Rejestracja do lekarza przez internet?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Katrin25
Jestem tu nowa :)

Rejestracja do lekarza przez internet?

Post autor: Katrin25 »

Cześć dziewczyny 8-) ,
myszkuję po kilku zdrowotnych forach i parę razy natrafiłam na wątek odnośnie popularnych teraz rejestracji online. Sama nigdy w ten sposób nie umawiałam wizyty, więc ciekawi mnie jak to wygląda. Na tych forach wymieniano stronkę Spam, ale wciąż za mało precyzyjnie się o niej wypowiadano. Czy może jest wśród Was osoba, która z niej korzysta? Jestem dość nieufna, jesli chodzi o nowosci, ale korci mnie, zeby spróbować :D Ktoś musi przetrzeć za mnie szlaki ;-)
Pozdrawiam :papa:

Za spam podziekujemy
Awatar użytkownika
Nosia
Fajna Kobietka

Re: Rejestracja do lekarza przez internet?

Post autor: Nosia »

Też jestem ciekawa, czekam na opinie :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ja na prywatne leczenie czesto umawiam sie online, ale to zalezy od przychodni i ubezpieczyciela
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

Post autor: conscious »

ja mam pakiet w prywatnej klinice i całkiem przyjemnie to wygląda, bo często wizyty się zwalniają na np 1-2dni przed terminem i wtedy można wskoczyć sprawnie i sobie miejsce zaklepać :) wystarczy śledzić internetowy terminarz
piri_piri
Miła Kobietka

Post autor: piri_piri »

A ja wolę pójść do przychodni i po prostu się zapisać ;)))
Rejczella
Miła Kobietka

Post autor: Rejczella »

Wygodniej jest się umówić z domu ;) Ale warto by były potwierdzenia ;)
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

ja rejestrowałam się prywatnie do ginekologa i dermatologa właśnie poprzez internet. System mega prosty - loguje się na swój pesel i hasło. Mam caaałą tabelkę ze wszystkimi specjalistami z danej przychodni, klikam i zaglądam w ich kalendarz - na zielono wolne, czerwono zajęte i oprócz tego oznaczone czy np. na nfz można przyjść.

do tego system przypomnień - 1,2 dni przed wizytą dostaję meila z przypomnieniem.

I mam też wgląd do historii moich wizyt. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Zdecydowanie internetowe rejestracje sa naprawde super wygodna opcja oszczedzajaca
nasz czas.
Mysle, ze coraz wiecej osob woli jednak korzystac z tej wygodnej mozliwosci.
A z czasem pewno bedzie to juz normalka. :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

conscious pisze:ja mam pakiet w prywatnej klinice i całkiem przyjemnie to wygląda, bo często wizyty się zwalniają na np 1-2dni przed terminem i wtedy można wskoczyć sprawnie i sobie miejsce zaklepać :) wystarczy śledzić internetowy terminarz
hmmm u mnie często dzwonią z informacją że zwolniło sie miejsce i czy chce wcześniej...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
babyblue
Miła Kobietka

Post autor: babyblue »

Ja się jakoś boję tych nowoczesności ;p
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

A zastanowilas sie dlaczego sie boisz?
Przyczyne napewno znasz.
Generalnie to przeciez bardzo wygodna forma rejestracji. :o
Awatar użytkownika
Nosia
Fajna Kobietka

Post autor: Nosia »

W prywatnych klinikach to na pewno normalne, sama korzystam z LuxMedu z pracy i wiem jakie to wygodne. Myslalam, że to nowoczesność naszego NFZ, ale chyba zbyt na wyrost :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Rejestracja przez internet jest wspaniała , ja korzystam z tego systemu od dwóch lat , mogę sobie sama dobierać godziny i terminy wizyt, nie trzeba wystawać w kolejkach w przychodniach , super udogodnienia :)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
mróweczka
Miła Kobietka

Post autor: mróweczka »

ja w ultragenie też mam rejestrację internetową :) to jest bardzo fajne bo ogromna oszczednośc czasu ;) aa jak czasem moja mama chce iść do przychodni to u nas o 6 trzeba stać w kolejce przed drzwiamy żeby miejsce dostać. bo panie w recepcji ttelefonu nei odbierają..
Awatar użytkownika
Owczarekxx
Jestem tu nowa :)

Post autor: Owczarekxx »

To jest tak: jak szukasz konkretnej kliniki i ma ona opcje, żeby się zarejestrować to zawsze trzeba czekać na odpowiedź, żeby się upewnić, na maila jaki podałaś(czasem są one z automatu czasem nie). Generalnie te wszystkie centra medyczne chcą być nowoczesne, no i zaraz wszędzie będzie można się zarejestrować online. Dla mnie to jest dobre rozwiązanie, bo jak nie mogę wstać z łóżka to i tak do lekarza nie pójdę, żeby się tylko umówić (no a załóżmy, że wysiadło mi gardło, to i przez telefon się nie dogadam) :) Poza tym uważam, że taka klinika jak nie ma rejestracji online to i sprzętów nowoczesnych i bardziej bezpiecznych mieć też nie będzie, bo nie idzie z duchem czasu :)
Pozdrawiam!!
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Moim zdaniem pomysł nie jest zły,przynajmniej nikt nie będzie marnował czasu na udanie się do rejestracji a już tym bardziej oczekiwanie w bardzo długich,męczących kolejkach. To byłaby duża wygoda.
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

Post autor: conscious »

też tak czasem mam :) mam wrażenie że może np starsi ludzie rezerwują sobie ciągle miejsca w kolejkach "na wszelki wypadek" i później kiedy się okazuje, że jednak nie mają potrzeby iść to miejsca się zwalniają :D ale pewnie też przez masę losowych przypadków, sama miałam tak kilka razy że odwoływałam wizytę, bo musiałam być w tym czasie w zupełnie innym mieście, co było niezależne ode mnie
ODPOWIEDZ