nie-oświadczyny

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Lina
Miła Kobietka

nie-oświadczyny

Post autor: Lina »

Co myślicie o facetach, którzy są w szczęśliwym , długim związku ale się nie oświadczają, nie mówią o ślubie?? Czy to tylko kwestia poglądów co nie oznacza, że mniej kochają??
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Re: nie-oświadczyny

Post autor: Masjaa »

Ja jestem w związku ponad 4 lata i nie myślimy o ślubie... najlepiej zapytać facetów :) to indywidualne podejście, niektórym tak wygodnie. ja tam uważam, że nie ma co naciskać na ślub....
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Post autor: mamajulci »

Małżenstwo to wielkie zobowiazanie, czego faceci z reguły nie lubia:) Jednak w tych czasach nie trzeba byc małżenstwem zeby byc razem, ludzie kochaja sie i bez papierka podpisanego w urzedzie. Komplikacje pojawiaja sie kiedy trzeba kupic mieszkanie, pojawia sie dziecko itp. Wtedy tłumaczenie ze ojciez i matka nosza inne nazwiska zaczyna byc meczace
Nala

Post autor: Nala »

Nie wydaje mi się, że to jest kwestia 'kochania kogoś mniej'. Każdy ma własne podejście do sprawy ślubu. Jedni go nie chcą bo nie potrzebują, inni nie mają pieniędzy na wesele, a jeszcze inni boją się takiego kroku bo np. rodzicom się nie udało. Takie przykłady można mnożyć. Moim zdaniem większość kobiet potrzebuje tej deklaracji dla takiego spokoju, oficjalnego zaangażowania i z czystej chęci! Ale szczerze mówiąc czy faceci tego tak naprawdę chcą? Niektórzy na pewno! Nigdy nie można uogólniać. Ale myślę, że nie oświadczają się z wielu powodów, czasem bardzo błahych. A nie dlatego, że nie kochają... :)
Baśka1971
Fajna Kobietka

Post autor: Baśka1971 »

Lina pisze:Co myślicie o facetach, którzy są w szczęśliwym , długim związku ale się nie oświadczają, nie mówią o ślubie?? Czy to tylko kwestia poglądów co nie oznacza, że mniej kochają??
Myślę że są mądrzejsi. :) Mówię to jako rozwódka.
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Post autor: mamajulci »

Myślę że są mądrzejsi. :) Mówię to jako rozwódka.[/quote]

Nie każdy rozwód świadczy o tym, że małżenstow jest instytucja beznadziejna. Mówie to jako podówjna męzatka. Od 10 lat jestem najszczesliwsza kobieta n swiecie:) Choc kazde małzenstwo ma dni gorsze i lepsze. Nadal do tego trzeba dwojgo jak jedno nie chce drugie nic nie zrobi
Lina
Miła Kobietka

inteligentni faceci, wyzbywający się stereotypów nie muszą udowadniać przed ołtarzem czy urzędnikiem, że naprawdę kochają.. bo jak powiedzą to w cztery oczy dodając, że chcą być z nami teraz i o wiele później to się liczy i temu trzeba ufać ;) oświadczynami można potraktować każde takie miłe wyznanie :fallinlove
WeselneZaplecze

Post autor: WeselneZaplecze »

Owszem narzeczeństwo jest fajne, ale według mnie nie należy z nim długo zwlekać. Nie wyobrażam sobie życia w wiecznie wolnym związku.
Lina
Miła Kobietka

czym się charakteryzuje wolny związek?? nie jest szybki??:)
smutny aniołek
Fajna Kobietka

Post autor: smutny aniołek »

Tez sie nad tym zastanawiam. Narzeczenstwo to tez fajny stan, ale jak sie za długo zwleka, to nic z tego nie wychodzi...
Może faceci nie są pewni swoich uczuć?
ODPOWIEDZ