Problemy z okresem

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
karolka1
Miła Kobietka

Problemy z okresem

Post autor: karolka1 »

Od paru dni zżerają mnie nerwy, otóż po wpadce z chłopakiem zażyłam tabletkę PO
jakieś 10 godzin po stosunku czekałam az pojawi się okres niestety na razie chociaz mija już 5 dzień nic.Robiłam test ale wyszedł negatywny czyli nie powinnam się martwić jednak
zaczełam zwracać uwagę na swoje ciało i coraz bardziej wydaje mi się że doszło do zapłodnienia.Dlatego mam pytanie czy tabletka mogła nie zadziałać ?
czy tak długo do tej pory regularny okres może się spóźniać?
Awatar użytkownika
ameba00
Miła Kobietka

Re: Problemy z okresem

Post autor: ameba00 »

Pytanie podstawowe: Kiedy przyjęłaś tabletke? Najskuteczniejsza jest w pierwszej dobie, przyczyn spóźnienia okresu może być wiele. Napisz więcej o objawach które odczuwasz.
karolka1
Miła Kobietka

Zaraz jak zażyłam tabletkę PO miałam lekkie plamienie ale mdłosci mam cały czas moze to nerwy, sama nie wiem co myśleć.Czy może powinnam iść sprawdzić to u lekarza?
Awatar użytkownika
ameba00
Miła Kobietka

Post autor: ameba00 »

Może zrób test? Zobaczysz co wykaże, teraz są dość dokładne.
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Nerwy, stres wpływają na przesunięcie się okresu.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
karolka1
Miła Kobietka

Na szczęście wszystko się dobrze skończyło i @ jest ;) ale ile mnie to strachu kosztowało.
Ale mam nauczkę, jedno wiem że taką tabletkę PO muszę sobie sprawić wcześniej na wszelki wypadek.
Ankara 25
Miła Kobietka

Post autor: Ankara 25 »

hej kocbitko!!! ja tez kiedys bralam raz tabletke po jakos na e sie nazywala espanol czy jakos tak sklamalam z emnie jakis facet do bramy zaciagnal bo balam sie ze mi ginekolog nie zapisze .wyobraz sobie ze patrzyla na mnie jak na kosmitke albo co gorsza jakas puszczalska nie wiem czy tak chetnie przypisywane sa te tabletki??a tobie kto ja przypisal???
karolka1
Miła Kobietka

To że nie wszyscy lekarze przepisują to wiem, ale jak pójdziesz do szpitala np na ostry dyżur to od ręki dostaniesz receptę, bez tłumaczenia wielkiego.
Dlatego mówię,ze teraz sobie kupie wcześniej żeby uniknąć tego wszystkiego tabletka ma okres ważności 4 lata więc bez problemu mogę schować do szuflady.
Ankara 25
Miła Kobietka

Post autor: Ankara 25 »

no tak piekna ale droga jest taka tabletka chyba 60 zl kosztuje czy jakos tak to raz a po drugie jesli bedziesz ja brala czesto to moze Ci rozregulowac cykl bo wplywa niesamowicie na cala rownowage hormonaln akobiety
ODPOWIEDZ