Farby do włosów
-
jagoda
Farby do włosów
Jakich farb do włosów używacie? Jak dobrać farbę do kolorku blond bo zazwyczaj wychodzi mi żółty....??
-
meredith
Re: Farby do włosów
To ja Ci niestety nie pomogę, nie farbuję włosów, kocham mój naturalny kolor 
-
hanka32
JA FARBUJĘ WŁOSY ALE NA KOLOR CZARNY WIĘC NIE WIELE MOGĘ CI POMÓC.A UŻYWAM FARBY Z FIRMY SCHWARZKOPF - PALETTE DOBRZE KRYJĄ I NIE ZMYWAJĄ SIĘ SZYBKO SĄ W MIARĘ TRWAŁE :woman
-
agat
Jagoda... ja używam Nutrisse Natea

I jestem bardzo zadowolona. Kolor mniej więcej taki jak na obrazku mi wychodzi. Są różne odcienie blądów i możesz dobrać coś dla siebie. Poza tym farba nie jest droga

I jestem bardzo zadowolona. Kolor mniej więcej taki jak na obrazku mi wychodzi. Są różne odcienie blądów i możesz dobrać coś dla siebie. Poza tym farba nie jest droga
-
jagoda
dzieki dzięki 111 ostatnio brałam na swoją główkę i właśnie wyszedł mi totalnie żółty.....
-
agat
Jagoda... widać masz takie włoski co nie bardzo chcą farbę tolerować 
Musisz szukać coś dla siebie
Proponuję wybrać się do fryzjera i zrobić profesjonalną koloryzację
Musisz szukać coś dla siebie
Proponuję wybrać się do fryzjera i zrobić profesjonalną koloryzację
-
jagoda
własnie pofarbowałam włoski sama ale za pomocą farby kupionej w hurtowni fryzjerskiej i wyszedł przepiękny jasny blond żadnego żółtego to jest to czego szukałam a farbka była z welli 
-
kika75
sanotint ma bardzo dobre farby bo naturalne wykonane na bazie roślin sróbowałam i jestem bardzo zadowolona po mi juz tak włosy nie wypadają jak po innych i ładnie błyszczą.
-
fiksi
nigdy nie mozna wybierac farby po kolorze na opakowaniu, sa zafalszowane, u ciemnowlosych wyjda o wiele ciemniejsze odcienie, u blondynek tez kolor wychodzi rozny:)
warto chociaz pierwszy raz isc sie podpytac fryzjerki, zeby nie bylo niespodzianek.
warto chociaz pierwszy raz isc sie podpytac fryzjerki, zeby nie bylo niespodzianek.
-
kika75
farby d włosów
Stosuje farby sanotint bo nie uczulają pokrywają siwe włosy są to farby naturalne na wyciągach roślinnych a co najważniejsze włosy pięknie po nich wyglądają na co wy zwracacie uwagę kupując farbę lub szampon koloryzujący do włosów????
-
kaska16161
Re: farby d włosów
dla mnie to bez znaczenia jak bardzo niszczą włosy. liczy się efekt końcowy ! 
-
Lusiek276
Też byłam zwolenniczką tej teorii przez długi czas
Najlepsze efekty dawał według mnie Garnier
Ładnie pokrywał i długo się utrzymywał. Teraz wracam do naturalnego koloru, a przy okazji trochę poprawię kondycję moich włosów 
-
aura
jakich farb by się nie używało, to i tak wszystkie niszczą włosy w znacznym stopniu, nawet jeżeli będziemy farbować je u profesjonalistki, ja farbowałam tylko raz w życiu i to farba mi się szybko zmyła, ale fryzjerka powiedziała, że to przez to, że mam za zdrowe włosy i jak jeszcze parę razy będę farbować to już będzie mi się ładnie trzymać, także jednak wybrałam te zdrowe włosy 
-
ninka_niebieska
Zgodze się ze stwierdzeniem, że nie wybiera się farby po kolorze na opakowaniu.. nie ma żadnej pewności, że ten kolor wyjdzie nam chociaż odrobinę podobny. Wszystko zależy od farby i od pigmentu włosów. Dlatego ja wolę iść do fryzjerki, jestem za każdym razem zadowolona.. oddaje swoje włosy w ręce profesjonalistki i nie zdarzyło się, żebym wyszła ruda, lub kompletnie łysa
Napewno jest to droższy wydatek, ale jeśli coś wyjdzie nie tak tańszą farbą, to i tak muszę iść po kolejną lub wkońcu wtedy do fryzjerki i wyjdzie mnie to jeszcze drożej. Nie wiem jakimi farbami posługuje się moja fryzjerka, aczkolwiek są one dobre. Z ciemnego blondu wymyśliłam sobie zmianę na bardzo jasy blond.. - wyszło. Niedawno z tych jasnych (po półtora rocznym rozjaśnianiu) zachciało mi się ciemnych - wyszło. Kombinuję z nimi tak co jakiś czas i zawsze zmiana jest pozytywna. Także zdecydowanie wole oddać włosy fachowcom 
-
aura
Jeżeli chodzi o farbowanie, to uważam, że najbezpieczniej jest się udać do salonu fryzjerskiego. Np. w warszawskim salonie Berendowicz&Kublin używa się farb kompletnie pozbawionych amoniaku, dzięki czemu nie niszczą one tak włosów. Także wolę to niż pełne chemii farby z drogerii.
-
sandrulla09
Ja stosuję farbę Casting Crème Gloss z Loreala.. naprawdę godna polecenia.. 
-
Lady_Sisi
Przez bardzo długi czas farbowałam włosy w salonie fryzjerskim i wydaje mi się, że to było najlepsze rozwiązanie. Teraz sama sobie farbuję sobie włosy i duzo z tym zamieszania, poza tym - kolor nie zawsze odpowiada moim oczekiwaniom...
-
babyisback
Takie najtańsze, Londa jest bardzo dobra. Czasem henna do włosów. Muszę spróbować tej nowej - w piance
-
ruda
Jeśli chodzi o blond to używałam różnych farb ale najlepiej sprawdziły się te z Loreala-wiadomo są droższe ale dają zamierzony efekt.
-
ruda
A co do farby w piance to osobiście nie używałam, ale raczej nie polecam tym, którzy chcą się cieszyć trwałym kolorem, a nie farbować włosy już po 2 tyg bo kolor się tak szybko zmywa.
-
malgoska267
Farbowałam sobie włosy w domu profesjonalnymi farbami L'oreala.Jednak na dłuższą metę stało się to uciążliwe,i jednak wolę znowu w salonie.Mam włosy ciemne,farbuję na ciemno więc nie muszę tak często.Jakoś odżałuję te 100 parę złoty co 2-3 miesiące. ;)A i zawsze fryzjerka coś nowego doradzi.Ostatnio chwalę sobię farbę Inoa.Delikatna,bez amoniaku,ładny połysk.
-
superpiekara
a ja kupuję sobie najczęściej farby garniera i robię sobie w domu:) najczęściej proszę o pomoc koleżankę i wychodzi bardzo ładnie a koszty minimalne:) nie polecam farb brillance gdyż na słońcu bardzo płowieją.
-
superpiekara
używałyście naturalnej farby do włosów Biosline? ponoć są niezłe ale trochę drogie, czy kolory są intensywne czy raczej stonowane? a mają może odcień rudy?
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
swallow
Ja z czarnego schodziłam na blond dosyć długo robiłam to stopniowo pasemkami bo moje włosy juz są zniszczone i suche i tez nigdy niewiem jaka farbę wybrac bo chciała bym miec popielate albo cos w tym stylu a tak czy inaczej mam żółtko
Niechce ryzykowac rozjasniaczem na całe włosy bo obawiam się ze zamiast pięknych białych lub szarawych włosów zostanie mi wata...
Może wizyta w dobrym salonie by Ci pomogła, wiem co mówie bo kolory pięnie wyglądaja modelkach które są pokazane na opakowaniu :/
Może wizyta w dobrym salonie by Ci pomogła, wiem co mówie bo kolory pięnie wyglądaja modelkach które są pokazane na opakowaniu :/