Korzystacie z próbek kosmetyków?
Korzystacie z próbek kosmetyków?
Próbki można dostać wszędzie - przy okazji zakupów, dołączane są często do rożnych czasopism, akcje testerskie w internecie. Ale pytanie czy korzystacie z tych próbek rzeczywiście? Ja kiedyś magazynowałam tylko próbki i przypominałam sobie o ich istnieniu jak już kończyły się daty ważności albo były po terminie. Ostatnio jednak postanowiłam wszystkie swoje próbki wykorzystać i trafiłam na fajne kosmetyki, które kupiłam w pełnowymiarowych opakowaniach. Jednym z takich odkryć był np. krem SPAM- po prostu świetny dla mojej cery. A jak to jest u Was?
WYBACZ ALE ZA DUZO JUZ TROCHE TEJ MARKI W TWOICH POSTACH. PLACA CI CHOCIAZ ZA TO?
WYBACZ ALE ZA DUZO JUZ TROCHE TEJ MARKI W TWOICH POSTACH. PLACA CI CHOCIAZ ZA TO?
Re: Korzystacie z próbek kosmetyków?
Ja z reguly zapominam o tych probkach. Czasem jak sobie przypomne to przydaja sie na jakies wyjazdy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Oczywiście.
Mam ich stosy...
I przyznam szczerze, że są bardzo podręczne...
I przyznam szczerze, że są bardzo podręczne...
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Tak korzystam, czasem wole coś wypróbować i zobaczyć czy dany kosmetyk nie wywoła u mnie jakiś niepożądanych efektów np. uczulenia itp.
takie próbki są też dobre na wyjazdy 
Od czasu do czasu kupuje próbki z avonu np podkładu, perfumu lub szminki. Jesli mi się coś spodoba i sprawdzi, to wtedy się decyduje na pełnowymiarowy produkt 
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
No wlasnie wiele osob magazynuje probki i potem o nich zapomina. Ja staram sie wykorzystywać na bieżąco 
-
Margareta888
- Jestem tu nowa :)
Pewnie, że tak, chociaż w drogeriach często można sobie o nich tylko pomarzyć. Odnoszę wrażenie, ze panie wolą je zostawić sobie, niż dawać klientom. W aptece jest podobnie, choć muszę przyznać, że moja przygoda z marką vichy zaczęła się właśnie od próbek. Dzięki niej poznałam dwie wspaniałe linie kosmetyków - wcześniej używałam idealii (przed trzydziestką), a teraz liftactiv supreme (30+). Także drogie panie warto przed zakupem pełnowymiarowego kosmetyku zapytać się o próbki i sprawdzić jak cera reaguje na dany kosmetyk. Ja tak zrobiłam i znalazłam swój sposób na idealną pielęgnację.
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Ja często zamawiam próbki kosmetyków bezpośrednio na stronie internetowej danej marki - czasem są darmowe, czasem kosztują tylko symboliczną kwotę. Do zakupów również są dołączane, ale coraz rzadziej. Często wrzucane są też do gazetek. W ten sposób poznałam wiele fajnych produktów, mogłam przetestować kosmetyk (sprawdzić jak pachnie, jaką ma konsystencję, czy mnie nie uczula). Tak właśnie zrodziła się moja sympatia np. do Tołpy 
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
U mnie z Vichy było podobnie, tez zaczęło się od próbek. Teraz w sumie też nie mam nigdy problemu, aby takie próbki dostać w aptece. I jest też wiele akcji w internecie gdzie można się zgłaszać po takie próbeczki. W ogóle Vichy często wydaje takie fajne katalogi w których są przedstawione kosmetyki i kilka z nich ma dołączone próbki.
fakt, vichy jest bardzo hojne jeśli chodzi o próbki, i muszę powiedzieć że to działanie skuteczne bo sama nie raz po takich próbkach skusiłam się na pełnowymiarowy produkt
też mam problemy z alergiami na kosmetyki a akurat na ich kremy reaguje elegancko
kiedyś używałam idealii, teraz przyszedł czas na liftactiv
kupa stresów w pracy i mimo młodego wieku już zaczęłam się marszczyć...ehh
Ja często gdzieś jeżdżę na weekendy i wtedy chętnie zabieram żel, szampon, odżywkę w próbkach, bo zabiera to mniej miejsca niż produkty miniaturki
Ale jak jadę na dłużej to wtedy jednak wolę miniatury zabrać.
Na próbka czasem można naprawdę długo jechać, że tak powiem
wiem coś o tym
https://hairlook.pl/
uwielbiam próbki. dzieki nim poznałam wiele fajnych kremów a poza tym są przydatne w podróży
https://hairlook.pl/
Oczywiście, że korzystam, zwłaszcza, że mam koleżankę pracującą w drogerii 
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Bardzo lubie taką formę testowania nowych kosmetyków, nie muszę kupować całego opakowania, wydawać pieniędzy i martwić się czy podpasuje mi czy nie. Biorę próbkę i jak mi nie odpowiada wyrzucam. Polecam wszystkim takie rozwiązanie.
grywalizacja na http://sanitera.pl
Mnie próbki przydają się na wyjazdy - wtedy zamiast pakować cały krem, szampon czy maskę, po prostu wrzucam zebrane próbki do walizki 
Odette or Odile?
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Rzeczywiście, Vichy ma fajne katalogi, które można odebrać w aptekach - zawsze pojawia się taka informacja na ich stronie. Przez internet czasem też wysyłają w ramach akcji promocyjnych. Dużo firm tak robi i zawsze korzystam z okazji, żeby wypróbować produkt... ale na katalog Vichy jeszcze nie udało mi się zapolowaćRevelka pisze:U mnie z Vichy było podobnie, tez zaczęło się od próbek. Teraz w sumie też nie mam nigdy problemu, aby takie próbki dostać w aptece. I jest też wiele akcji w internecie gdzie można się zgłaszać po takie próbeczki. W ogóle Vichy często wydaje takie fajne katalogi w których są przedstawione kosmetyki i kilka z nich ma dołączone próbki.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Ja właśnie dzięki próbce załączonej do gazety odkryłam mój nowy kosmetyczny hit - Vichy Slow Age. Wcześniej widziałam reklamy, ale nie chciałam ryzykować zakupu całego kosmetyku. Próbka okazała się świetna, krem nawilżył głęboko moją skórę, ładnie pachniał i szybko się wchłaniał kupiłam więc całe opakowanie w najbliższej aptece!
Chętnie korzystam z próbek kosmetyków. Zawsze można odkryć coś nowego, co akurat okaże się skuteczne i warte uwagi. Zawsze czekam na to, aby pani w drogerii/perfumerii coś dorzuciła do moich zakupów 
Ostatnio przy wiekszych zakupach w rosku zawsze cos dostaje 
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
A u nas nigdy nie ma żadnych próbek kosmetyków. Zaczynam podejrzewać, że ekspedientki dzielą je między siebie, bo jak żyję, w drogerii jeszcze nic nie dostałam.Hadassa pisze:Ostatnio przy wiekszych zakupach w rosku zawsze cos dostaje
Wiesz co... dostałam je moze 3 raz... ale zakupy na ponad 100... i tez nie zawsze
Ja w Rossmanie nigdy nic nie dostałam! :/
Od jakiegoś ... hmmm pół roku może...