Kobieca odpowiedzialność za antykoncepcje

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
karolka1
Miła Kobietka

Kobieca odpowiedzialność za antykoncepcje

Post autor: karolka1 »

Nowoczesne tabletki antykoncepcyjne zawierające kombinacje hormonów nie są wcale tak niebezpieczne, jak przeważającej części kobiet się wydaje. Skutki uboczne (w tym tycie) powodowały tabletki starej generacji, w których dawka hormonów była tysiąckrotnie wyższa niż ma to miejsce w przypadku nowoczesnych środków. Obecne tabletki antykoncepcyjne zawierają niewielkie dawki hormonów i są bezpieczniejsze dla zdrowia.
Jednakże czasem wydaje mi się że partner stał sie wygodnicki ja muszę uważać i ja muszę pilnować terminów przyjmowania pigułki.Tak jakby on czerpał tylko przyjemność z ja muszę być odpowiedzialna za wszystko. Nie macie takiego wrażenia w waszych związkach?
małgosia1988

Re: Kobieca odpowiedzialność za antykoncepcje

Post autor: małgosia1988 »

ja tak mam ilekroć proszę mojego żeby też o tym pamiętał w razie gdybym ja zapomniała on nie pamięta bo czasem sama mu mówię"nie zapomniałeś mi czasami o czymś przypomnieć?" nie a gdzieee,albo kiedyś powiedział że to moja sprawa ale się wściekłam wtedy no masakra powiedziałam"to moja sprawa?a w łóżku Ci dobrze że gumek nie musisz zakładać?po co ja się truję tą chemią?jeśli to moja sprawa to przestanę brać te tabletki bo jak sam widzisz skądś się te bóle biorą a dla odmiany Ty zaczniesz zakładać gumki i zobaczymy czy to tylko w moim interesie biorę te tabletki"...oj nie chcę nawet sobie tego przypominać taka wściekła byłam.. mnie ogólnie od około dwóch lat męczą plamienia miesiąc w miesiąc przy 11 tabletce i bóle jajników tak straszne że trafiłam już dwa razy do szpitala ale niby wszystko okej cytologia usg jest okej badanie krwi na stany zapalne wykazały że coś tam jest ale na razie wszyscy wszystko zwalają na refluks 23.10 mam gastrologa we will see...ogólnie tabletki miałam zmieniane już 4 razy i dalej to samo.. :cry:
inrie
Jestem tu nowa :)

Re: Kobieca odpowiedzialność za antykoncepcje

Post autor: inrie »

Uważam, że każde z partnerów powinno być odpowiedzialne za antykoncepcje. Mnie w końcu też zaczęło denerwować, że to ja muszę pamiętać o godzinie przyjęcia pigułki, obciążam swój organizm pigułkami no i muszę co miesiąc płacić za nie, co do tanich nie należy, przynajmniej dla mnie. Dlatego postawiłam sprawę jasno, kupujemy tabletki na zmianę. Mam przerwę w braniu tabletek 3 miesiące w ciągu roku i wtedy mój partner ma obowiązek zatroszczyć się o gumki.
ODPOWIEDZ