Problem z paznokciami

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
paula

Problem z paznokciami

Post autor: paula »

Od pewnego czasu zapuszczam paznokcie. Mam je raczej zdrowe i aktualnie jak dla mnie mają odpowiednią długość. Jednak moim największym problemem jest to że gdy się łamią to pękają hmm.. nie wiem czy dobrze to określę - w mniej więcej połowie płytki paznokcia, czyli tam, gdzie paznokieć jest zrośnięty ze skórą. Stąd moje pytanie - czy powinnam teraz jakoś specjalnie ściąć ten paznokieć sama do takiego miejsca by nie było pęknięcia (trochę boli mnie to miejsce złamania gdy je dotykam) czy może lepiej wybrać się do profesjonalnej kosmetyczki która może coś zaradzi?
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Re: Problem z paznokciami

Post autor: Masjaa »

Najlepiej skonsultować problem ze specjalistką ! dużo osób , w tym moja kosmetyczka poleca odżywkę do paznokci Eveline 8 w 1. podobno systematycznie stosowana daje piorunujące efekty!
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

Faktycznie ta odżywka jest dobra, ale tylko jeśli stosujemy ją według wskazań! Stosowana inaczej - dłużej może powodować podrażnienia!
Od siebie polecam uzbroić się w Calcium Pantothenicum niesamowicie poprawia kondycję paznokcia. To tak na przyszłość a póki co lepiej chyba udać się do specjalisty
sat107
Jestem tu nowa :)

Post autor: sat107 »

Dziewczyny a mi zawsze mówiono, że jeśli nic specjalnie nie majstrujemy przy paznokciach (nie zakładamy tipsów, żeli itp), a nam się łamią, pękają, rozdwajają etc, to wina nieodpowiedniej diety, braku witamin i minerałów. Zatem do apteki po witaminy, a na co dzień, by polepszyć kondycję i włosów i cery i paznokci polecam picie www.yerba-mate.org
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

może najpierw spróbować z bogatszą w warzywa i owoce dietą a nie lecieć po suplementy?
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

widzę, że co osoba to inny sposób na łamiące się paznokcie ;) ja oczywiście też mam swój sprawdzony i mogę polecić Ci na Twój problem odżywkę z Sally Hansen, sama używam jej co jakiś czas, żeby utrzymać dobrą kondycję paznokci, ale wcześniej bardzo pomogła mi na podobny problem, zazwyczaj te odżywki są kosmicznie drogie, ale widziałam też, że można je kupić na tej wyprzedaży online chodzi konkretnie o odżywkę wzmacniającą łamiące się paznokcie Continuous Strength, wygląda to tak:
Obrazek
kasia_kow

Post autor: kasia_kow »

Też miałam problem z łamiącymi i rozdwajającymi się paznokciami, okazało się, że przyczyną jest niedobór cynku, wybrałam opakowanie cynku w tabletkach i nawet pomogło ;)
Szukasz dla swojego maluszka sklep z zabawkami - zobacz ten!
mrw111

Post autor: mrw111 »

Ostatnio postanowiłam pójść na kurs kosmetyczny do GoWork. Szczerze muszę przyznać, że było tam bardzo dużo ćwiczeń praktycznych, a nie tylko samej suchej teorii. Myślę, że raz można trochę grosza wydać, ale zrobić takie szkolenie profesjonalnie. Raz, a porządnie :)
apollo

Post autor: apollo »

Na paznokcie rzeczywiście pomaga przede wszystkim stosowanie odżywki, oliwki, dobrych kosmetyków. Jeśli będziecie rzeczywiście systematyczni, to paznokcie wrócą do zdrowia. wskazując konkretnie, radzę przetestować produkty new nails. Naprawdę sporo możecie w ten sposób zdziałać.
MarianAna
Fajna Kobietka

Post autor: MarianAna »

Więcej skrzypu i innych minerałów budujących struktury paznokci. Naprawdę pomaga ;)
klaudiaa

Post autor: klaudiaa »

Też swego czasu miałam problemy z paznokciami. Możesz spróbować jakiegoś kosmetyku do pielęgnacji i wzmocnienia paznokci. Jest ich mnóstwo. Niemal każdy większy producent kosmetyków ma je w ofercie. Jeśli nie chcesz wydawać zbyt dużych środków na początek polecam Avon. Korzystałam z odżywki do paznokci i byłam zadowolona. Zapłacisz za nią około 10 zł w zależności od oferty w danym katalogu avon, którą możesz sprawdzić na http://www.mojavon.pl/katalog-avon-online/ . Mają też preparat do pielęgnacji suchych skórek wokół paznokci. Wiem, że w Oriflame też mają odżywkę do paznokci ale nie używałam i jest już nieco droższa. Jeśli chcesz coś droższego polecam Regenerum. Tanie nie będzie, ale jest lepsze. Nie zawsze jednak sugerowanie się ceną jest właściwe. Korzystałam kiedyś z odżywki Sally Hansen, była droższa od kosmetyków z dolnej półki i nie byłam z niej zadowolona.
Miała przez niego płakać, ale pomyślała, że szkoda tuszu z Avon, bo trochę kosztuje...
apollo

Post autor: apollo »

Było... Kilka tygodni z new nails i paznokcie powinny wyglądać ładnie i zdrowo. Wiadomo - trzeba inaczej podejść do paznokcia, bardziej o niego dbać, no i stale stosować odpowiednie produkty. Wówczas zmiana będzie imponująca...
Kicia 30

Post autor: Kicia 30 »

Po pierwsze do praco domowych używaj zawsze rękawiczek. Ja mam taka metodę, że zawsze smaruję grubo kremem do rkąk ręce, potem nakłądam rękawiczki i zabiram się za mycie garów - ciepła woda sprawai, że krem się lepiej wchłania, a to procentuje też zdrowymi paznokciami. Plus oczywiście dobra odżywka. Ostatnio używam wapniowej z mlecznymi proteinami z goolden rose i mogę z czystym sumieniem polecić.
Agito.pl

Post autor: Agito.pl »

Na wzmocnienie paznokci możemy polecić Ci odżywkę Auriga Si Nails Si, która także zabezpiecza przed drobnoustrojami i chroni przed innym czynnikami zewnętrznymi (detergenty, środowisko). Trzeba pamiętać jednak o regularnym jej stosowaniu, aby efekty były widoczne. Można ją także stosować "pod lakier" aby chronić płytkę paznokcia.
dadacad

Post autor: dadacad »

Proste że czym dłuższe paznokcie tym wieksza podatnosc na zlamanie w coraz blizszym miejscu od palca wiec proponuje albo obciac paznoknie do w mare odpowoedniej dlugosci albo stosowac jakas odzywke wzmacniajaca paznokcie :)
zapraszam na strone gdzie dowie sie Pani wiecej na ten temat :)
SPAM
Ostatnio zmieniony pt sty 31, 2014 12:58 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
manicure hybrydowy kraków
Awatar użytkownika
ZamyślonAna.

Post autor: ZamyślonAna. »

EVELINE 8 w 1 Jak było wyżej wspomniane. Znam bardzo dużo dziewczyn, którym też ona pomogła na rozdwajające się paznokcie i łamliwe. Także polecam!;)
"Każda chwila to SzAnsa
żeby wszystko zmienić" - dbaj o swoje szczeście:)
Awatar użytkownika
Stella82

Post autor: Stella82 »

Również polecam Eveline, ale znam osoby, które nie mogą używać żadnych odżywek / lakierów itp. z powodów typowo alergicznych. Co wtedy?

Ja szukam czegoś ogólnie na wzmocnienie, nie mam problemów z rozdwajaniem ale choć od ciąży minęło już dużo czasu - nie mogę dojść z paznokciami do normy z przed.
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

ja już nie ma msiły do moich dłoni. używam tej odżywki eveline, ale potem i tak jak pomaluje sobie paznokcie po miesiacu to nagle rozdwajają mi się aż do połowy. byłąm u kosmetyczki żeby ogarnęła mi w końcu te dłonie i co... przez pierwsze 3 dni wyglądały dobrze, a teraz znowu tragedia. :/ już nie mam do tego siły
ODPOWIEDZ