Mąż mnie nie szanuje w ciąży

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Alexis2021
Jestem tu nowa :)

Mąż mnie nie szanuje w ciąży

Post autor: Alexis2021 »

No to jak na wstępie. Mąż nie ma do mnie szacunku mimo ciąży. Zacznę od tego, że jesteśmy małżeństwem od niedawna, mimo długoletnie go związku. Mamy że sobą już dwójkę dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci, plus jedno z mojego poprzedniego związku. Ślub wzięliśmy dopiero w lutym. Wcześniej mąż praktycznie cały czas wyjeżdżał - praca - tak więc przez poprzednie ciąże byłam praktycznie większość czasu sama. Przyjeżdżał raz, dwa razy na miesiąc na kilka dni. Ja z dziećmi przeżywałam wtedy u moich rodziców. Około rok temu mąż stracił pracę z powodu pandemii. Postanowiliśmy zamieszkać u jego matki (starsza kobieta ma już problemy żeby sama sobą się zająć) i wziąść ślub. Nie chcieliśmy więcej dzieci, więc założyłam wkładkę wewnatrzmaciczną. Mimo tego zaszłam w ciążę. I wtedy wszystko się zaczęło. Teściowa była obrażona tygodniami, że będziemy mieli kolejne dziecko. Zaczęły się szepty między nią, a mężem. Zaczęły się kłótnie. Coraz częściej mąż się nie odzywał, albo krzyczał. Przestaliśmy rozmawiać. Aż w końcu ostatnio wykrzyczał mi, że to nie z nim jestem w ciąży, że nasze dzieci też pewnie nie są jego, że był głupi, że testów nie robił i że jak mi się coś nie podoba to mam się wynosić do rodziców bo tu i tak nie jestem zameldowania. Zostałam jeszcze trzy dni, ale atmosfera i awantury mnie wykończyły i spakowałam siebie i dzieci i się wyprowadziłam. To było 4 dni temu. Od wczoraj mąż pisze, przeprasza i obiecuje, że to się nie powtórzy. Pisze że kocha i żebym wróciła. Co robić?
Milosniczkazakupow
Fajna Kobietka

Re: Mąż mnie nie szanuje w ciąży

Post autor: Milosniczkazakupow »

Musisz sobie przemyśleć. Wasze dzieci to Wasza sprawa, nie tylko Twoja. Jeśli nie wierzy - testy na ojcostwo. I nie wiem czy powrót do jego mamy to dobry pomysł, ma na niego negatywny wpływ.
ODPOWIEDZ