nawilżanie ciała
-
kika75
nawilżanie ciała
mleczko???...olejek???.....balsam??? to produkty które używamy my kobiety aby nasze ciało było nawilżone co wy używacie ???? ja znowu powróciłam do olejku arganowego z mary cohr skóra miękka gładka i napięta a do tego pięknie pachnie.....
-
sialala
Re: nawilżanie ciała
ja pod prysznic używam Joanny - olejek dwufazowy Kawa&Śmietanka (super zapach!! natłuszcza i myje równocześnie), a do nawilżania balsam Garniera (czerwony) - ten ostatni można teraz kupić w promocyjnym zestawie z mleczkiem i dezodorantem za 20,99zł w Superpharm. Tu jest gazetka promocyjna: http://www.superpharm.pl/promocje/specjalne/id/271
-
tosia
Ja uwielbiam masła do ciała testowałam ziaja kakaowe i teraz mam miód z bielendy rewelacja. Jakoś wolę masła niż balsamy, i efekt lepszy i aplikacja przyjemniejsza.
-
miszka
Ziaja ma bardzo fajne te masełka do ciała. Jak już zaczęłam je używać to w sumie na masla się przerzuciłam i kupuje też czasem dla odmiany oprócz tych z Ziaji, tez masła do ciała z Marizy - mają zapach melonowy, waniliowy i poziomkowy. Mnie najbardziej poziomka się podoba, aż chciałoby się zjeść;)

-
Paulina13
Zgadzam się Tosiu z Tobą, też bardziej lubię masła do ciała, są według mnie bardziej wydajne i rzeczywiście wygodniejsze w stosowaniu. Obecnie moim ulubionym jest mango&marakuja Flosleku, przede wszystkim za jakość w nawilżeniu mojego ciała i za zapach.tosia pisze:Ja uwielbiam masła do ciała testowałam ziaja kakaowe i teraz mam miód z bielendy rewelacja. Jakoś wolę masła niż balsamy, i efekt lepszy i aplikacja przyjemniejsza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
wioloo
Ja lubię super nawilżający balsam do ciała zioła polskie który nawilża na długo moją skórę. Bardzo podoba mi się też jego zapach.
-
wiczek
Oj tak zgadzam się z poprzedniczkami:) Znam te masła Natural Body które jest tam wcześniej na zdjęciu- miałam i to mango- marakuja, ale moje ulubione z tej serii to opuncja i biała herbata! Super zapach, a jeśli chodzi o nawilżenie ciała to śmiało polecam. Nie jest ono takie gęste jak inne masła, szybko wsiąka, poprawia wygląd skóry - dobrze na wiele godz ją nawilża i myślę że trochę także natłuszcza. Bardzo dobre przyjemnie pachnące masełka 
-
kaska8787
Oliwka dla dzieci wieczorem i skóra jak pięknie nawilżona i aksamitna
-
MoniczkaM
Ja natomiast używam balsamów - różnego rodzaju
I podpisuję się też pod tym, że oliwka jest również bardzo dobra w tej kwestii 
-
aura
Czasami dobrze jest odwiedzić profesjonalne salony kosmetyczne, lub hotele SPA żeby dokładnie nawilżyć skórę. Np. w Hotelu Głęboczek są fajne zabiegi oparte na winoterapii, które pomagają poprawić kondycję skóry. Na pewno jest to skuteczniejszy sposób niż smarowanie się kremami.
-
Tusia
ile to trzeba by razy wybierać się na takie zabiegi w ciągu roku.. moim zdaniem to jest marnowanie pieniędzy. Można zainwestować w kremy, odpowiednie żele do codziennej pielegnacji tylko trzeba chcieć.
Mam Dove z serii VisibleCare używam codziennie i skóra wydaje się być na prawdę nawilżona. To ta seria. A jak mam dużą ekspozycje na słońce to jeszcze kremów Iwostin uzywam.
Mam Dove z serii VisibleCare używam codziennie i skóra wydaje się być na prawdę nawilżona. To ta seria. A jak mam dużą ekspozycje na słońce to jeszcze kremów Iwostin uzywam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
pomcia
Ja do masła do ciała dopiero niedawno się przekonałam. Najbardziej drażniło mnie to, że są tłuste i jednak pozostawiają ślad na skórze, który musiałam wycierać. I na przykład te super pachnące, owocowe, waniliowe, czekoladowe to nie dla mnie. Choć faktycznie miły zapach zostawał dość długi czas. Ale np. dostałam niedawno masło do ciała z mango z dodatkiem Shea z BrownEarth, to mi zaś bardzo odpowiada. A przy tym lepiej nawilża niż moje "sprawdzone" balsamy.
-
Natalia Ephemer
Na sucha skórę, albo nawet bardzo suchą skórę pomaga Topicrem - seria ultra nawilżanie do ciała.
Z moich innych sposobów to picie, picie i jeszcze raz poicie i regularne przyjmowanie omega-3... Problem suchej skóry się skończył!
Z moich innych sposobów to picie, picie i jeszcze raz poicie i regularne przyjmowanie omega-3... Problem suchej skóry się skończył!
-
pomcia
Jedno z lepszych maseł do ciała jakie w ogóle miałam - masełko z oliwką z beEco. Ma dość intensywny, przynajmniej dla mnie cytrusowy zapach, więc to dla kobitek które lubią takie owocowe świeżości. Co mnie zdziwiło ma taką śmietankową konsystencję.
-
Laalaa
pomcia a to maslo to ta ekologiczna nowosc Flosleku?? Gdzies chyba na wizazu czytalam recenzje. I jak oceniasz z perspektywy czasu? Nawilza czy niespecjalnie?
-
Lusiek276
Ja tak jak Paulina13 jestem fanką masła do Ciała Natural Body Flosleku
Jest super i ma genilany zapach 
-
pomcia
Na początku byłam sceptyczna bo wydawało mi się takie ciężkie. Jednak zauważyłam, że skóra jest ładnie nawilżona. Poza tym pozbyłam się suchych miejsc w okolicach ramion. Jak lubisz masła to polecam jest zdecydowanie na plus.Laalaa pisze:pomcia a to maslo to ta ekologiczna nowosc Flosleku?? Gdzies chyba na wizazu czytalam recenzje. I jak oceniasz z perspektywy czasu? Nawilza czy niespecjalnie?
-
AccademiaTeN
Ja osobiście polecam olejek SUBLIME OIL firmy TeN , który można stosować zarówno do kąpieli, jak i do nakładania bezpośrednio na skórę. Oprócz intensywnego nawilżenia pozostawia skórę cudnie gładką, a do tego przepięknie pachnie. Wypróbowałam na moim suchym ciałku
Jeśli natomiast ktoś woli konsystencję kremu, balsamu to polecam PARADISE CREAM, również firmy TeN.
-
Tusia
Należy pamiętać ze dbamy o swoją skórę nie tylko korzystając z balsamów, ale liczy się to co jemy/pijemy. Dbanie o gospodarkę wodną od wewnątrz jest istotna i w lecie i w zimie, a że w zimie nie optrafię chodzić z litrem picia, to suplementuję sobie nutrikosmetykiem. Zdecydowanie polecam, dla tych którzy nie pamiętają że należy dużo pić.
-
adele
Ja używam kremu eva natura z lnem. Tani a dobry. A skoro tak dużo go u mnie schodzi, to cena ma znaczenie big_smile
-
dione
Czasami dobrze jest skorzystać z zabiegów SPA. Na przykład w Hotelu Głęboczek jest sporo ciekawych zabiegów opartych o winoterapię. Są one bardzo skuteczne, a przy okazje można się zrelaksować. Na pewno tego typu działania nawilżają o wiele lepiej od kremów dostępnych w drogeriach.
-
anioł12345
- Miła Kobietka
oliwka w żelu:) miodzio
-
Awsomegirl
moja zanjoma używa tylko naturalnych składników i używa np tylko szarego mydła, które nie wysusza skóry, albo mydeł na bazie wyciągu z oliwy z oliwek, a nastepnie po wyjściu w wanny smaruje sie oliwą z oliwek, mówi , że taka kuracja daje doskonałe efekty i jest bardzo skuteczna