Kosmetyki z Aliexpress
Kosmetyki z Aliexpress
Dziewczyny, kupujecie chińskie kosmetyki na Aliexpres? Niektóre z nich wyglądają mega kusząco i podobno zdarzają się prawdziwe perełki. Macie jakieś sprawdzone kosmetyki z Ali?
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Re: Kosmetyki z Aliexpress
Przede wszystkim zerknij na skład tych kosmetyków i już wiele rzeczy stanie się jasnych,tutaj niska cena podyktowana jest często "śmieciowym" i chemicznym składem,lepiej moim zdaniem zapłacić ciut więcej a mieć pewność co do odpowiedniej pielęgnacji swojego ciała.
- patkawariatka
- Jestem tu nowa :)
Nie jestem fanką kupowania tańszych zamienników z Chin. Też uważam, że lepiej dopłacić parę złotych i kupić pewne kosmetyki.
Daj spokój chińskie szkoda ciała na to przecież to nie ma żadnych norm
Nowość https://indasto.com/pokaz-produkt/schody/12
-
ulcia_warszawa
- Jestem tu nowa :)
Nie kupowałam i raczej się nie zdecyduje. Składy pewnie baaardzo długie i bardzo niepokojące 
Nie kupowałam, ale dzisiaj oglądałam vloga gdzie dziewczyna testowała np kredki do oczu, cienie czy bronzery i róże, Nie wszystko się sprawdziło, ale w większości wypadków była zadowolona
Jak się czyta składy i się na tym zna, to uważam że można coś kupić.
Tam kosmetyki są normalne tak jak i u nas, wiec jak są na free shiopping to czemu nie. Chociaż zawsze jak już to zamawiałam raczej lakiery do paznokci i gadzety do kuchni i dla zwierzaków 
No właśnie ja nie do końca jestem przekonana do Aliexpres, a szczególnie do kosmetyków, w końcu traktujemy tym nasze ciała, raczej ostrożnie.
Ja bym nie zamawiała z AliExpress .. zwłaszcza kosmetyków których używamy do pielęgnacji swojego ciała a nie do jego destrukcji...
ja z aliexpres zamówiłam tylko kredkę do oczu MAC i pomadkę która też miała byc mac ale jest jakaś noname nie uzywam jej bo odcien mi nie odpowiada, a tak, to z kosmetyków nic więcej nie kupiłam, jedynie jeszcze andrea do włosów mnie korci 
Niby tak, ale z drugiej strony jak ktoś za dzieciaka kupował gazetki z pomadkami czy cieniami to nikt nie wie co tam byłoMilusia18 pisze:Ja bym nie zamawiała z AliExpress .. zwłaszcza kosmetyków których używamy do pielęgnacji swojego ciała a nie do jego destrukcji...
-
L...
kosmetykow do twarzy nie zamowilabym, lakier do paznokci czemu nie.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Ja w głównej mierze zwracam uwagę na jakość,oczywiście wyznacznikiem jest tutaj skład kosmetyków bo jedno wiąże się z drugim. Moim zdaniem warto dopłacić a mieć pewność,że używamy kosmetyków z wyższej półki i odpowiednio dbamy o swoją cerę.
Koleżanka zamawiała paletkę do konturowania twarzy i była zachwycona
Ja osobiście na pewno nie kupiłabym tam podkładów, kremów, żeli itp. Ale kredki, lakiery czy cienie do oczu, dlaczego nie? 
Nie zdecydowałabym na zakup jakichkolwiek kosmetyków na aliexpress. Boję się tej chińszczyzny a raczej tej chemii, która w niej siedzi. Wolę dopłacić a mieć pewność, że kosmetyki których używam nie zawierają tyle szkodliwego syfu.
Powiem tak. Najważniejsze, jak już wiele z was wspomniało, to znajomość składu, potem warto poszukać firm, które robią furorę w krajach azjatyckich i takich perełek szukać (kosmetyki koreańskie są bardzo dobre) no a potem można zamówić. Osobiście, jeżeli chodzi o pielęgnację, preferuję polskie kosmetyki
a jak już są naturalne to jestem wniebowzięta haha... moja skóra zresztą także 
“A girl should be two things: classy and fabulous.” ― Coco Chanel
Anna Pikura - biokosmetyki, salony kosmetyczne!
Anna Pikura - biokosmetyki, salony kosmetyczne!
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Właśnie tego należy się trzymać,czyli jakości i potem można oceniać skuteczność danych kosmetyków. Jeżeli zamówimy je w dobrym i godnym zaufania sklepie internetowym,to wg mnie naprawdę nie ma się czego obawiać.
Ostatnio zastanawiałam się czy warto jakieś kosmetyki z ali zamówic, bo inne rzeczy juz nie raz zamawiałam, ale co do kosmetykow nie miałam przekonania....
Zaczęłam czytać blogi dziewczyn, które testują takie kosmetyki z Ali i jest wiele pozytywnych komentarzu, zachwytów
np. czarna maska do twarzy czy paletki do konturowania. Raczej ali im nie płaci za pozytywny feedback 
Też się na ta maskę czarną czaję - bo widziałam na blogach
Muszą zamówić i opisać u siebie w takim razie 
Ale z tego co czytam to niektorzy z rzeczy z ali zadowoleni
nie tylko kosmetykow
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Testowałam kilka rzeczy i nie jest źle. Cena bardzo dobra i jakościowo też mi pasują. Jeśli ktoś woli coś droższego to jej sprawa. Tak naprawdę co kto woli 
wielkie koncerny produkują w chinach za grosz od wielu lat i nauczyli się sami robić, taka sama technologia. Chinczycy to mądry naród. Ja akurat nie kupowałam osobiscie ale kolezanka z pracy mi zamówiła jakis zcas temu i jestem ardzo zadowolona, jakością się w oóle nie róznia . Skład to pierwsze co sprawdzałam - choć jest to bardzo trudne, zorientować sie dokłądnie w nazwach, na szczescie moja siiostra jest farmaceutką
też poleca 
zamawiam trochę z Ali, w tym również kosmetyków. Jak na razie to puder, krem, popularna czarna maska i pomadki matowe. Pomadki sprawdzają się świetnie i nie są to podróbki Kyle, reszta jest w fazie testowania 
Kosze prezentowe, delikatesowe, pomysł na prezent
Madziks co to za maska?
No ja chyba sprobuje pomadke matowa. Tym bardziej ze mam ostatnio na ich punkcie fiola..
No ja chyba sprobuje pomadke matowa. Tym bardziej ze mam ostatnio na ich punkcie fiola..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...