problem- Włosy
problem- Włosy
czy któraś z was ma ten problem że nie rosną jej włosy? Odkąd pamiętam nigdy nie miałam dłuższych niż nieco za ramiona. Kiedyś dużo prostowałam, farbowałam, więc logiczne- łamały się. Jednak od dwóch lat nie prostuję, nie suszę- nigdy, nie farbuję, używam naturalnych kosmetyków, staram się spinać włosy by nie narażać końcówek na otarcia, poza tym zdrowo się odżywiam, dostarczam wiele witamin i minerałów, piję drożdże, siemie lniane, robie co jakis czas masaż skóry głowy a mimo to włosy nic nie urosły;/ Mimo to są zdrowe, nie wypadają, mam duzo baby hair, ale na długość - nic:/ co jest nie tak?
Re: problem- Włosy
Nie mam pojęcia, ale mam koleżanki którym rosną włosy do ramion a dalej już nie. Też nie wiedzą czym to jest spowodowane, może to genetycznie idzie ..
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
TO też zależy od tempa rośnięcia włosów. Średni czas życia włosa to około 7 lat, jeśli Twoje włosy rosną bardzo wolno to wypadną zanim zdążą jakoś super urosnąć... Warto tu zainteresować się jakimiś witaminami wzmacniającymi włosy no i odpowiednią pielęgnacją, mocne włosy będą mniej skłonne do wypadnięcia
Ja polecam przede wszystkim odżywkę regenerującą marki Biokap, która jest rewelacyjna, bardzo wzmacnia i odżywia włosy.
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
Włosy zawsze rosną ale jeśli używamy prostownicy, lokówki, suszarki to końcówki się wykruszają i efekt jest taki że długość się nie zmienia
Nowoczesny Salon Spa Bielsko Biała
To czy szybko rosną zależy od genów no i od pielęgnacji. Są odżywki na porost włosów
-
storczyk_12
ja też uważam, że to zależy w dużej mierze od genów i pielęgnacji. Niektórym włosy rosną bardzo wolno i co prawda jakieś tam są sposoby, żeby ten porost przyspieszyć, ale nie u każdego się to sprawdza. Najlepiej po prostu odpowiednio dbać i obserwować co nasze włosy lubią
moje na przykład uwielbiają odżywkę silnie nawilżającą Biokapu, która jest rewelacyjna!
Jak problem z włosami, to do specjalisty się udać. Ja tak zrobiłam, problem tkwił w skórze, która była "zorana" na maksa.
Nie slyszalam o tym.Ale moze to faktycznie genetycznie juz uwarunkowane.Albo spowodowane niska przyswajalnosci mineralow itp przez organizm.I ten majac ich malo dostarcza je jam gdzie sa bardziej potrzebne.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
-
Kennessa
a jak podetniesz to też nie rosną? czy może wracają to poprzedniej długości i dopiero potem proces zwalnia?
Jak podetnę- nawet dość sporo, to bardzo szybko mi rosną, ale tylko do pewnego momentu i już dalej nie drgną
- linkinpark
- Jestem tu nowa :)
hej
wypróbuj wcierką do wlosów jantar, na moich dziala cuda, włosy sa bardziej błyszczące i rosną
ja kupiłam tę wcierka na SPAM
wypróbuj wcierką do wlosów jantar, na moich dziala cuda, włosy sa bardziej błyszczące i rosną
ja kupiłam tę wcierka na SPAM
Ostatnio zmieniony sob mar 15, 2014 10:42 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM