strasznie zniszczone włosy
-
CzarnulkaDDZ
- Jestem tu nowa :)
strasznie zniszczone włosy
Mam bardzo wielki problem.
Moim naturalnym kolorem włosów jest jasny blond, jednak od 8 lat farbowałam je na czarno.
Po tym dluuuuugim czasie postanowiłam wrócić do swojego koloru. Chciałam uzyskać bardzo szybki efekt i przez 3 dni nakładałam na głowę masy rozjaśniaczy. Nie wiem co we mnie wstąpiło, że tak głupio postąpiłam.
Teraz mam bardzo zniszczone włosy: kruszą mi się, wypadają, są strasznie sianowate, sztywne, bardzo bardzo rozdwojone i poszarpane końcówki, już strach na wróble już lepiej ma na głowie.
Jeszcze najgorsze jest to, że robią się coraz krótsze. A muszę je prostować, bo inaczej nie wyjdę na dwór, robię to raz na tydzień.
Używam wielu odżywek, nafty kosmetycznej, olejku rycynowego z szamponem, jedwabiu, keratynę i odżywki ochronnej przed dużą temperaturą podczas prostowania.
Jak mam je uratować?
Moim naturalnym kolorem włosów jest jasny blond, jednak od 8 lat farbowałam je na czarno.
Po tym dluuuuugim czasie postanowiłam wrócić do swojego koloru. Chciałam uzyskać bardzo szybki efekt i przez 3 dni nakładałam na głowę masy rozjaśniaczy. Nie wiem co we mnie wstąpiło, że tak głupio postąpiłam.
Teraz mam bardzo zniszczone włosy: kruszą mi się, wypadają, są strasznie sianowate, sztywne, bardzo bardzo rozdwojone i poszarpane końcówki, już strach na wróble już lepiej ma na głowie.
Jeszcze najgorsze jest to, że robią się coraz krótsze. A muszę je prostować, bo inaczej nie wyjdę na dwór, robię to raz na tydzień.
Używam wielu odżywek, nafty kosmetycznej, olejku rycynowego z szamponem, jedwabiu, keratynę i odżywki ochronnej przed dużą temperaturą podczas prostowania.
Jak mam je uratować?
Re: strasznie zniszczone włosy
troszku poszperać 
i mamy temat o odżywkach do włosów
babskiesprawy.pl/odzywka-do-wlosow-ktora-najlepsza-t8177.html" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/odzywka-do- ... t8177.html
a następnym razem, z rozjaśnieniem proponuję udac się do fryzjera...
i nie wiem czy teraz też by się nie przydała wizyta, u jakiegoś dobrego...
i mamy temat o odżywkach do włosów
babskiesprawy.pl/odzywka-do-wlosow-ktora-najlepsza-t8177.html" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/odzywka-do- ... t8177.html
a następnym razem, z rozjaśnieniem proponuję udac się do fryzjera...
i nie wiem czy teraz też by się nie przydała wizyta, u jakiegoś dobrego...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Z tymi rozjaśniaczami to przesadziłaś... Ja na Twoim miejscu podcięłabym włosy, żeby pozbyć się najbardziej spalonych i skruszonych końców, a resztę ratuj jakimiś dobrymi odżywkami, polecam wybrać się do apteki, tamtejsze kosmetyki są o wiele lepsze niż drogeryjne. Ja mogę polecić odżywkę regenerującą Biokap - świetnie sobie radzi ze zniszczonymi włosami. Nie wiem czy u Ciebie efekty będą takie jak u mnie, bo moje włosy aż tak zniszczone nie były...CzarnulkaDDZ pisze:Mam bardzo wielki problem.
Jak mam je uratować?
-
gohusia
Jak mogę poradzić, doradzić ja jestem zadowolona z tej serii Garnier Goodbye Damage. ja mam włosy po trwałej i naprawdę widzę różnice, kosmetyki działają.
moje są trochę zniszczone wielokrotnym farbowaniem, dekoloryzacją i prostowaniem :/ Drogi ten garnier? Może też sobie kupię...
Jak masz tak zniszczone, to może pomyślec o podcięciu i jakiś maseczkach i kuracjach ..
Bo sam szampon z odzywką... to może być trochę mało...
Bo sam szampon z odzywką... to może być trochę mało...
Dokładnie dobrze dziewczyny radzą, najlepszą opcją przy bardzo zniszczonych włosach jest ich podcięcie, dzięki temu włosy będą odbudowywane prawie od nasady od samej cebulki. Owszem niekiedy trzeba ściąć włosy krócej i tego większość z was się obawia, ale uwierzcie mi, później można dostrzec tego efekty.
Masz dosyć regularnej depilacji? http://www.esteti-med.pl/zabiegi/depilacja-laserowa-lightsheer/ Sprawdź to!
Polecam na zniszczone włosy maseczkę z awokado, banana i miodu. Moje włosy przestały już tak wypadać, nabrały połysku i ogólnie lepiej wyglądają. Wiadomo, że na każdą z nas może działać coś innego, ale może warto spróbować.
Przepis na taką maseczkę znajdziecie na wielu stronach. Ja akurat korzystałam z tego przepisu i używałam takich składników, jak tutaj: http://www.beautybook.pl/pl/nowosci/Prz ... e-wlosy-pl
Przepis na taką maseczkę znajdziecie na wielu stronach. Ja akurat korzystałam z tego przepisu i używałam takich składników, jak tutaj: http://www.beautybook.pl/pl/nowosci/Prz ... e-wlosy-pl
Ale też nie przesadzaj z tymi maseczkami i odżywkami bo jak zaczniesz używać piętnastu na raz to efekt będzie odwrotny do zamierzonego.
Ja na twoim miejscu kupiłabym szampon regenerujący i odbudowujący włosy. I poszła do fryzjera na podcięcie.
Ja na twoim miejscu kupiłabym szampon regenerujący i odbudowujący włosy. I poszła do fryzjera na podcięcie.
raz że może być odwrotny efekt, a dwa jeżeli dostarczamy dla organizmu tzw gotowce, to wtedy on sam się staje leniwy i przestaje się sam regenerować...
-
lexie
Dobry szampon i odżywka, dzięki którym będzie się powoli odbudowywać struktura włosa, podcięcie no i dużo cierpliwości - z dnia na dzień nie wrócą do wyglądu sprzed 8 lat. Prostowanie też im raczej nie pomaga.
Dziewczyny dobrze radzą - najpierw obciąć to, czego i tak się nie da uratować, a potem pielęgnować i obserwować postępy! Proponuję sięgnąć po marki apteczne, bo mają więcej składników aktywnych a przy tym mniej szkodliwej chemii. Ja mogę polecić Ci odżywkę Biokap, używam jej na farbowane włosy i naprawdę dobre je chroni przez zniszczeniami!
Sa tez dobre szampony i odżywki z naturalnymi składnikami i naprawdę dają oszałamiające efekty. Mówię o takich, które maja tylko to co natura nam dała. Warto zainwestować w dobry szampon i odżywkę żeby cieszyc się pięknymi włosami.
Ja stosuję maskę drożdżową, zapach może nie jest najprzyjemniejszy, ale za to jest skuteczna i ratuje te moje siano na głowie
Poszukaj w drogeriach, wiele firm robi tego typu maski. No i są dodatkowo zdrowe, bo najczęsciej nie mają w sobie tyle chemii.
A coś mniej nieprzyjemnego? Nie wyobrażam sobie jakoś drożdży na włosach
dlatego szukam dobrych kosmetyków opartych na naturalnych składnikach i ladnie pachnących. Moja siostra kupiła nowy Timotei i jest bardzo zadowolona. Któraś z was może już go używała?
-
biszka
Hm... Timotei to marka drogeryjna i raczej super naturalnych składników tam nie znajdziesz... Ja radziłabym się raczej rozejrzeć w aptekach. Ja ostatnio testuję odżywkę silnie nawilżającą marki Biokap, już po kilku użyciach widzę rezultaty więc bardzo polecam!
a korzystasz z czegoś innego niż Biokap.... póki co widzę że jedyne co tu robisz to SPAMujesz nam forum... ;/
ja używam dermoszamponu do włosów suchych i zniszczonych od Flosleku a do tego maski WAX - naturalne składniki, są super!
Też miałam ten problem przesuszone włosy bez blasku ale moja koleżanka zajmuje się testowaniem produktów i poleciła odżywczą kurację z olejkiem arganowym rewelacja. Teraz jak nie wiem co wybrac to korzystam ze strony spamTam ekspertki testują produkty i wydają opinię.
Ostatnio zmieniony czw wrz 26, 2013 12:52 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
Ja używałam kiedyś Garniera, jednak jak dla mnie za szybko się po nim przetłuszczały włosy, teraz stosuje Nivea repaire i jestem zadowolona, jednak uważam, że każda kobieta powinna dobrać odżywkę do swoich włosów, ponieważ każda ma inne i czego innego one potrzebują. To że mi ona pomogła, to nie znaczy, że komuś innemu pomoże. Tak mi sie wydaje.
-
lexie
Masz rację z tym dobraniem odżywki, tak samo z szamponem - najważniejsze to dobrze określić rodzaj swoich włosów - używanie szamponu do włosów przetłuszczających się, gdy ma się włosy suche jest kompletnym nieporozumieniem.anuska pisze:Ja używałam kiedyś Garniera, jednak jak dla mnie za szybko się po nim przetłuszczały włosy, teraz stosuje Nivea repaire i jestem zadowolona, jednak uważam, że każda kobieta powinna dobrać odżywkę do swoich włosów, ponieważ każda ma inne i czego innego one potrzebują. To że mi ona pomogła, to nie znaczy, że komuś innemu pomoże. Tak mi sie wydaje.
A próbowałaś silnie nawilżających odżywek? One pomogłyby odzyskać włosom elastyczność i sprężystość, byłyby gładsze i bardziej miękkie. Z doświadczenia wiem, że świetnie działa odżywka nawilżająca Biokap, używam jej po każdym myciu a raz w tygodniu jako maski i jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza po dłuższym trzymaniu włosy są świetne w dotyku 
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
Oczywiście. Wszyscy twierdzą, że jedwab jest idealny do włosów suchych, a mi niestety nie pomaga, a po dłuższym stosowaniu mam jeszcze włosy w gorszej kondycji. dlatego testuje kosmetyki. Ten Timotei ma dużo pochlebnych opinii, więc może warto spróbować?? Testujemy?
Jedwab w większej ilości strasznie przetłuszcza włosy. Ja od siebie mogę polecić odżywkę wax, bo jest naprawdę sprawdzona (i to nie tylko przeze mnie!). Jedno co w niej irytuje to to, że strasznie kiepski jest sposób jej nakładania i utrwalenia na włosach. Jednak mimo czasu i ogrzewania suszarką, już po kilku stosowaniach widać znaczną różnicę. Dodatkowo, co jakieś 5 lub 6 mycie głowy, polecam laminowanie włosów. Zwykła spożywcza żelatyna, z dodatkiem odżywki do włosów, a wtedy włos robi się grubszy i "lejący". Powinnaś również ograniczyć stosowanie prostownicy, ponieważ te wszystkie dodatki na włosy, które podobno(!) chronią je przed wyższą temperaturą, strasznie je osłabiają. Pomyśl może o jakiejś fajne fryzurze z lokami 
Ja polecam skierowanie strumienia ciepłego powietrza z suszarki na włosy wtedy, gdy jest na nie nałożona odżywka. Ciepło pomoże wchłonąć się składnikom odżywczym.