Kobiecy wąsik-jak sobie z nim radzić ?
Kobiecy wąsik-jak sobie z nim radzić ?
Jak w temacie ? Jakie macie na niego sposoby ?
/jak sobie z nim radzić ?
Wosk ? penseta ?
/jak sobie z nim radzić ?
Wosk ? penseta ?
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Re: Kobiecy wąsik-jak sobie z nim radzić ?
Jak ktoś już musi to zdecydowanie lepiej wosk. wtedy masowo usuwasz włoski za jednym pociągnięciem. Dłuższe i krótsze. Cały zabieg trwa kilka sekund i temat załatwiony.
-
a_gatka
Wosk jest szybki - używałam przez jakiś czas. Ale przerzuciłam się jakiś czas temu na epiclear i po kilkunastu zabiegach rzeczywiście widać różnicę. Dla siebie Hadka szukasz?
veet ma takie plasterki do depilacji twarzy, do wąsika nadają sie idealnie, koszt 10-14 zł, zależy gdzie.
Sama się nad tym zastanawiam...
Chyba wosk najlepszy.
Chyba wosk najlepszy.
-
Tusia
Wosk jest opcją, ale jak dla mnie do tego epilfree na ciało tudzież epilclear na twarz i temat z zabiegu na zabieg się zamyka.
Docha próbowałaś ? Bardzo boli ?
Agatka sobie szukam.. Ale ten epicoś tam, to chyba u kosmetyczki. Ja wolała bym w domu
Agatka sobie szukam.. Ale ten epicoś tam, to chyba u kosmetyczki. Ja wolała bym w domu
A ja ostatnio wyczytałam gdzieś że woda utleniona wpływa na wypadanie wąsika... chociaż nie wiem ile w tym prawdy i jak długo trzeba by smarować...
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Jest też olejek z czegoś, teraz nie pamiętam , który niby likwiduje włosy
no trochę boli, jak to wosk, ale do zniesieniaHadassa pisze:Docha próbowałaś ? Bardzo boli ?
-
a_gatka
Hadka, epiclear możesz w domu robić. Wystarczy sobie zakupić zestaw i aplikować preparat po wyrywaniu włosków pęsetą. 
Około 400 zł, wiem cena może odstraszać na początek, ale dziewczyny aż 80 aplikacji. Przecież to jest tyle czasu na wykorzystanie, że portfel nawet tego nie poczuje, i jest skuteczny 
-
a_gatka
To prawda. Wydajność jest naprawdę wysoka, a za taką skuteczność jaką masz - warto. 
Ale wydac 400 na poczatek to jednak i tak dosc duzo
To zawsze iść na pierwszy zabieg do salonu, tam co prawda użyją epilfree facial, ale zasada działania jest taka sama. Ja płaciłam 30 zł za depilację wąsika.
-
Tusia
Możesz objaśnić co to ? Metoda czy jakiś specjalny kosmetyk ?docha pisze:To zawsze iść na pierwszy zabieg do salonu, tam co prawda użyją epilfree facial
a ja wolałam iść na depilację lasetrową i mam to z głowy;) Zaplaciłam w sumie ok. 200 zł w vesunie za wszystkie zabiegi, czyli mniej niż by mnie w ciągu roku kosztowały woski i plastry.No i oczywiśiue świety spokój
Polecam Wam, szczególnie jesli macie tak jak ja dosć ciemne włosy, albo hirsutyzm 
Ale nie powiesz mi chyba, że wystarczył jeden zabieg i po wszystkim? Poza tym w lecie laser, to naprawde średni pomysł na miejscach gdzie cialo jest odsłoniete.
Pomijając laser. Po takich zabiegach, odrastające włoski nie robią się później bardziej widoczne?
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Cofnij się trochę, cały czas mówimy o tym samym. Epilfree robi się w salonie, EpilClear w domu. Zasada działania dokładnie taka sama, najpierw usuwa się włoski mechanicznie, potem smaruje tymi preparatami, żeby spowolnić ich wzrost.Tusia pisze:Możesz objaśnić co to ? Metoda czy jakiś specjalny kosmetyk ?docha pisze:To zawsze iść na pierwszy zabieg do salonu, tam co prawda użyją epilfree facial
No właśnie a jak z odrastaniem ? Jakie odrastaja ?
Byłam na zabiegu usuwania wąsika w salonie.
Ja robię woskiem.
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL
(polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"