Korzystacie z próbek kosmetyków?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Revelka
Miła Kobietka

Korzystacie z próbek kosmetyków?

Post autor: Revelka »

Próbki można dostać wszędzie - przy okazji zakupów, dołączane są często do rożnych czasopism, akcje testerskie w internecie. Ale pytanie czy korzystacie z tych próbek rzeczywiście? Ja kiedyś magazynowałam tylko próbki i przypominałam sobie o ich istnieniu jak już kończyły się daty ważności albo były po terminie. Ostatnio jednak postanowiłam wszystkie swoje próbki wykorzystać i trafiłam na fajne kosmetyki, które kupiłam w pełnowymiarowych opakowaniach. Jednym z takich odkryć był np. krem SPAM- po prostu świetny dla mojej cery. A jak to jest u Was?

WYBACZ ALE ZA DUZO JUZ TROCHE TEJ MARKI W TWOICH POSTACH. PLACA CI CHOCIAZ ZA TO?
]:-) http://www.revelkove-love.pl/ ]:-)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Korzystacie z próbek kosmetyków?

Post autor: Hadassa »

Ja z reguly zapominam o tych probkach. Czasem jak sobie przypomne to przydaja sie na jakies wyjazdy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Oczywiście. :) Mam ich stosy...
I przyznam szczerze, że są bardzo podręczne... :lol:
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
krystynaw
Jestem tu nowa :)

Post autor: krystynaw »

Tak korzystam, czasem wole coś wypróbować i zobaczyć czy dany kosmetyk nie wywoła u mnie jakiś niepożądanych efektów np. uczulenia itp.
kairsa

Post autor: kairsa »

takie próbki są też dobre na wyjazdy :)
Awatar użytkownika
iza813
Fajna Kobietka

Post autor: iza813 »

Od czasu do czasu kupuje próbki z avonu np podkładu, perfumu lub szminki. Jesli mi się coś spodoba i sprawdzi, to wtedy się decyduje na pełnowymiarowy produkt :-)
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Awatar użytkownika
Revelka
Miła Kobietka

No wlasnie wiele osob magazynuje probki i potem o nich zapomina. Ja staram sie wykorzystywać na bieżąco :)
Margareta888

Post autor: Margareta888 »

Pewnie, że tak, chociaż w drogeriach często można sobie o nich tylko pomarzyć. Odnoszę wrażenie, ze panie wolą je zostawić sobie, niż dawać klientom. W aptece jest podobnie, choć muszę przyznać, że moja przygoda z marką vichy zaczęła się właśnie od próbek. Dzięki niej poznałam dwie wspaniałe linie kosmetyków - wcześniej używałam idealii (przed trzydziestką), a teraz liftactiv supreme (30+). Także drogie panie warto przed zakupem pełnowymiarowego kosmetyku zapytać się o próbki i sprawdzić jak cera reaguje na dany kosmetyk. Ja tak zrobiłam i znalazłam swój sposób na idealną pielęgnację.
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

Ja często zamawiam próbki kosmetyków bezpośrednio na stronie internetowej danej marki - czasem są darmowe, czasem kosztują tylko symboliczną kwotę. Do zakupów również są dołączane, ale coraz rzadziej. Często wrzucane są też do gazetek. W ten sposób poznałam wiele fajnych produktów, mogłam przetestować kosmetyk (sprawdzić jak pachnie, jaką ma konsystencję, czy mnie nie uczula). Tak właśnie zrodziła się moja sympatia np. do Tołpy :)
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Awatar użytkownika
Revelka
Miła Kobietka

U mnie z Vichy było podobnie, tez zaczęło się od próbek. Teraz w sumie też nie mam nigdy problemu, aby takie próbki dostać w aptece. I jest też wiele akcji w internecie gdzie można się zgłaszać po takie próbeczki. W ogóle Vichy często wydaje takie fajne katalogi w których są przedstawione kosmetyki i kilka z nich ma dołączone próbki.
Awatar użytkownika
tinacleo
Miła Kobietka

Post autor: tinacleo »

fakt, vichy jest bardzo hojne jeśli chodzi o próbki, i muszę powiedzieć że to działanie skuteczne bo sama nie raz po takich próbkach skusiłam się na pełnowymiarowy produkt :D też mam problemy z alergiami na kosmetyki a akurat na ich kremy reaguje elegancko :) kiedyś używałam idealii, teraz przyszedł czas na liftactiv :( kupa stresów w pracy i mimo młodego wieku już zaczęłam się marszczyć...ehh
KasiaW
Miła Kobietka

Post autor: KasiaW »

Ja często gdzieś jeżdżę na weekendy i wtedy chętnie zabieram żel, szampon, odżywkę w próbkach, bo zabiera to mniej miejsca niż produkty miniaturki ;) Ale jak jadę na dłużej to wtedy jednak wolę miniatury zabrać.
gretel

Post autor: gretel »

Na próbka czasem można naprawdę długo jechać, że tak powiem ;) wiem coś o tym
https://hairlook.pl/
agnes89

Post autor: agnes89 »

uwielbiam próbki. dzieki nim poznałam wiele fajnych kremów a poza tym są przydatne w podróży
https://hairlook.pl/
Myriam

Post autor: Myriam »

Oczywiście, że korzystam, zwłaszcza, że mam koleżankę pracującą w drogerii :)
michalina90
Fajna Kobietka

Post autor: michalina90 »

Bardzo lubie taką formę testowania nowych kosmetyków, nie muszę kupować całego opakowania, wydawać pieniędzy i martwić się czy podpasuje mi czy nie. Biorę próbkę i jak mi nie odpowiada wyrzucam. Polecam wszystkim takie rozwiązanie.
grywalizacja na http://sanitera.pl
Awatar użytkownika
pollyanna
Miła Kobietka

Post autor: pollyanna »

Mnie próbki przydają się na wyjazdy - wtedy zamiast pakować cały krem, szampon czy maskę, po prostu wrzucam zebrane próbki do walizki :)
Odette or Odile?
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Revelka pisze:U mnie z Vichy było podobnie, tez zaczęło się od próbek. Teraz w sumie też nie mam nigdy problemu, aby takie próbki dostać w aptece. I jest też wiele akcji w internecie gdzie można się zgłaszać po takie próbeczki. W ogóle Vichy często wydaje takie fajne katalogi w których są przedstawione kosmetyki i kilka z nich ma dołączone próbki.
Rzeczywiście, Vichy ma fajne katalogi, które można odebrać w aptekach - zawsze pojawia się taka informacja na ich stronie. Przez internet czasem też wysyłają w ramach akcji promocyjnych. Dużo firm tak robi i zawsze korzystam z okazji, żeby wypróbować produkt... ale na katalog Vichy jeszcze nie udało mi się zapolować :)
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Awatar użytkownika
Daria

Post autor: Daria »

Ja właśnie dzięki próbce załączonej do gazety odkryłam mój nowy kosmetyczny hit - Vichy Slow Age. Wcześniej widziałam reklamy, ale nie chciałam ryzykować zakupu całego kosmetyku. Próbka okazała się świetna, krem nawilżył głęboko moją skórę, ładnie pachniał i szybko się wchłaniał kupiłam więc całe opakowanie w najbliższej aptece!
Awatar użytkownika
honeylips

Post autor: honeylips »

Chętnie korzystam z próbek kosmetyków. Zawsze można odkryć coś nowego, co akurat okaże się skuteczne i warte uwagi. Zawsze czekam na to, aby pani w drogerii/perfumerii coś dorzuciła do moich zakupów :D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Ostatnio przy wiekszych zakupach w rosku zawsze cos dostaje ;)
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Hadassa pisze:Ostatnio przy wiekszych zakupach w rosku zawsze cos dostaje ;)
A u nas nigdy nie ma żadnych próbek kosmetyków. Zaczynam podejrzewać, że ekspedientki dzielą je między siebie, bo jak żyję, w drogerii jeszcze nic nie dostałam.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Wiesz co... dostałam je moze 3 raz... ale zakupy na ponad 100... i tez nie zawsze
Awatar użytkownika
Gabulec
Miła Kobietka

Post autor: Gabulec »

Ja w Rossmanie nigdy nic nie dostałam! :/
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka