Kupujecie na aukcjach?

Nie ma kobiety która nie lubiła by zakupów. Znalazłaś promocję którą chciała by się podzielić?
Kalinka09
Jestem tu nowa :)

Re: Kupujecie na aukcjach?

Post autor: Kalinka09 »

Również zaliczam się do osób, nałogowo kupujących na allegro. Czasem coś także sprzedaję ale to raczej sporadycznie np nietrafiony prezent.
A dlaczego robię zakupy na allegro? gdyż nie jestem zwolenniczką wielogodzinnego łażenia po sklepach no i nie mam na to czasu:)
Zakupy przez internet zawsze były moją pasją. A co za tym idzie, musiały stać się nią również systemy płatności online dzięki którym w szybki sposób reguluję należności.
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

kupowałam kiedyś bardzo dużo rzeczy na akcjach allegro, ale potem zrobił się tam niezły bajzel i na prawdę trudno było znaleźć coś dla siebie, teraz kupuję najczęściej w sklepach internetowych i w tym klubie zakupowym
sat107

Post autor: sat107 »

Ja też teraz wolę iść i przymierzyć w sklepie stacjonarnym, bo po moich zakupach na aukcjach w ciuchy wzbogacały się najczęściej moja mama i siostry. A co do sklepów internetowych, do laski czy wy widziałyście te lampy na spam? Chciałam w przyszłym miesiącu wymienić abażury w sypialni, ale jak zobaczyłam, że mają za 19 złotych w tym sklepie, to zamówiłam od razu i teraz mam nowe. Zatem jeśli o ciuchy chodzi, to nie, ale resztę rzeczy związanych z wystrojem czy wyposażeniem, to jak najbardziej będę kupować.
Ostatnio zmieniony wt sie 27, 2013 5:30 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam
Awatar użytkownika
anita147

Post autor: anita147 »

często na allegro dla dzieciaczków kupuję ciuszki gł. firmowe, jeśli to są aukcje to ustawiam strzały by nie przegapić , nie kupuję od handlarzy przede wszystkim od prywatnych osób ,ubranka naprawdę zadbane.
dla siebie bardzo rzadko problem z rozmiarem,
najczęściej zabawki prze kup teraz głównie u producenta
chciałam odpocząć od pracy mam roczniaka
MagdaLena30

Post autor: MagdaLena30 »

mnie ostatnio udał się zakup fotelików, a właściwie podkładek do samochodu dla dzieci, skorzystałam z ceneo i wybrałam - mam nadzieję - najtańszą atrakcyjną ofertę.
Jeszcze się pochwalę, że zrobiłam zakupy w tesco przez telefon ;) tzn. przez mobilny sklep (?) w każdym razie alternatywę dla zakupów przez internet, próbowałyście kiedyś też?
Basia1994

Post autor: Basia1994 »

ja sama kupuję na aukcjach i powiem wam że przy odpowiedniej jakości towarów, jestem bardzo zadowolona z takiej formy ;)

Obrazek
http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=27508356
Gabriell

Post autor: Gabriell »

Ja już od kilku lat zaopatruję się na aukcjach. Jakoś nigdy nie miałam problemu z paczką, wszystko docierało tako samo jak w opisie i na zdjęciach. Zdarza się czasem, że coś nie leży idealnie tak jak być powinno, ale większego kłopotu z tym raczej nie ma szczególnie że każdy dobry sprzedawca podaje na swojej aukcji rozmiarówkę, którą samemu można sprawdzić. ;)
Basia1994

Gabriell pisze:Ja już od kilku lat zaopatruję się na aukcjach. Jakoś nigdy nie miałam problemu z paczką, wszystko docierało tako samo jak w opisie i na zdjęciach. Zdarza się czasem, że coś nie leży idealnie tak jak być powinno, ale większego kłopotu z tym raczej nie ma szczególnie że każdy dobry sprzedawca podaje na swojej aukcji rozmiarówkę, którą samemu można sprawdzić. ;)
Trzeba po prostu się przekonać do najwygodniejszej formy zakupów ;) ciepłe kawka, łóżko, laptop i surfowanie po aukcjach ;)

Obrazek
Ala23

Post autor: Ala23 »

Znajoma podesłała mi ostatnio linka do serwisu aukcyjnego, z którego korzysta: http://aukcje.mixfirm.pl/ Przyjrzałam się trochę temu portalowi i stwierdzam, że wyróżnia się na tle innych, szczególnie jeśli chodzi o bezpieczeństwo aukcji. Mogą sprzedawać tam tylko zweryfikowane firmy, a nie nieznani sprzedawcy.
Awatar użytkownika
Yola
Miła Kobietka

Post autor: Yola »

Ja kupuję na all, choc mam wrażenie, że coraz mniej perełek tam jest, poza tym ludzie dodają wszędzie "jak zara H&m topshop river island..." i wex tu człowieku znajdź to, co chciałeś :/
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

Ciuchy i buty na allegro, to wygodne i zajmuje mniej czasu.

A firmowe perfumki na za10groszy kupuję za grosze.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Oczywiście ;) większość rzeczy do robienia kolczyków kupuję na aukcjach ;)
ogólnie kupuję dość dużo, szczególnie na allegro i mam już swoich sprawdzonych dostawców
podstawowa zasada jak dla mnie to kupowanie u osób które mają dużą ilość pozytywnych komentarzy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Alex
Fajna Kobietka

Post autor: Alex »

Ja kupuje najczęściej ubrania. Mimo tego, że niby nie można przymierzyć, to generalnie trafiam w rozmiary. :) Raczej trafiam w rozmiary, a jak nie to można obdarować siostrę albo kogoś.
kusicielka- Tam też mi się zdarza, ale perfumki wyszły mi prawie 40 zł. Niby tanio, bo to był Hugo, ale widziałam jak ludziom lepiej szły takie aukcje.
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

ja już dawno przestałam kupować na all i przerzuciłam się na ten serwis ogłoszeniowy muszę przyznać, że niezłe cudeńka już tam kupiłam za psie pieniądze, sama też trochę sprzedałam ciuchów, które mi się już znudziły lub w które się nie mieszczę, ale przynajmniej nie musiałam płacić im żadnej prowizji od sprzedaży :P bo na all to non stop kasę im musiałam przelewać :/
kobietka1234
Miła Kobietka

Post autor: kobietka1234 »

ja np co do ciuchow nie ufam mi czasami w sklepie ciezko uznac czy cos bedzie dla mnie ok wole przymierzyc, oddac jak nie trafne. nie preferuje
ada055

Post autor: ada055 »

Ja kupuje caly czas na allegro ze wzgledu na niskie ceny... a co do rozmiaru to nie jest problem poniewaz wiekszosc auckji ma dokladne wymiary. Bardziej obawiała bym sie o jakość i glowne na to patrze poniewaz juz kiedys sie nadziałam na niska cene chinskiej sukienki...

Ale gdzies 2 lata temu kupilam sukienke z POLSKIEJ firmy Aldra i nic sie z nia nie dzieje i powiem szczeze ze jesli chodzi o sukienki to z innej firmy nie kupuje poniewaz do tej firmy mam zaufanie. A jesli chodzi o kosmetyki to tez tylko sprawdzone firmy.
Aszlej

Post autor: Aszlej »

Korzystałam kilkukrotnie z allegro, ale za każdym razem coś mi nie odpowiadało. Do ostateczności doprowadziła mnie ostatnia aukcja, gdzie opis był na max przekłamany. Na pewno nie warto kupować tam elektroniki, zawsze coś jest nie tak - przynajmniej ja miałam takiego niefarta... Wiecie gdzie w on-line można kupować nazwijmy to "gadżety" typu akcesoria elektronicne, komputer itp. w okazyjnych cenach?
zumbi
Miła Kobietka

Post autor: zumbi »

Aszlej pisze:Korzystałam kilkukrotnie z allegro, ale za każdym razem coś mi nie odpowiadało. Do ostateczności doprowadziła mnie ostatnia aukcja, gdzie opis był na max przekłamany. Na pewno nie warto kupować tam elektroniki, zawsze coś jest nie tak - przynajmniej ja miałam takiego niefarta... Wiecie gdzie w on-line można kupować nazwijmy to "gadżety" typu akcesoria elektronicne, komputer itp. w okazyjnych cenach?
Dużo jest takich serwisów ale rzeczywiście na większości są tez prywatni użytkownicy i tutaj rodzi się problem, bo możemy paść ofiarą różnych oszustw. Najczęściej zdjęcia mogą sie różnić ze stanem rzeczywistym albo coś jest 'bardziej używane" niż napisał w ofercie sprzedawca :) Lubie oprócz allegro tablice.pl ale tam wiadomo, sprzedają nie tylko sklepy. Z serwisów aukcyjnych korzystam jeszcze z za10groszy.pl, jest tam bardzo duże elektroniki i wszystko jest przede wszystkim nowe i z gwarancją.
Aszlej

Post autor: Aszlej »

hmm...odwiedziłam to za10groszy.pl i widzę, że to też aukcje są.... to bezpieczny portal? Wylicytowałeś tam coś?
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Na allegro wiele razy kupowałam;-) jeszcze nie miałam jakiś nieprzyjemności.
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
poziomkaa

Post autor: poziomkaa »

Ja kupuję od danwa i jestem zadowolona. Aukcje bez wymiarów, z byle jakim zdjęciem i takie, gdzie nie dostaję odp. na moje pytania, po prostu omijam.
Basia1994

poziomkaa pisze:Ja kupuję od danwa i jestem zadowolona. Aukcje bez wymiarów, z byle jakim zdjęciem i takie, gdzie nie dostaję odp. na moje pytania, po prostu omijam.
Racja podejrzane aukcje trzeba omijać, od razu widać czy ktoś jest wart zaufania.
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Aszlej pisze:hmm...odwiedziłam to za10groszy.pl i widzę, że to też aukcje są.... to bezpieczny portal? Wylicytowałeś tam coś?
Bezpieczny i pewny, ja tam perfumy od czasu do czasu kupuję, wychodzi bardzo tanio, ale odpuszczam aukcje, gdzie jest bardzo dużo licytujących.
zumbi
Miła Kobietka

Post autor: zumbi »

Ja się nie rozczarowałam tym portalem. Udało mi się wylicytować par rzeczy, ale wiadomo na bardzo obleganych aukcjach jest konkurencja. Teraz czekam na kolejne produkty majówkowe bo niestety przegapiłam dzisiaj griil i rower tydzień temu.
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Jakiś przenośny grill to i mi by się przydał. W czasie majówki zrobiliśmy sobie objazd po Mazurach i aż się prosiło, żeby grilla rozstawić... (A w Warszawce było brzydko :P)
ODPOWIEDZ