Olbrzymi ból pleców!!

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
maniia
Jestem tu nowa :)

Re: Olbrzymi ból pleców!!

Post autor: maniia »

Na kręgosłup najlepsza jest terapia manualna, wiem, sama sprawdziłam, żadne tam lasery, kinesiotaping czy inne takie rzeczy nie pomogły mi w takim stopniu jak terapia manualna, także zdecydowanie mogę wam ją doradzić. Ja na zabiegi chodziłam w Gdyni do Olive Natural Med na Stefana Batorego, pracują tam doskonali specjaliści od medycyny naturalnej. Od terapii manualnej jest Joanna Witowska-Drywa, świetny fachowiec, przywróciła mnie do formy.
Agniechowa

Post autor: Agniechowa »

ćwiczenia, ćwiczenia ;)
klaudiakkk22
Fajna Kobietka

Post autor: klaudiakkk22 »

Mnie pomogła wizyta u Pomorskiego Rehabilitanta Marcina Rosadzińskiego. Po tym jak lekarze proponowali mi operację, był moją ostatnią nadzieją i naprawdę pomógł. Ma on własną metodę leczenia, w której nie ma masaży czy ćwiczeń. Koniecznie sprawdźcie sami, może Wam naprawdę uratować zdrowie.
granika

Post autor: granika »

Może w takim przypadku wybrać się do specjalisty? W centrum medycznym Damiana pracują świetni rehabilitanci do których warto się zgłosić ze swoimi problemami zdrowotnymi. W końcu samo nic nie minie, a może być tylko gorzej.
Kasiulka12

Post autor: Kasiulka12 »

Kiedy ja miałam problemy z bólem pleców, bardzo pomogły mi regularne wizyty na basenie. Polecam.
Xenalia
Miła Kobietka

Post autor: Xenalia »

Zawsze warto iść do specjalisty, neurolog skieruje nas na odpowiednie badania a potem na zabieg, wdroży odpowiednie leczenie. Ja chodzę do przychodni Nasz Lekarz, tam mam specjalistów i rehabilitacje w jednym miejscu, warto do nich zajrzeć jak jesteśmy z tych okolic. Mają bardzo specjalistyczną opiekę zdrowotną.
paatka23
Fajna Kobietka

Post autor: paatka23 »

Byłem u wielu lekarzy, którzy mówili, że jedynym rozwiązaniem na mój ból kręgosłupa jest operacja. Na szczęście znajoma powiedziała mi o gabinecie Pomorskiego Rehabilitanta Marcina Rosadzińskiego i tu skutecznie mnie wyleczono, bez bolesnych metod. Pan Marcin Rosadziński uratował mi zdrowie.
dominika10
Extra Kobietka

Post autor: dominika10 »

Ja byłam u wielu lekarzy, którzy mówili, że jedynym rozwiązaniem na mój ból kręgosłupa jest operacja. Na szczęście znajoma powiedziała mi o Pomorskim Rehabilitancie Marcinie Rosadzińskim i tu skutecznie mnie wyleczono. Pan Marcin Rosadziński uratował mi zdrowie, cieszę się, że tam pojechałam.
klaudiakkk22
Fajna Kobietka

Post autor: klaudiakkk22 »

Mi pomogły wizyty u Pomorskiego Rehabilitanta Marcina Rosadzińskiego. Ma on opracowany własny schemat, który jest bardzo skuteczny.
Jinka
Fajna Kobietka

Post autor: Jinka »

Na pewno przy takim bólu trzeba zrobić rezonans magnetyczny kręgosłupa, takie badanie dokładnie pokaże co się dzieje . Ja robiłam rezonans w Warszawie w Radiomedica https://radiomedica.pl/ , jest to dobre centrum diagnostyczne. Mają tam krótkie terminy, badanie jest bardzo dokładne. Wynik tez jest szybko.
dominika10
Extra Kobietka

Mi niesamowicie pomogły wizyty u Pomorskiego Rehabilitanta Marcina Rosadzińskiego. Pracuje on z pacjentem według własnego schematu i po kilku wizytach poczułam pierwsze efekty i dzięki niemu jestem teraz w pełni zdrowa. Nie czekaj,tylko jedź tam!
paatka23
Fajna Kobietka

Mi najbardziej pomogła wizyta u Pomorskiego Rehabilitanta Marcina Rosadzińskiego. Ma on własny schemat i wystarczy kilka wizyt, a uporczywy ból kręgosłupa mija.
paatka23
Fajna Kobietka

Mi bardzo pomogły wizyty u Pomorskiego Rehabilitanta Marcina Rosadzińskiego. Pracuje na własnym schemacie, który jest genialny i oczywiście skuteczny.
dominika10
Extra Kobietka

Ja mogę Ci polecić Pomorskiego Rehabilitanta Marcina Rosadzińskiego. Po tym jak lekarze proponowali mi operację, był moją ostatnią nadzieją i naprawdę pomógł. Schemat Rosadzińskiego jest bardzo skuteczny.
wiki0001

Post autor: wiki0001 »

Polecam wizytę u najlepszego specjalisty w kraju, pomorskiego rehabilitanta Marcina Rosadzińskiego, który jest absolutnym mistrzem w swoim fachu. Jego opatentowana metoda- schemat Rosadzińskiego, jest rewelacyjna. Ja sama otrzymałam pomoc przy męczącej mnie dłuży czas dyskopatii, naprawdę warto się do niego udać!
beataka
Miła Kobietka

Post autor: beataka »

Idź do lekarza, powinien Ci dać skierowanie na prześwietlenie oraz na wizytę u lekarza rehabilitanta oraz neurologa. Z doświadczenia wiem, że na rehabilitację NFZ można czekać dobrych parę miesięcy, więc w międzyczasie, jeśli Cię stać, znajdź rehabilitanta prywatnie. Potrafią czynić cuda:)
ellena
Fajna Kobietka

Post autor: ellena »

Gdy dokucza nam ból pleców warto kupić żel DMSO izdrowiej.pl/dmso-gel Ma działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe, dzięki czemu może być stosowany w stanach zapalnych stawów lub mięśni
Awatar użytkownika
loraine89

Post autor: loraine89 »

W przypadku bólu w dolnej, lędźwiowej części kręgosłupa najczęściej marzymy o ciepłym kompresie. Utrzymujący się ból przynosi ogromny dyskomfort oraz rozdrażnienie. Dobrym wyjściem może być plaster przeciwbólowy rozgrzewający.
Plastry przeciwbólowe
Bianika

Post autor: Bianika »

Ja miałam straszne problemy z odcinkiem lędźwiowym, bo mało ćwiczyłam i całe dnie siedziałam przy komputerze (praca). Na szczęście znalazłam dobrego fizjoterapeutę w Warszawie - pana Karola Filipa - którego serdecznie pozdrawiam, kilka zabiegów w gabinecie i już jest lepiej.
jagina
Miła Kobietka

Post autor: jagina »

Ból pleców to problem, który może znacząco wpłynąć na nasze codzienne życie. Dlatego warto rozważyć zarówno regularne masaże, jak i zakup masażera https://allegro.pl/oferta/pistolet-do-m ... 3704090683 To urządzenie, które przynosi ulgę i pomaga w złagodzeniu bólu pleców.
Odelie
Miła Kobietka

Post autor: Odelie »

Pójść do lekarza, zrobić diagnostykę. Pójść do fizjoterapeuty, zrobi terapię, najlepiej około 12tygodni żeby problem nie powracał. Lub jeżeli diagnostyka da inny rezultat to poddać się operacji. Stosować adekwatną farmakologię. Ćwiczyć to co zada fizjoterapeuta. Unikać wyzwalaczy bólu.
Jesli szukasz ośrodka, który specjalizuje się w rwie kulszowej, od siebie polecam:
https://sanatoriaslowacki.pl/terma-slow ... abilitacja

Powinni dobrać Ci tam odpowiednie ćwiczenia.
Awatar użytkownika
adato
Miła Kobietka

Post autor: adato »

Bolą mnie plecy po dłuższym spacerze i staniu przy zlewie :girlactive , ale po odpoczynku ból znika.
Czy należy iść z tym do lekarza?
:angrywife atujest.blogspot.com
alafizreh

Post autor: alafizreh »

Rozumiem, że ból pleców potrafi mocno uprzykrzyć życie – współczuję! W takich sytuacjach pierwszym krokiem zawsze powinna być odpowiednia diagnoza, najlepiej od lekarza specjalisty. Tylko tak można znaleźć przyczynę bólu i dostosować leczenie.
Po postawieniu diagnozy warto rozważyć wizytę u fizjoterapeuty. Taka osoba profesjonalnie podejdzie do tematu, dobierze odpowiednie ćwiczenia i terapie, które pomogą Ci nie tylko uśmierzyć ból, ale też uniknąć nawrotów.
Dodatkowo polecam śledzenie specjalistycznych blogów, znajdziesz tam mnóstwo porad i ćwiczeń od specjalistów, które mogą być świetnym wsparciem w codziennej profilaktyce.
Witam !!!
ODPOWIEDZ