Zaręczyny

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Zaręczyny

Post autor: lokowka »

Dziewczyny po ilu latach/miesiącach związku facet Wam się oświadczył? :)
simi
Miła Kobietka

Re: Zaręczyny

Post autor: simi »

My poznaliśmy się 7 października a zaręczyliśmy się 24 grudnia w wigilię :)
"Z kobietą nie ma żartów-w miłości czy w gniewie,
co myśli-nikt nie zgadnie,co robi-nikt nie wie.."
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

tego samego roku?:D
simi
Miła Kobietka

Post autor: simi »

Tego samego roku:D My to tak wszystko szybko.Jakoś tak wyszło.Jak już pisałam,poznaliśmy się w październiku ,2 grudnia razem zamieszkaliśmy,w wigilię były zaręczyny,w styczniu zaszłam w ciąże,w lipcu był ślub no a w październiku urodził nam się synek :baby :family Wszystko to w ciągu jednego roku:) 1 lipca mieliśmy 6 rocznicę ślubu :fallinlove
"Z kobietą nie ma żartów-w miłości czy w gniewie,
co myśli-nikt nie zgadnie,co robi-nikt nie wie.."
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

ooo to fajnie :):D Ja jestem ciekawa kiedy mój facet przede mną uklęknie :D
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

No właśnie ja też jestem ciekawa, kiedy mój to zrobi xD i zastanawiałam się ile to trwało u innych dziewczyn :P
lilian
Jestem tu nowa :)

Post autor: lilian »

Mąż mojej siostry oświadczył się jej po 6 latach, kiedy zamieszkali razem. Poznali się jeszcze w liceum i teraz są już dwa lata po ślubie ;)
oOosylwiaoOo

lilian pisze:Mąż mojej siostry oświadczył się jej po 6 latach, kiedy zamieszkali razem. Poznali się jeszcze w liceum i teraz są już dwa lata po ślubie ;)
O jej :D To dość długo czekał ten chłopak, żeby się oświadczyć:D
oOosylwiaoOo

lokowka pisze:No właśnie ja też jestem ciekawa, kiedy mój to zrobi xD i zastanawiałam się ile to trwało u innych dziewczyn :P
Spokojnie doczekamy się :)
Zresztą czy to ważne kiedy? :D Najważniejsze, żeby z odpowiednią osobą :) Ja z moim facetem mogę żyć nawet bez zaręczyn :)
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

Ja też już 5 lat jestem z moim a pierścionka się jeszcze nie doczekałam :| .No ale przecież najważniejsze że wiem że on chce spędzić ze mną resztę życia więc czy ten symbol jest naprawdę aż tak ważny?Sama nie wiem...
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Może i nie jest najważniejszy, nie chodzi o to, że spieszy mi się do ślubu :P po prostu zaręczyny dają poczucie wyjątkowości :P wiem, może to płytkie, ale czułabym się pewniej, bo dziewczyn miał kilka, narzeczonej żadnej :P ślub może być dłuuugo po zaręczynach, nie spieszy mi się :D
Awatar użytkownika
ewelina123

Post autor: ewelina123 »

ja z moim jestem ponad rok zaręczyliśmy się hmmm ... wiecie on w sumie po kilku randkach mówił, że będę jego żoną :D i się pytał czy się zgadzam :D

Ale jesteśmy szczęśliwi i to bardzo jak byśmy się znali całe lata :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Ja znam 2 związki, w których partnerzy zaręczyli się po 2-3miesiącach i do dzisiaj kochają się jak wariaci (już kilka lat po ślubie). Za to mój brat zaręczył się ze swoją obecną żoną po 9 latach, a ślub wzięli po 12. I niestety nie widać u nich tego szaleńczego uczucia... Wydaje mi się, że raczej z przyzwyczajenia i strachu, że nikogo już nie uda się poznać w życiu (nigdy z nim o tym tak dokładnie nie rozmawiałam). Także staż chyba nie ma znaczenia, bo najważniejsze jest uczucie! :-) I ważne by trwało. Chociaż chyba to właśnie od samego początku czuje się, że to jest właśnie "to" :-)

Ja z moim Kicem jestem dopiero 2 miesiące, a znamy się 3. Ale już od pierwszego spotkania wiedzieliśmy, że to jest to. Szalejemy za sobą i wiem, że to nie przeminie :-) Też już rozmawialiśmy o ślubie, dzieciach... Między nami jest spora różnica wieku, i każde z nas jest bardzo dojrzałe. Najważniejsze to wiedzieć co się czuje i czego się pragnie. Mój już nawet pytał czy zostanę jego żoną i urodzę mu dzieci (już tak bardziej poważnie, a nie tylko rozmowy o tym), ale jeszcze bez pierścionka :-D Ale pewnie czeka na bardziej przychylną sytuację życiową. Ale kto go tam wie :-P
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
małgosia1988

Post autor: małgosia1988 »

po trzech latach związku w dzień kobiet...
sun979

Post autor: sun979 »

Mój facet oświadczył się po 3 latach bycia ze sobą. Od początku był mnie pewny, ale miał tak ustalone, że taki staż jest akurat na oświadczyny. :) Też myślę, że uczucie jest najważniejsze i aby trwało zawsze, ale pierścionek to miły symbol. To poczucie pewności i satysfakcji jest fajne. ;)
Lola999

Post autor: Lola999 »

Ja swojego <właściwie chyba eks, bo wczoraj z nim zerwałam :(> znam od 5 lat, razem byliśmy 4. Liczyłam na zaręczyny, ale się nie doczekałam. O wspólnym zamieszkaniu też mowy nie było.
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Jest piątek! Idź, napij się z koleżankami ;-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
Awatar użytkownika
witch
Fajna Kobietka

Post autor: witch »

:witch

Racja, nie siedź sama.
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

Obrazek
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

chłopak oświadczył mi się po 8 miesiacach związku :)
monikaa

Post autor: monikaa »

Mój partner oświadczył sie po 3 latach i 8 miesiącach;) Różnie bywało u nas w zwiazku.. i naprawde sie nie spodziewałam.... było to dla mnie strasznym zaskoczeniem, a płakałam z 10min ze szczęscia, nawet nie mogłam wydusić tak ;) Dziś mija dopiero 20 dni od zaręczyn .:)
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

monikaa pisze:Mój partner oświadczył sie po 3 latach i 8 miesiącach;) Różnie bywało u nas w zwiazku.. i naprawde sie nie spodziewałam.... było to dla mnie strasznym zaskoczeniem, a płakałam z 10min ze szczęscia, nawet nie mogłam wydusić tak ;) Dziś mija dopiero 20 dni od zaręczyn .:)

Gratulacje :P
monikaa

Post autor: monikaa »

Dziękuje ślicznie :)
Awatar użytkownika
stokrotka1011
Miła Kobietka

Post autor: stokrotka1011 »

od 10 listopada razem a 14 lutego zaręczyny ;)
Obrazek
Obrazek
mstuv

Post autor: mstuv »

monikaa pisze:Mój partner oświadczył sie po 3 latach i 8 miesiącach;) Różnie bywało u nas w zwiazku.. i naprawde sie nie spodziewałam.... było to dla mnie strasznym zaskoczeniem, a płakałam z 10min ze szczęscia, nawet nie mogłam wydusić tak ;) Dziś mija dopiero 20 dni od zaręczyn .:)
Gratuluję i zazdroszczę !! 8-)
Cube
Miła Kobietka

Post autor: Cube »

Mój facet dziś mi powiedział że miał mi się oświadczyć, nie wiedziałam na co odkłada pieniądze. Chciał mi zrobić niespodziankę. Niestety życie nie układa się po naszej myśli, on teraz cieszy się że nie popełnił poważnego błędu w żuciu ... a ja, ja mam ochotę wziąć garść tabletek przeciwbólowych bo głowa mi pęka, i ledwo już widzę przez te cały czas załzawione oczy.
ODPOWIEDZ