problem- Włosy

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
engel90
Jestem tu nowa :)

problem- Włosy

Post autor: engel90 »

czy któraś z was ma ten problem że nie rosną jej włosy? Odkąd pamiętam nigdy nie miałam dłuższych niż nieco za ramiona. Kiedyś dużo prostowałam, farbowałam, więc logiczne- łamały się. Jednak od dwóch lat nie prostuję, nie suszę- nigdy, nie farbuję, używam naturalnych kosmetyków, staram się spinać włosy by nie narażać końcówek na otarcia, poza tym zdrowo się odżywiam, dostarczam wiele witamin i minerałów, piję drożdże, siemie lniane, robie co jakis czas masaż skóry głowy a mimo to włosy nic nie urosły;/ Mimo to są zdrowe, nie wypadają, mam duzo baby hair, ale na długość - nic:/ co jest nie tak?
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: problem- Włosy

Post autor: Jamelia »

Nie mam pojęcia, ale mam koleżanki którym rosną włosy do ramion a dalej już nie. Też nie wiedzą czym to jest spowodowane, może to genetycznie idzie ..
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
malwina99

Post autor: malwina99 »

TO też zależy od tempa rośnięcia włosów. Średni czas życia włosa to około 7 lat, jeśli Twoje włosy rosną bardzo wolno to wypadną zanim zdążą jakoś super urosnąć... Warto tu zainteresować się jakimiś witaminami wzmacniającymi włosy no i odpowiednią pielęgnacją, mocne włosy będą mniej skłonne do wypadnięcia :) Ja polecam przede wszystkim odżywkę regenerującą marki Biokap, która jest rewelacyjna, bardzo wzmacnia i odżywia włosy.
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
Majja81

Post autor: Majja81 »

Włosy zawsze rosną ale jeśli używamy prostownicy, lokówki, suszarki to końcówki się wykruszają i efekt jest taki że długość się nie zmienia
Nowoczesny Salon Spa Bielsko Biała
Awatar użytkownika
Anna_N
Miła Kobietka

Post autor: Anna_N »

To czy szybko rosną zależy od genów no i od pielęgnacji. Są odżywki na porost włosów
storczyk_12

Post autor: storczyk_12 »

ja też uważam, że to zależy w dużej mierze od genów i pielęgnacji. Niektórym włosy rosną bardzo wolno i co prawda jakieś tam są sposoby, żeby ten porost przyspieszyć, ale nie u każdego się to sprawdza. Najlepiej po prostu odpowiednio dbać i obserwować co nasze włosy lubią :) moje na przykład uwielbiają odżywkę silnie nawilżającą Biokapu, która jest rewelacyjna!
MarianAna
Fajna Kobietka

Post autor: MarianAna »

Jak problem z włosami, to do specjalisty się udać. Ja tak zrobiłam, problem tkwił w skórze, która była "zorana" na maksa.
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Nie slyszalam o tym.Ale moze to faktycznie genetycznie juz uwarunkowane.Albo spowodowane niska przyswajalnosci mineralow itp przez organizm.I ten majac ich malo dostarcza je jam gdzie sa bardziej potrzebne.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Kennessa

Post autor: Kennessa »

a jak podetniesz to też nie rosną? czy może wracają to poprzedniej długości i dopiero potem proces zwalnia?
engel90

Post autor: engel90 »

Jak podetnę- nawet dość sporo, to bardzo szybko mi rosną, ale tylko do pewnego momentu i już dalej nie drgną
Awatar użytkownika
linkinpark

Post autor: linkinpark »

hej

wypróbuj wcierką do wlosów jantar, na moich dziala cuda, włosy sa bardziej błyszczące i rosną

ja kupiłam tę wcierka na SPAM
Ostatnio zmieniony sob mar 15, 2014 10:42 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
ODPOWIEDZ