Laserowe usuwanie owłosienia

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jowitta
Miła Kobietka

Laserowe usuwanie owłosienia

Post autor: Jowitta »

Kobietki drogie, nazbieralam troche kasy w zeszlym roku i planuje w zwiazku z tym zaszalec i ulatwic sobie zycie ;). Chcialabym zrobic depilacje laserowa nog i pach, ale nie wiem za bardzo do jakiego gabinetu sie wybrac, jak to wyglada, jak sie przygotowac. Generalnie nie wiem nic :). Bede wdzieczna za polecenie jakichs dobrych miejsc w Krakowie i za dzielenie sie ewentualnymi doswiadczeniami :). Slyszalam, ze to bardzo boli. Prawda to?
Awatar użytkownika
patkawariatka
Jestem tu nowa :)

Re: Laserowe usuwanie owłosienia

Post autor: patkawariatka »

W Krakowie co prawda nie znam żadnego takiego miejsca, ale jak poszłam u siebie w mieście, to wypytałam o wszystko, co mi tylko do głowy przyszło. Poszukaj w internecie, gdzieś powinny być też opinie na temat tych salonów. Co do bólu, to sprawa wygląda tak samo, jak z tatuażami. Każda z nas ma inny próg bólu i każda odczuwa to inaczej. Nie będziesz wiedziała, dopóki nie spróbujesz ;)
Awatar użytkownika
princesssssQa
Miła Kobietka

Post autor: princesssssQa »

moja koleżanka robiła parę lat temu depilację laserową łydek. wydała na to cały majątek, ale mówi, że się opłacało, bo teraz ma tam tylko kilka pojedynczych włosków. o bólu akurat nie wspominała, więc chyba nie było tak źle
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Więc skoro szukasz, w konkretnym mieście, to czemu nie założysz tematu w odpowiednim dziale ?
Przy okazji przypominam, że na forum, nie można spamować.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
karolajnaa
Miła Kobietka

Post autor: karolajnaa »

Jakis czas temu robilam depilacje bikini i to za jakies grosze bo z gruponu. No ale teraz juz sie raczej takie oferty nie pojawiaja, szczegolnie na laser diodowy. To jest w sumie pierwsza rzecz na jaka musisz zwrocic uwage. Idz na prawdziwy laser a nie jakis IPL, bo on jest duzo mniej skuteczny. Tak czy inaczej bol bywal konkretny, bo to dosc wrazliwe rejony, ale mysle ze na nogach prawie nic nie poczujesz. Z Krakowem Ci akurat nie pomoge, bo bylam w gabinecie na Slasku.
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

karolajnaa pisze:Jakis czas temu robilam depilacje bikini i to za jakies grosze bo z gruponu. No ale teraz juz sie raczej takie oferty nie pojawiaja, szczegolnie na laser diodowy. To jest w sumie pierwsza rzecz na jaka musisz zwrocic uwage. Idz na prawdziwy laser a nie jakis IPL, bo on jest duzo mniej skuteczny. Tak czy inaczej bol bywal konkretny, bo to dosc wrazliwe rejony, ale mysle ze na nogach prawie nic nie poczujesz. Z Krakowem Ci akurat nie pomoge, bo bylam w gabinecie na Slasku.
Czyli IPL nie? a ile zabiegów jest potrzebne? Raz słyszłama, ze 3-4, gdzie indziej że 10. :O
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

a ja IPL akurat myślę, bo urządzenie możesz sobie kupić do domu ;)
Awatar użytkownika
Jowitta
Miła Kobietka

A powiedzcie mi jeszcze ile zabiegów trzeba mieć dla dobrego efektu. Słyszałam, że to musi być co najmniej kilka wizyt.
Awatar użytkownika
karolajnaa
Miła Kobietka

Wiesz co, ja akurat mialam 6 zabiegow ale to kwestia dosc indywidualna. Musisz liczyc tak minimum 3 dla jakiegokolwiek efektu. Po tych 6 juz powinno byc idealnie.
Awatar użytkownika
monisiamakeup
Miła Kobietka

Post autor: monisiamakeup »

jeżeli chodzi o Kraków to na myśl przychodzi mi chociażby Vesuna w Bonarce. Sama robiłam tam w sumie tylko pachy, no ale był prawdziwy laser, profesjonalna obsługa i ceny dość rozsądne
Awatar użytkownika
Jowitta
Miła Kobietka

monisiamakeup pisze:jeżeli chodzi o Kraków to na myśl przychodzi mi chociażby Vesuna w Bonarce. Sama robiłam tam w sumie tylko pachy, no ale był prawdziwy laser, profesjonalna obsługa i ceny dość rozsądne
Rozsądne ceny czyli jakie? :)
Awatar użytkownika
monisiamakeup
Miła Kobietka

za jeden zabieg na pachy płaciłam 200zł. łydki kosztują chyba 300, ale pewna nie jestem, więc sprawdź sobie na ich stronie
Awatar użytkownika
zimowaMARTYNA

Post autor: zimowaMARTYNA »

Bol jest naprawde minimalny, nie masz sie co stresowac, a depilacja laserowa to ogolnie fajna sprawa:)
Awatar użytkownika
Jowitta
Miła Kobietka

Że to fajna sprawa to ja wiem, tego mi mówić nie musicie ;). Te 300zł na łydki to mało nie jest, szczególnie przy 6 zabiegach, no ale jak pomyślę sobie że tym sposobem pozbędem się włosków na zawsze to staje się to bardziej opłacalne :)
Awatar użytkownika
monisiamakeup
Miła Kobietka

zabiegi wykonuje się z około 4-6 tygodniowymi przerwami, więc tego wydatku aż tak się nie odczuwa :) to tak jakbyś płaciła całość w ratach ;)
Awatar użytkownika
Monique1
Miła Kobietka

Post autor: Monique1 »

też mi się marzy taka depilacja, ale akurat bikini, bo to mój zdecydowanie najmniej ulubiony rejon do depilacji..
Awatar użytkownika
princesssssQa
Miła Kobietka

Post autor: princesssssQa »

tutaj macie na ten temat trochę informacji: SPAM, ja szykuję się powoli na pachy :)
Ostatnio zmieniony śr kwie 27, 2016 10:43 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie spamować forum
Awatar użytkownika
bujanika

Post autor: bujanika »

Rzeczywiście trzeba się liczyć z większymi kosztami, ale tak jak pisze koleżanka powyżej one się rozkładają na kilka miesięcy, więc wydanie tej kasy aż tak nie boli ;) Poza tym efekty są genialne. Ja już w zasadzie cała jestem po depilacji laserowej ;) Pełen pakiet - nogi, bikini i pachy :)
Awatar użytkownika
karolajnaa
Miła Kobietka

kusicielka pisze:
karolajnaa pisze:Jakis czas temu robilam depilacje bikini i to za jakies grosze bo z gruponu. No ale teraz juz sie raczej takie oferty nie pojawiaja, szczegolnie na laser diodowy. To jest w sumie pierwsza rzecz na jaka musisz zwrocic uwage. Idz na prawdziwy laser a nie jakis IPL, bo on jest duzo mniej skuteczny. Tak czy inaczej bol bywal konkretny, bo to dosc wrazliwe rejony, ale mysle ze na nogach prawie nic nie poczujesz. Z Krakowem Ci akurat nie pomoge, bo bylam w gabinecie na Slasku.
Czyli IPL nie? a ile zabiegów jest potrzebne? Raz słyszłama, ze 3-4, gdzie indziej że 10. :O
O 10 w sumie nie slyszalam i nie wydaje mi sie zeby potrzeba bylo az tylu. Tak jak pisalam jak akurat mialam 6 ale z drugiej strony to tez kwestia indywidualna. Chyba gorzej z taka depilacja maja blondynki bo na laser latwiej lapia sie ciemne i geste wloski. U rudych laser podobno w oglole nie ma sensu, ale moze to jakis mit
Awatar użytkownika
Jowitta
Miła Kobietka

monisiamakeup pisze:zabiegi wykonuje się z około 4-6 tygodniowymi przerwami, więc tego wydatku aż tak się nie odczuwa :) to tak jakbyś płaciła całość w ratach ;)
Rozsądne ceny czyli jakie? Możesz podać ile kosztowała Cię całość?
Awatar użytkownika
monisiamakeup
Miła Kobietka

jeden zabieg na pachy kosztował 200 zl, ale można też wykupić pakiet 4 zabiegów za 700 albo 6 za trochę ponad 1000 zl. ja korzystalam z pakietu 4 ale potem dokupiła jeszcze jeden bo nie pozbyłam się wszystkich włosków. teraz w zasadzie też jeszcze kilka zostało ale można je szybko usunąć depilatorem więc już szkoda kasy na kolejny zabieg
Awatar użytkownika
Gabulec
Miła Kobietka

Post autor: Gabulec »

A ja kupiłam depilator do domowej depilacji - konkretnie Braun IPL. Koszt może wydawać się na początek spory, ale jak policzy się ile wydaje się na zabiegi w salonie, to zdecydowanie bardziej sie opłaca :) Przy okazji skorzystałam z promocji, bo każdy kto zakupi depilator Brauna może do końca roku odebrać kupon do ESOTIQ - kwota zależy od tego jaki model depilatora się kupi, w przypadku IPL to 200zł, więc calkiem fajnie.
A co do efektów, po kilku użyciach widzę zdecydowanie mniej odrastających włosków, a mam nadzieję, że w końcu pozbędę się ich całkowicie. W sumie idealnie przed latem :) A czy ktoś z Was ma taki domowy depilator?
Awatar użytkownika
monisiamakeup
Miła Kobietka

Ale taki domowy depilator IPL chyba nie ma takiej mocy żeby można się było pozbyć włosków raz na zawsze. W sensie trzeba go używać jakoś raz w miesiącu a depilacja laserowa w gabinecie daje naprawdę długotrwały efekt
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Ipl powtarzasz zabieg kilka razy po chyba pol roku masz spokoj na jakis czas.
Identycznie jak w wypadku lasera, gdzie na jednym zabiegu sie nie konczy ;)
Awatar użytkownika
Jowitta
Miła Kobietka

W tych pakietach wcale nie jest aż tak strasznie drogo a to jednak wygoda na lata jak nie do końca życia
ODPOWIEDZ