migrena naturalne sposoby

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ameba00
Miła Kobietka

migrena naturalne sposoby

Post autor: ameba00 »

Witam, chciałam się spytać czy macie sprawdzone, domowe sposoby żeby zelżyć migrenowe bole glowy?
Awatar użytkownika
briserlecoeur
Miła Kobietka

Re: migrena naturalne sposoby

Post autor: briserlecoeur »

Niestety podobnie jak Ty miewam migreny...
Jak sobie z tym radzę..? - farmakologicznie.
A z domowych sposobów jeżeli to w ogóle można tak nazwać... to chyba tylko mocny lek przeciwbólowy bez recepty, coś słodkiego do picia i do lóżka.
Briserlecoeur - Jestem ar­tys­tką ulot­nej chwili.
ollie_o
Jestem tu nowa :)

Post autor: ollie_o »

Polecam gorącą kąpiel z dodatkiem olejków aromatycznych. Świetny sposób na stres, który jest często przyczyną migreny.
Awatar użytkownika
Natalka994

Post autor: Natalka994 »

Zdecydowanie orgazm. :) Taki zastrzyk hormonow, glownie endorfin dziala niesamowicie na organizm i zmniejsza bol. Nie wiem dlaczego kobiety uciekaja od zblizen podczas migreny, albo tymbardziej, uzywaja Jej jako nieprawdziwej wymowki. Nawet jesli ktos nie ma ochoty na akrobacje w lozku, podczas uciazliwego bolu glowy, co jest jak najbardziej zrozumialo, to zawsze mozna namowic partnera na odrobine pieszczot, poprzedzonych obietnica odwdzieczenia sie ;) Przyjemne, darmowe i sprawdzone! :drinkwine
asdzxc

Post autor: asdzxc »

a ja polecam tabletki ziołowe które zawierają ekstrakt z młodych liści Złocienia maruna. Roślina ta już od wielu lat stosowana jest w angielskiej medycynie ludowej. Tradycyjna receptura w połączeniu z nowoczesną technologią pozwoliły na wytworzenie specyfiku skutecznego w walce z migreną. Dzięki Feverfew wiele osób może normalnie funkcjonować, mimo, że wcześniej skarżyli się na bardzo silne bóle głowy.SPAM
Ostatnio zmieniony ndz sie 31, 2014 8:53 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
bata
Miła Kobietka

Post autor: bata »

Z bólem głowy męczę się od kilku lat, sposobów naturalnych jest bardzo dużo ale większość skutkuje tylko kiedy ból nie jest zbytnio nasilony :(
Masaż, pieszczoty też są idealne ale pod warunkiem że nie czujesz nadwrażliwości ...czasem boli mnie nawet skóra :(.
Pozostają jeszcze okłady, dla jednych ciepłe innym pomagają zimne, wolę gorące, gorącą wodę, trochę pomaga :), długo by wymieniać takie sposoby.
Awatar użytkownika
Lidka
Miła Kobietka

Post autor: Lidka »

Przecież migrena to choroba neurologiczna. Nie każdy ból głowy jest migreną.
Awatar użytkownika
bata
Miła Kobietka

Zgadza się, choroba którą większość z nas lekceważy bo wstyd z tym iść do lekarza, dopiero jak łapiemy doła albo zaczyna się wszystko sypać idziemy po pomoc, żeby wiedziała wcześniej tego co wiem teraz tych dołków było by znacznie mniej.
Awatar użytkownika
Lidka
Miła Kobietka

Post autor: Lidka »

Wiem tylko że doświadczeni "migreniarze" umieją rozpoznać zbliżający się atak i minimalizują jego skutki zawczasu jakimś środkiem przeciwbólowym, który łykają nim ból zaatakuje.
Awatar użytkownika
bata
Miła Kobietka

Jeśli mają objawy zwiastunowe, mroczki, pogorszenie samopoczucia, ale kiedy załóżmy wstajesz rano z bólem?
annacyrana

Post autor: annacyrana »

Mój chłopak uważa, że najlepszym sposobem na pozbycie się wszelkich bóli jest orgazm ;) Moja koleżanka za to polecała mi wypicie soku z całej cytryny - pytanie czy przy tym nie dostaje się skrętu kiszek ;) Wolę jednak sposób mojego lubego
Zaproszenia weselne - Eleganckie zaproszenia na Twoją uroczystość ślubną
Łyżki do koparek - w naszym sklepie internetowym kupisz części do koparek najtaniej w Polsce!
dzo

Post autor: dzo »

Orgazm sposobem na migrenę ? :lol: Nie sądzę, żeby ktokolwiek miał ochotę na seks podczas tak dużego bólu głowy.
taka-Ja
Miła Kobietka

Post autor: taka-Ja »

Słyszałam, że na migreny pomaga wykluczenie nabiału z diety, a więc nie tylko mleka i serów, ale również jajek, lodów itd. W Internecie są filmiki o człowieku, który wyleczył się z migren właśnie przez zrezygnowanie z nabiału.
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

Przy bólach migrenowych pomaga mi niestety tylko ketonal
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

Post autor: Marlen »

W czasie ataku migreny ulgę przynosi ciągnięcie za włosy. Lekko pociąga się i przytrzymuje przez 10-30 sekund. Ten specyficzny masaż, poprawia ukrwienie głowy, można zrobić samemu lub z pomocą kogoś bliskiego
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

Niestety nie wszyscy mają tyle szczęścia, że mogą wyzbyć się migreny. Ale po okresie obserwacji i doświadczeń można przewidzieć jej nadejście a przy stosowaniu właściwego trybu życia udaje się nawet unikać.
dorota
Miła Kobietka

Post autor: dorota »

Witam. Zmagam się z migreną odkąd sięgam pamięcią. Już jako nastolatkę często bolała mnie głowa. Lekarze przypisywali to dojrzewaniu. Niestety nie przeszło jak sugerowali. Moim sposobem na przetrwanie prócz tabltek typowo przeciwmigrenowych jest ciemny pokój u cisza. Niestety z takim bólem nie da się zasnąć.
oliwkazz

Post autor: oliwkazz »

U mnie na migrenę najlepszym sposobem jest sen. Gdy boli mnie głowa i nie mogę patrzeć na światło nie ruszam się z łóżka.
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

Sen rozwiązuje jakby się mogło zdawać problem migreny. Szkopuł w tym, że niekiedy ból jest tak silny, że nie sposób zasnąć.
zmora90
Miła Kobietka

Post autor: zmora90 »

Dla mnie też tylko i wyłącznie sen.. gorzej jest wtedy gdy migrena dopada mnie poza domem.. wtedy nie mogę się położyć.. :lol:
zmora90
Miła Kobietka

Post autor: zmora90 »

U mnie jest tak, że na początku boli mnie głowa a pózniej cały ból przechodzi na oko.. zazwyczaj prawe... jeśli nie zasnę.. wiem że będę miała dologliwości żołądkowe.. :(
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

Z migreną już tak jest że nadchodzi niezapowiedziana i w najmniej odpowiednim momencie, dlatego warto mieć w torebce podstawowe leki. Niestety nudności to częsty załącznik do migreny, mam to samo. Biorę wtedy leki przeciwwymiotne.
dorota
Miła Kobietka

Ja mam migrenę z aurą. Trwa to ok 15 minut. To co się wtedy ze mną dzieje nie pozwala własnym oczom. Najlepiej nie ruszać się nigdzie żeby nie zrobić sobie krzywdy.
Awatar użytkownika
Marlen
Miła Kobietka

Niestety nie zawsze jest to możliwe. Aura potrafi dopaść wszędzie. Zdarzyło mi się, że miałam aurę prowadząc samochód. Na szczęście zdążyłam zjechać na pobliski parking.
dorota
Miła Kobietka

zmora90 pisze:Dla mnie też tylko i wyłącznie sen.. gorzej jest wtedy gdy migrena dopada mnie poza domem.. wtedy nie mogę się położyć.. :lol:
Zazdroszczę CI. Mnie migrena potrafi obudzić nawet w nocy.
ODPOWIEDZ