życie z 35-latkiem
-
krejzolka34
- Jestem tu nowa :)
życie z 35-latkiem
Liczę bardzo,że chociaż jedna osoba znajdzie się z podobnym problemem,po to w sumie tu weszłam choć mam nadzieję,że pomogę niejednej dziewczynie chociażby młodszej ode mnie hihi,otóż w dużym skrócie;Jestem w siedmioletnim związku,dotychczas szczęśliwym,wiadomo wzloty i upadki jak to bywa z takim stażem...ale problem pojawil się gdy pojawila się w naszym a dokładniej mówiąc w JEGO(czytaj partnera;-)życiu gra o nazwie GREPOLIS,,,,Nie było by w tym nic niepokojącego gdyby nie mały fakt,że ta gra stała się całym jego dniem(słowo życiem było by nadużyciem)jak również fakt,że ma 34lata,ja 30...mimo wielu ciśnień z mojej strony na dziecko,no wiecie instynkt, cały czas odmawia mówiąc że jeszcze!!!czas no i ostatnio wyczaiłam że pisze na tej grze z jakąś babą,której rzekomo nie widział na oczy,powiedzcie drogie kobitki czy powinnam to skończyć???to jest 7lat i nie jest to proste
- Lena_Adams
- Miła Kobietka
Re: życie z 35-latkiem
Hej
Faceci i ich gry komputerowe
Pewnie im bardziej będziesz cisła o dziecko, to on tym bardziej nie bedzie chciał. Porozmawiaj z nim poważnie, jak widzi wasza przyszłość.
Faceci i ich gry komputerowe
Pewnie im bardziej będziesz cisła o dziecko, to on tym bardziej nie bedzie chciał. Porozmawiaj z nim poważnie, jak widzi wasza przyszłość.
Faceci lubią grać, taka prawda i tego chyba nic nie zmieni, prócz obowiązków jakie na niego nie spadną.
Jedyne co Ci zostaje, to po prostu z nim pogadać, przydzieliś trochę obowiązków i przypilnować by je wykonywał..
U nas przeprowadzka spowodowała, że zmieniły mu się trochę priorytety
Jedyne co Ci zostaje, to po prostu z nim pogadać, przydzieliś trochę obowiązków i przypilnować by je wykonywał..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
krejzolka34
Dziękuję dziewczyny za swoje opinie,wiem,że w życiu są większe problemy...czas pokaże
-
marianna k.
- Miła Kobietka
Jak dla mnie to on ma już poważny problem. Nie wiem, czy nie przesadziłaś, ale jak zawala obowiązki itp liczy się tylko gra, to to jest uzależnienie. Więc wtedy wybór jest prosty - albo on na leczenie albo rozstanie.
Jeśli czujesz się źle w tym związku - też doradzam rozstanie. Wiadomo, nie jest łatwo, ale zasługujesz na szczęście z pełnowymiarowym facetem, który wie, czego chce, a nie kukłą przed monitorem.
Jeśli czujesz się źle w tym związku - też doradzam rozstanie. Wiadomo, nie jest łatwo, ale zasługujesz na szczęście z pełnowymiarowym facetem, który wie, czego chce, a nie kukłą przed monitorem.
Tłumaczenie się, że ktoś lubi pograć i trzeba to akceptować to głupota. Mój facet też lubi grać, ale robi to raz-dwa razy w tygodniu, bo po za tym mamy normalne, dorosłe życie. Jesteśmy oboje po 30tce, nie wyobrażam sobie, by spędzał całe dnie na graniu. Ja też lubię pograć, ale trzeba znać umiar. Tu mamy do czynienia z 34latkiem, a nie chłopcem w gimnazjum, który może sobie pozwolić na całe dnie w necie. Problemem nie jest to, że on nie ma prawa grać itp, ale to, że on nie rozumie, że to tylko hobby i są inne ważne rzeczy. Prawdopodobnie jest uzależniony, więc dodawanie mu obowiązków nic nie zmieni, będzie je olewał albo wyżywał się na partnerce.Hadassa pisze:Faceci lubią grać, taka prawda i tego chyba nic nie zmieni, prócz obowiązków jakie na niego nie spadną.
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2016 2:16 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Powód: łączenie postów
-
krejzolka34
Nie chciałabym zrobić z niego potwora bo jest dla mnie dobry,w wielu kwestiach mogę liczyć na niego,np.jak mi coś w aucie nawali to siedzi i naprawia choćby to trwało pół dnia ale to uciekanie od najważniejszej decyzji życiowej zaczyna mnie irytować.Też mi to czasami podchodzi uzależnieniem ale jak wspominam o tym to się śmieje z tego.Ta gra jest z braku większego celu życiowego podejrzewam a rodzina niewątpliwie takim by była,a może właśnie tylko dla mnie...No cóż,dopóki jeszcze wytrzymuję to w tym trwam...
Może zaczniesz czytać do końca czyjeś wypowiedzi ??marianna k. pisze: Tłumaczenie się, że ktoś lubi pograć i trzeba to akceptować to głupota. Mój facet też lubi grać, ale robi to raz-dwa razy w tygodniu, bo po za tym mamy normalne, dorosłe życie.
A nie odnosić się do jednego zdania..
poza tym, nie pisze się posta pod postem, jest to łamanie regulaminu forum
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- kokoszanel
- Super Gaduła
Dla mnie to dziwne, myślę że jedynie szczera rozmowa jest tutaj jakimś lekarstwem bo aby w wieku 34 lat facet spedzał więcej czasu przed monitorem niż na życiu domowym to dziwne. I podjeżdża już pod uzależnienie. Mój partner również lubi posiedzieć przed monitorem, odwiedza różne swoje fora które czyta, komentuje ... ale absolutnie nie mogę powiedzieć że przez to zwala na mnie obowiązki, gdy o cokolwiek proszę jest w stanie bez marudzenia przerwać w jednej chwili spędzanie czasu przed monitorem, bo też tu mieszka, też powinien sie udzielać. Ja również posiedzę, lubię pograć - ale bez przesady. Powinny być pewne granice. Żyjemy nie w świecie internerowym...
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel