Olejowanie włosów

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
actress
Miła Kobietka

Olejowanie włosów

Post autor: actress »

Olejowanie lub kremowanie włosów ??? Ktoś mi to wyjaśni krok po kroku jak to robić czym zmyć ??
andrat
Fajna Kobietka

Re: Olejowanie włosów

Post autor: andrat »

Nakładam olejek na suche włosy na noc, od połowy długości, spinam w kok, rano myje delikatnym szamponem i nakladam odżywkę/maskę.
Zerknij sobie też tutaj:
https://gst24.pl/pl/664_artykuly-sponso ... wlosy.html

Na stronie jest wiele porad na temat tego, jak wybrać odpowiednie kosmetyki pielęgnacyjne do włosów. Od kiedy wprowadziłam świadomą pielęgnację swoich włosów, mam z nimi o wiele mniejszy problem :)
ewe
Jestem tu nowa :)

Re: Olejowanie włosów

Post autor: ewe »

Wybierz olejek odpowiedni dla Twojego rodzaju włosów. Do popularnych opcji należą oleje kokosowy, arganowy, oliwkowy, rycynowy i jojoba.
Jeśli masło jest twarde, podgrzej je lekko, aż stanie się płynne. Ciepły olejek lepiej wchłania się we włosy i skórę głowy. Nakładaj na suche lub lekko wilgotne włosy. Olejek nakładać zaczynając od nasady i rozprowadzając go stopniowo na całej długości włosów, aż po same końce. Jeśli Twoje włosy mają tendencję do przetłuszczania się, nałóż olejek tylko na długości i końce, omijając cebulki. następnie umyj włosy szamponem.
produkty do pielęgnacji kobiet :woman:
ODPOWIEDZ