brwi-wieczny problem
-
małgosia1988
brwi-wieczny problem
czy i was irytuje wyrywanie brwi?ja mam ciemne i gęste i na drugi dzień od wyrwania już mi odrastają,są plastry do brwi depilujące ale czy są skuteczne i czy są dobre?
Re: brwi-wieczny problem
Ja mam odwrotnie, prawie ich nie depiluję (trochę pomiędzy) są bardzo cienkie. Wyglądam z nimi jakbym nic innego nie robiła tylko skubała brwi.
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

Nienawidziłam sama skubać brwi. Okropny ból i mnóstwo łez leciało. Teraz chodzę tylko do kosmetyczki. Robię sobie hennę brwi i rzęs + regulacja brwi za 25zł. Chodzę jakoś co 1-1,5 m-ca i mam spokój. A przede wszystkim kosmetyczka robi mi to raz dwa. Stosuje wosk, więc wszystko trwa szybko. Ból jest, ale tylko chwilowy
No i henna fajnie wygląda z moim makijażem permanentnym 
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
też uważam, że nie powinnaś ich depilowaćwitch pisze:![]()
Ja mam odwrotnie, prawie ich nie depiluję (trochę pomiędzy) są bardzo cienkie. Wyglądam z nimi jakbym nic innego nie robiła tylko skubała brwi.Zapewniam że to też problem, szczególnie gdy "kulturalna" osoba mówi mi że takie cienkie są dawno nie modne , więc nie powinnam ich tak depilować.
Może zatem powinnyście spróbować depilacji nitką? Sposób przyniesiony z Japonii, może Wam pomoże: bezbolesna depilacja. Skoro to tylko brwi, to będzie szło szybko po nabraniu odrobiny wprawy.
stylowa1 pisze:też uważam, że nie powinnaś ich depilowaćwitch pisze:![]()
Ależ kochana, właśnie mówię że są naturalnie cienkie. Nad noskiem wyrywam bo tu są zbędne ale reszta jest niedepilowana, a wygląda jakbym je skubała non stop.
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

-
myszencja
natka1234 pisze:Przyklej sobie te co nasza grubobrwiasta kolezanka sobie wyrwie![]()
Też bym trochę dokupiła
Sama regulacja mnie nie denerwuje, bo robi mi ją p. kosmetyczka, którą mam pod blokiem 
Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.
-
netka_kamila
też mam gęste brwi i nie umiem ich sama okiełznać, dlatego od lat już chodzę do kosmetyczki