Niedosłuch u dzieci

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
surykatka2
Miła Kobietka

Niedosłuch u dzieci

Post autor: surykatka2 »

Czy znajdzie się tutaj ktoś ma doświadczenie w przypadku diagnozowania i ewentualnego leczenia dziecka z niedosłuchem? Chciałabym pomóc siostrze, która właśnie urodziła synka i okazało się, ze mały nie słyszy :(
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Re: Niedosłuch u dzieci

Post autor: docha »

Były już jakieś dokładniejsze badania? Wiadomo jaka jest przyczyna niedosłuchu? Czy potrzebne będą implanty czy jakieś inne leczenie? Też mamy w rodzinie dziecko z niedosłuchem, to naprawdę nie koniec świata, żyje normalnie, słyszy z implantami, mówi. Jak masz pytania to postaram się pomóc.
surykatka2
Miła Kobietka

Tak, już mamy komplet badań i diagnozę, lekarz zaleca implanty im wcześniej tym lepiej, żeby mowa normalnie się mogła rozwinąć. Będę wdzięczna za jakieś rekomendacje lekarzy i jeśli mogłabyś powiedzieć gdzie odbył się zabieg i ile trwa oczekiwanie?
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

A skąd jesteś? Ze swojej strony mogę polecić Kajetany pod Warszawą. Co do terminów to najlepiej dowiadywać się u źródła, tu masz numer na infolinie 22 463 55 55, jak coś to od razu można się umówić.
surykatka2
Miła Kobietka

Dzięki za numer, na pewno skorzystam, mieszkam w Warszawie, więc to niedaleko, a widzę, że wiele osób poleca właśnie Kajetany.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Bo to naprawdę bardzo dobry ośrodek, ze świetnymi specjalistami :) Udało Wam się umówić?
surykatka2
Miła Kobietka

Tak, dodzwoniłam się praktycznie od razu, wszystkiego się dowiedziałam na infolinii i umówiłam się na wizytę. Jesteśmy już po wizycie i ciągniemy temat dalej. Jestem już o wiele spokojniejsza, widząc, że sprawa implantów ruszyła do przodu. Jeszcze raz dzięki za polecenie.
ODPOWIEDZ