migrena naturalne sposoby

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
MarianAna
Fajna Kobietka

Re: migrena naturalne sposoby

Post autor: MarianAna »

Tylko np. stres można wyeliminować przez odstawienie czynników stresogennych a np. wydalanie toksyn może następywać poprzez suplementy, lub plastry detoksykujące. 1. Znaleźć przyczynę gorszego samopoczucie. 2. Dopiero wtedy znaleźć odpowiednią metodę zwalczania tego.
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

Post autor: Marlen »

Nie wiem czy wiesz Marianno, ale właśnie przy użyciu toksyny botulinowej jest leczona migrena. Z różnym zresztą skutkiem. Może więc rozszerzysz temat - jakie toksyny masz na myśli?
dorota
Miła Kobietka

Post autor: dorota »

Raz zdecydowałam się na botoks. Było dobrze przez 3 miesiące (mimo że zapewniano mnie że będzie bezbólowo przez co najmniej pół roku) a potem sytuacja wróciło do migrenowej normy. Poza tym to dość kosztowna terapia i przynajmniej nie stać na taki wydatek co trzy miesiące.
MarianAna
Fajna Kobietka

Post autor: MarianAna »

świetnie działają plastry detoksykacyjne.
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

Całkiem możliwe, nie próbowałam, choć próbowałam wiele. Prawdę mówiąc mam już trochę dość tych wszystkich niekonwencjonalnych metod. Jakoś u mnie to się nie sprawdza a może szybko się uodparniam? W każdym razie trzyma się tabletek, które wyżej wymieniłam.
dorota
Miła Kobietka

A próbowała któraś z Was akupunktury? Słyszałam, że takie zabiegi są pomocne w leczeniu migreny. Zastanawiam się na ile taka metoda może byc skuteczna? Może ktoś ma więcej informacji na ten temat?
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

Osobiście nie próbowałam, więc nie mam zdania. Słyszałam o takiej terapii, ale też wypowiedzi dziewczyn, ktorym ona wcale nie pomogła. Jak to w migrenie... ''wszystko się może zdarzyć''
dorota
Miła Kobietka

rzeczywiście, musiałybyśmy się nie denerwować, nie odczuwać nie jeść i Bóg wie co jeszcze, może nie oddychać? :(
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

masaż stóp, uciskanie dosyć mocne. Mi pomaga :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

''Łatwiej zapobiegać niż leczyć'' To stwierdzenie nie bardzo się sprawdza w przypadku migreny. Gdy ból jest nie do zniesienia, można uciskać przez 2 – 3 minuty punkt położony między drugim a trzecim palcem stopy w odległości około centymetra od przestrzeni międzypalcowej, powtarzając tę czynność co jakiś czas.
Lilianna
Miła Kobietka

Post autor: Lilianna »

Ja kiedyś szukałam w sieci informacji o takich sposobach i korzystałam z dwóch: piłam kawę z cytryną- nawet nieźle zadziałało. Później zmieliłam w młynku do kawy gorczycę i rozpuściłam to w gorącej wodzie. trzeba w tym wymoczyć stopy. Ten sposób jest też skuteczny ale bardzo rozgrzewa, czasem na przeziębienie to stosuję.
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

Lilianna czy pomogło Ci to na migrenę?
dorota
Miła Kobietka

Wyczytała właśnie że w czasie ataku bólu można też posmarować skronie kilkoma kroplami nalewki bursztynowej. Jest też przepis jak samodzielnie zrobić taką nalewkę:
''garść przepłukanego wodą bursztynu zalej szklanką spirytusu i odstaw na dwa tygodnie.''
CHyba spróbuję. Co o tym sądzicie dziewczyny?
brokulova8
Jestem tu nowa :)

Post autor: brokulova8 »

Moje siostra już jako młoda dziewczyna miała okropne migreny, w końcu, po przetestowaniu masy leków, lekarka poleciła jej jak njasyzbciej po pojawieniu się objawów wypić dwie szklanki letniej wody, wtedy szybko przychodzą torsje i ulga
http://www.zostantutaj.eu/
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

A Ty ''brokulova8'' masz spokój z migreną?
dorota
Miła Kobietka

Ostatnio często szukam w necie sposobów na migrenę. Czytałam już o akupunkturze a teraz czytam o jodze. Czy rzeczywiście to może pomóc? Macie jakieś doświadczenia w temacie?
guccka

Post autor: guccka »

Moja siostra od wczesnej młodości cierpiała na migreny, chodziła po lekarzach, próbowała różnych rzeczy, ale najbardziej pomaga jej wypicie dwóch szklanek letniej wody, które powodują, że żołądek się szybko opróżnia i jest lepiej :)
http://www.ubgg.pl/
OlaMola
Miła Kobietka

Post autor: OlaMola »

wtedy jest najgorzej, jeśli migrena zaatakuje w trakcie dnia łykam jakieś tabletki i idę spać drzemka mi zawsze pomaga, a jeśli nie mam takiej możliwości to męczę się cały dzień. Okropne uczucie.
Awatar użytkownika
wenus-lifestyle
Miła Kobietka

Post autor: wenus-lifestyle »

Niestety, znam problem migreny. Mi pomaga spacer, przewietrzenie. Mamie mojego chłopaka cola albo kawa - niestety na mnie kofeina nie działa dobrze, ale polecam przetestować, może akurat coś Wam pomoże :D
http://www.wenus-lifestyle.pl
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

W czasie ataku nawet nie myślę o spacerze. Szukam tylko cichego zaciemnionego pomieszczenia i jak najwcześniej jak to możliwe biorę sumamigren. Wtedy jest szansa, że ból odpuści.
petronela66

Post autor: petronela66 »

Jeśli w czasie migreny odczuwasz silne mdłości, to ulgę przynosi - przynajmniej mnie i mojej siostrze - wypicie dwóch szklanek letniej wody - treść żołądka zaraz, że tak powiem, wychodzi, i jest naprawdę lepiej
www.sklep-olimp.pl
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

Słyszałam o tym. Mimo, że są to sposoby tylko łagodzące jednak warto się imać wszystkiego co przynosi ulgę. Oprócz domowych metod biorę jeszcze sumamigren, który też ogranicza mdłości.
dorota
Miła Kobietka

Leków na migrenę jest masa. problem w tym, ze lekarz musi dopasować taki indywidualnie a to czasem trwa nawet bardzo długo.
Awatar użytkownika
Waleriaa

Post autor: Waleriaa »

hmm ziolowe herbaty chyba najlepiej w takim wypadku pic
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

Picie naparów ziołowych ma na celu złagodzenie ataku bólu i chyba o to nam chodzi. Jednak podstawą w walce z migreną są tryptany, które należy wziąc jak najwcześniej.
ODPOWIEDZ