz 26, 2013 12:50 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
ja też mam problemy z kręgosłupem... jak ból faktycznie utrzymuje się przez dłuższy czas - nie ma na co czekać- koniecznie wybierz się do lekarza. W zależności od tego jaka jest przyczyna bólu są różne sposoby aby sobie z nim poradzić. 
www.kwiatjednejnocy.pl - serwis z myślą o KOBIETACH
-
AnnaWierz12
póki co nie mam kasy żeby iść prywatnie. Nie dość że wizyta z 100zł to jeszcze ewentualne leki, badania i konsultacje a wszystko kosztuje
Ja też mam takie chwile, kiedy mnie to dopada. Dobry na tego typu bóle jest aktywny tryb życia z naciskiem na częste chodzenie na basen.
mnie ból pleców męczy od czasów ciąży, nie stale, ale tak mnie właśnie czasami nachodzi, że nawet 2 dni nie mogę chodzić :/
- lulumiranda
- Fajna Kobietka
Też cierpię na okresowe bóle pleców, wtedy nie chce mi się wychodzić z łózka. Najczęściej dzwonię do pracy i informuję, że mnie nie będzie. Lekarz rodzinny polecił mi ćwiczenia z takimi piłkami rehabilitacyjnymi. Ćwiczę 15-20 min dziennie. Mam rozpisane specjalne ćwiczenia. Musze powiedzieć, że częstotliwość bólów oraz intensywność jest jakby mniejsza.
Ostatnio zmieniony czw lip 04, 2013 12:47 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
A myślałaś o taśmach, takich co noszą sportowcy. Można je dostać w każdym sklepie z art. rehabilitacyjnymi. Założyć je może każdy fizjoterapeuta. Pomogą jeżeli to są bóle mięśniowe. Jeżeli to bóle kręgosłupa, radzę iść do lekarza.
Kup zaparzacz do herbaty i napij się pysznej herbatki.
-
kari_donsion667
Przeczytaj to SPAM może znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Z pewnością są ćwiczenia, które Ci pomogą. Należy też zastanowić się nad zmianą materaca w łóżku.
Ostatnio zmieniony czw lip 18, 2013 11:20 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Maddy_lena
Moim zdaniem powinnaś najpierw poradzić się fachowca - lekarz, fizjoterapeuta itp. Fakt, może to kosztować. Ale chyba lepiej sprawdzić, co się dzieje, niż potem nie móc się ruszać...
. A ptoem ćwiczenia. Ponoć w terapii metodą McKenzie rehabilitant uczy, jakich ruchów nie powinno się wykonywać, a które mogą pomóc, żeby nie bolało.
najpierw bym sie przeszedł do specjalisty a potem zabrałbym się za ćwiczenia
http://www.avivainvestors.pl/notowania-funduszy-inwestycyjnych.htm
A byłaś z tym u lekarza? Bo ja po ciąży zaczęłam odczuwać silne bóle, nawet z łóżka nie mogłam rano wstać. Stwierdzono niespojenie jakiegoś łuku, ale nic z tym się nie robi. Jedynie ćwiczenia i basen, doraźnie przeciwbólowe. Ale byłam ostatnio na urlopie w Kurorcie Afrodyty na Słowacji: SPAM Fajne miejsce, baseny termalne niesamowite i wspaniale działają na bóle pleców. Do tego mogłam skonsultować się z lekarzem specjalistą, miałam liczne masaże i zabiegi. Raj po prostu. Mąż też zadowolony, bo wypoczął i się odstresował, pozwiedzał piękną okolicę.
Ostatnio zmieniony ndz lip 28, 2013 7:48 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
agnieszkas
Witam! Borykam się z tym samym problemem, od roku nieustannie bolały mnie plecy tak że czasem nie byłam w stanie iść do pracy. Nie miałam już siły dosłownie na nic i tydzień temu kupiłam nowe łózko.. efekt? To niewiarygodne ale plecy prawie wcale mnie nie bolą! Okazało się, że moje poprzednie łoże było za miękkie i jedynie w tym tkwił problem, także wszystkim kobietkom męczącym się z takim bólem polecam rozważenie kupna innego łóżka 
Medycyna estetyczna Wrocław
"Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce"
"Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce"
-
AnnaWierz12
byłam u jednego lekarza później u drugiego a na koniec u fizjoterapeuty który stwierdził że ból ma podłoże w krzywej miednicy...
Zalecenie: Ćwiczenia na miednicę i dolny odcinek kręgosłupa i najlepiej siadać na piłce
Chyba Pan fizjoterapeuta nie wpadł na pomysł w jaki sposób bd zabierała piłkę do pracy??
ale do rzeczy w Jastarni kupiłam fajne siedzisko do korygowania właśnie miednicy BackJoy
Efekt po 2 tygodniach nie odczuwam bólu a i zabrać go mogę wszędzie;p Po za tym ćwicze na nim mięśnie brzucha i kręgosłup przez co jestem bardziej gibka w biodrach:)
Polecam!!!
Zalecenie: Ćwiczenia na miednicę i dolny odcinek kręgosłupa i najlepiej siadać na piłce
Chyba Pan fizjoterapeuta nie wpadł na pomysł w jaki sposób bd zabierała piłkę do pracy??
ale do rzeczy w Jastarni kupiłam fajne siedzisko do korygowania właśnie miednicy BackJoy
Efekt po 2 tygodniach nie odczuwam bólu a i zabrać go mogę wszędzie;p Po za tym ćwicze na nim mięśnie brzucha i kręgosłup przez co jestem bardziej gibka w biodrach:)
Polecam!!!
- malinka 61
- Kobietka Expert
Po pierwsze wizyta u lekarza pierwszego kontaktu , wizyta u ginekologa czy coś złego się nie dzieje , a nie kupować jakieś nowości . Dobre są też na bóle kręgosłupa plastry APAP 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

-
AnnaWierz12
o to chodzi że byłam u lekarzy zarówno ginekologów jak i ortopedów.
Już wiem dlaczego back joy mi pomógł. Fizjoterapeuta powiedział że mam problem z miednicą a to coś zapewnia mi jej przodopochylenie.
Już wiem dlaczego back joy mi pomógł. Fizjoterapeuta powiedział że mam problem z miednicą a to coś zapewnia mi jej przodopochylenie.
U mnie pomogła wizyta u kręglarza i od 4 lat mam spokój
koszt 1 wizyty to około 40-50zł ja byłam na 3 
Witam,
od jakiegoś czasu borykam się z tymi samymi problemami, czyli ból kręgosłupa w odcinku lędźwiowym.
Próbowałam masaży, które brałam seriami, sport itp., pomoc jednak była chwilowa.
Pewnego dnia podczas oglądania tv był program o dziwnych kapsułach, kobieta mówiła bardzo przekonywająco więc postanowiłam spróbować, i powiem tak od drugiej sesji poczułam ulgę, a po miesiącu korzystania, zapomniałam o bólu. Polecam bo pomaga
od jakiegoś czasu borykam się z tymi samymi problemami, czyli ból kręgosłupa w odcinku lędźwiowym.
Próbowałam masaży, które brałam seriami, sport itp., pomoc jednak była chwilowa.
Pewnego dnia podczas oglądania tv był program o dziwnych kapsułach, kobieta mówiła bardzo przekonywająco więc postanowiłam spróbować, i powiem tak od drugiej sesji poczułam ulgę, a po miesiącu korzystania, zapomniałam o bólu. Polecam bo pomaga
Warto jest robić ćwiczenia, których na YouTubie jest naprawdę sporo. Wystarczy wpisać Spine trening, lub po prostu ćwiczenia na ból kręgosłupa.
Sama miałam problemy z kręgosłupem i kupiłam poduszkę ortopedyczną. Jestem bardzo zadowolona. Ból przestał mi dokuczać, wreszcie budzę się wypoczęta.Ważne było dla mnie aby jej kształt idealnie dopasowywał się do kształtu szyi. Polecam zajrzeć na tą stronę SPAM
Ostatnio zmieniony pn lis 25, 2013 9:04 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.partybus.pl/wieczor-panieński
U mnie bóle kręgosłupa to niestety rwa kulszowa, która dokucza mi od czasu pierwszej ciąży :/
Nic tak nie pomaga na te bóle, jak termofor z ciepłą wodą i rozgrzewający dip hot
Nic tak nie pomaga na te bóle, jak termofor z ciepłą wodą i rozgrzewający dip hot
Polecam rehabilitację.
Ostatnio zmieniony czw gru 05, 2013 10:18 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
rehabilitacja kraków