Intymny problem

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
LitlleHHgirl
Jestem tu nowa :)

Intymny problem

Post autor: LitlleHHgirl »

Mianowicie, od dwóch dni czuję niekomfortowe pieczenie i swędzenie pochwy , które nasila się podczas poruszania. Moja wydzielina jest lekko żółtawa, dość obfita, zauważyłam że co miesiąc zdarza się taka, kilka dni przed okresem. Biorę tabletki antykoncepcyjne od 3 miesięcy i pierwszy raz mam taki problem. Tak, wiem, najlepiej iść do ginekologa, jutro się wybieram, ale ból jest naprawdę uciążliwy, tym bardziej że pojawia się tylko przy poruszaniu. Nie wiem jak sobie ulżyć w nim, może znacie jakieś sposoby?
ladyD22
Fajna Kobietka

Re: Intymny problem

Post autor: ladyD22 »

Czesc bardzo mozliwe ze dostalas grzybicy pochwy , niestety obiajwy na to wskazuja raz tez tak mialam przez tabletki antykoncepcyjne byly poprostu nie dostosowane do mnie niestety tacy lekarze :) polecam clotrimazolum masc ktora jest bez recepty kosztuje ok 4 zl w zaleznosci od apteki :) pomaga w pieczeniu :) smaryuje sie miejsce intymne i tyle :)byle nie w srodku:)
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

tak na to wyglada ze to grzybica , i na to najlepiej zaradzi ginekolog
paula

Post autor: paula »

po roku stosowania tabletek antykoncepcyjnych też tak miałam. Mój chłopak nawet mnie dotknąć nie mógł bo nie dość że wszystko mnie w okolicach pochwy szczypało, to dodatkowo byłam na niego zła za to że mnie to boli a nie jego.
Zanim rzuciłam tabletki poszłam do lekarza ginekologa. Pani doktor przepisała mi mnóstwo maści itd które jak wiadomo było w cholerę drogie! i nic nie pomogły!! i po 2 miesiącach od wizyty u ginekologa rzuciłam te tabletki, kupiłam najtańszą maść - clotrimazolum (o ile dobrze napisałam nazwę). Czy tak od razu pomogło to nie wiem. Ale na pewno po miesiącu już bez problemu mogłam miłe wieczory (i nie tylko) spędzać z moim ukochanym ;)
Haneczka02

Post autor: Haneczka02 »

tylko jak ja mam czeste nawroty grzybicy i ta masc "ladyD22" o ktorej piszesz na mnie nie działa, kolejnym minusem jest stosowanie jej tylko zewnętrznie. W przyszłym tygodniu mam wizyte ale chce wspomagajaco cos zastosowac. Czytałam ze multi gyn aci gel mozna stosowac i zewnętrznie i wewnętrznie stosowac. Czy będzie bardziej skuteczny na pieczenie i swedzenie?
Awatar użytkownika
xena
Fajna Kobietka

Post autor: xena »

Z takimi problemami to trzeba udać się do ginekologa. Tutaj masz dobry namiar na ginekolog Gdańsk. Z takimi sprawami lepiej nie czekać na ostatnią chwilę.
Haneczka02

Post autor: Haneczka02 »

wczoraj bylam u lekarza i mam grzybice pochwy. ale i tak do tego czasu stosowalam ten gel, ktory złagodził pieczenie i swedzenie. teraz dodatkowo musze na noc aplikowac globulki i w przyszlym tygodniu mam kontrol.
Gabriell

Post autor: Gabriell »

Warto również zastosować multigel, niestety drogi ale skuteczny. No i chyba na receptę z tego co pamiętam
Awatar użytkownika
pannaczarna
Miła Kobietka

Post autor: pannaczarna »

clotrimazolum krem -polecam !
masz grzybicę pochwy biedactwo.
Awatar użytkownika
jarzębina

Post autor: jarzębina »

Żel fajna sprawa, sama mam lacibios femina o pH 4,5 i super łagodzi pieczenie i swędzenie. Ale używam go profilaktycznie a jak miałam problem to biegłam do ginekologa. Kiedyś zaniedbałam i stosowałam domowe sposoby, bo jakieś drobne upławy się pojawiły. Tyle że później leczenie trwało prawie rok, więc polecam stosowanie produktów do okolic intymnych o niskim pH i wizyty u ginekologa.
Awatar użytkownika
Angel

Post autor: Angel »

Od kiedy używam Lactacydu do mycia nie mam żadnych tego typu problemów, więc może zmień płyn. Wizyta u ginekologa koniecznie, są tez w aptekach globulki dopochwowe wyrównujące ph i przeciwbakteryjne takie bez recepty ale nie pamiętam nazwy.
ODPOWIEDZ