"problem" z dziewczyną

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
maciez1097
Jestem tu nowa :)

"problem" z dziewczyną

Post autor: maciez1097 »

cześć!
od razu mówię, że jestem chłopakiem (2. liceum, dziewczyna też);p otóż, po 3 miesięcznym kręceniu z dziewczyną zaczęliśmy ze sobą chodzić. trwa to już gdzieś od miesiąca. ostatnio stała się beznamiętna, zapytałem się jej, co się dzieje, powiedziała, że nie wie. pytałem się, co do mnie czuje, co się stało itp, na wszystko odpowiada, że nie wie. teraz są matury, więc nie idziemy do szkoły, powiedziała, że przez ten czas się zastanowi jak jest między nami. wspomniała też coś, że chłopacy błędnie myślą, że jak chodzą z dziewczyną, to już jest ich, że trzeba się ciągle ją "zdobywać". i tu moje pytania: nie wiecie co mogło się stać? jak mogę się w tym wieku jeszcze ją zdobywać? może jakieś rady?

edit: wspominała też coś, że to wszystko się niby za szybko stało. wg mnie 3-4 miesiące to nie jest mało...

z góry dzięki :)
endorfina

Re: "problem" z dziewczyną

Post autor: endorfina »

Jeżeli ja sie tak zachowuje w stosunku do chłopaka, to znaczy, że nie chcę już z nim być.. ale z Twoją dziewczyną może być inaczej. Może ma za sobą nieudany związek i dlatego zachowuje się w ten sposób albo nie okazywałeś jej wystarczająco, że Ci na niej zależy? Poczekaj kilka dni, może coś się wyjaśni ;)
"W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Daj jej czas na przemyślenie :)
Może faktycznie dla niej to za szybko, bo sama jest niegotowa na związek...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
maciez1097

endorfina pisze:Jeżeli ja sie tak zachowuje w stosunku do chłopaka, to znaczy, że nie chcę już z nim być.. ale z Twoją dziewczyną może być inaczej. Może ma za sobą nieudany związek i dlatego zachowuje się w ten sposób albo nie okazywałeś jej wystarczająco, że Ci na niej zależy? Poczekaj kilka dni, może coś się wyjaśni ;)
no ona miała jednego chłopaka przez 3 miesięce w 2. gimnazjum. z tym, że widzieli się raz na tydzień bądź dwa. na ostatnich wakacjach poznała chłopaka z drugiego końca polski. znali się tydzień i to podobno był jak dotychczas jedyny chłopak, który się dla niej liczył. ania (moja dziewczyna jbc ;d) mówi, że do tej pory żaden chłopak nie chciał od niej niczego więcej jak przyjaźni i że jest dla niej czymś nowym, że ktoś ją kocha (słyszałem wśród kumpli, że w kwestii urody zalicza się do średnich :) ) jeśli chodzi o okazywanie uczyć, to ja jestem tą stroną chętniejszą do tego. ona wstydzi się nie przytulić or something publicznie. prosiła, bym nie naciskał na te łapanie ją rękę itp przy ludziach, na co siłą rzeczy przystałem.

po wczorajszym ognisku (gdzie ani nie było) odprowadzałem jej przyjaciółkę do domu. cóż, przyjaciółka nie wie, kiedy uruchomić "hamulec", więc domyślacie się w jakim była stanie :). wspomniałem o mojej dziewczynie, na co ona odpowiedziała, że muszę być cierpliwy, a będzie dobrze (niezbyt wiem co o tym myśleć)
Ostatnio zmieniony wt maja 07, 2013 1:53 pm przez maciez1097, łącznie zmieniany 1 raz.
Robbins

Post autor: Robbins »

Z tego co piszesz wynika, że chyba jej ten związek nie jest na rękę albo może ma jakieś problemy z nauką lub rodzicami?
sklep ze zdrową żywnością na rogu!
maciez1097

Robbins pisze:Z tego co piszesz wynika, że chyba jej ten związek nie jest na rękę albo może ma jakieś problemy z nauką lub rodzicami?
jest z dobrego domu, a oceny ma bardzo dobre :) co rozumiesz przez to, że jej ten związek może być nie na rękę?
endorfina

Może czegoś jej brakuje w związku z Tobą. Czasami tak jest, że gdy kogoś poznamy i ten ktoś staje się naszym kolegą/przyjacielem, później trudno jest się przestawić na coś poważniejszego. Nie zawsze uda się zbudować związek, nawet jeżeli kogoś bardzo dobrze się zna i chce się z nim być za wszelką cenę. Wiem, że to trudne, kiedy ktoś bardzo Ci się podoba i chcesz z kimś być, a ten ktoś nie czuje tego co Ty.. ale nie naciskaj, bo to nic nie da. Poczekaj, niech ona sama sobie wszystko poukłada w głowie ;)
maciez1097

endorfina pisze:Może czegoś jej brakuje w związku z Tobą. Czasami tak jest, że gdy kogoś poznamy i ten ktoś staje się naszym kolegą/przyjacielem, później trudno jest się przestawić na coś poważniejszego. Nie zawsze uda się zbudować związek, nawet jeżeli kogoś bardzo dobrze się zna i chce się z nim być za wszelką cenę. Wiem, że to trudne, kiedy ktoś bardzo Ci się podoba i chcesz z kimś być, a ten ktoś nie czuje tego co Ty.. ale nie naciskaj, bo to nic nie da. Poczekaj, niech ona sama sobie wszystko poukłada w głowie ;)
ehhh... może fakt.

dodam jeszcze, że kiedyś (kilka tygodni przed oficjalnym chodzeniem) jak chciała pogadać poważnie, powiedziała, że ona chce ze mną być, ale wtedy ja nie wiedziałem co do niej czuję :/
Robbins

Post autor: Robbins »

maciez1097 pisze:
Robbins pisze:Z tego co piszesz wynika, że chyba jej ten związek nie jest na rękę albo może ma jakieś problemy z nauką lub rodzicami?
jest z dobrego domu, a oceny ma bardzo dobre :) co rozumiesz przez to, że jej ten związek może być nie na rękę?
Po prostu chodziło mi o to, że nie jest jej po drodze z Tobą, chociaż jak 3 miesiące kręciliście to powinna wiedzieć w co się pakuje.
sklep ze zdrową żywnością na rogu!
maciez1097

Robbins pisze: chociaż jak 3 miesiące kręciliście to powinna wiedzieć w co się pakuje.
właśnie tak samo myślę
endorfina pisze:Jeżeli ja sie tak zachowuje w stosunku do chłopaka, to znaczy, że nie chcę już z nim być..
robiąc tak traktujesz to jako np. danie mu szansy, żeby się ogarnął; zastanawianie się, czy chcesz się przyłożyć, żebyście dalej ze sobą byli; czy jak?
endorfina

Nie.. wtedy po prostu nie chce z nim być. Wolę, żeby był moim kolegą albo coś. Ale to nie jest reguła. Zależy też jaki jest chłopak.
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

A mi to wygląda na to, że dziewczyna nie jest pewna swoich uczuć i chyba trochę też boi 'pakować' się w poważny związek.
Co do jednego ma rację. Facet gdy jest z kobietą to zaczyna uważać, że już jest mu "zaklepana". Wcale tak nie jest. Kobiety lubią gdy ich facet się nimi interesuje, gdy się stara, jakoś miło je zaskakuje itp.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
maciez1097

Blackfox pisze: Co do jednego ma rację. Facet gdy jest z kobietą to zaczyna uważać, że już jest mu "zaklepana". Wcale tak nie jest. Kobiety lubią gdy ich facet się nimi interesuje, gdy się stara, jakoś miło je zaskakuje itp.
no wiem, ale nie mam pojęcia, co, mając 17 lat, mogę zrobić, żeby jej pokazać, że mi na niej zależy, jak mówienie jej o tym... zaprosić ją na pizzę?
endorfina

Ale romantycznie :D wymyśl coś, nie wiem, coś co ją zaskoczy ;) jak ją znasz to wiesz co lubi, co by mogło jej sie spodobać ;)
maciez1097

endorfina pisze:Ale romantycznie :D
no wiem, że gówniany pomysł xd
endorfina

maciez1097 pisze:
no nawet gorzej niż gówniany :D to już lepiej weź ją na spacer ;)
maciez1097

endorfina pisze:
maciez1097 pisze:
no nawet gorzej niż gówniany :D to już lepiej weź ją na spacer ;)
oj bo to było sarkastycznie ;p no spacerujemy dosyć często po lekcjach, jak ją odprowadzam po szkole :)

edit:
ach, cholera. zapomniałem wspomnieć, że ona mieszka w mieście, gdzie jest nasze liceum, a ja mieszkam 20km od niej i dojeżdżam autobusem do tego miasta (jak już mówiłem, chodzimy do tego samego liceum)...
Finess_com_pl
Miła Kobietka

Post autor: Finess_com_pl »

A kupienie kwiatka podczas spaceru? Po lekcjach? Kobiety uwielbiają kwiaty... wyjdzie taniej niż pizza ;) Nie musi być to ogromny bukiet, jedna róża, bukiecik konwalii. Czekoladki.
http://www.finess.com.pl/ - wyjątkowe kosmetyki
maciez1097

kupiłem jej kwiatka jak minął miesiąc naszego chodzenia. na drugi dzień usłyszałem, że potrzebuje przerwy na przemyślenie XD
endorfina

Wiesz co, najlepiej nie rób nic, po prostu czekaj ;) Jeżeli ona i tak nie będzie chciała z Tobą być, to Ci ani żaden kwiatek ani spacer nie pomoże.
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

endorfina pisze:Wiesz co, najlepiej nie rób nic, po prostu czekaj ;) Jeżeli ona i tak nie będzie chciała z Tobą być, to Ci ani żaden kwiatek ani spacer nie pomoże.
Popieram, czytając powyższe posty o kwiatku i przemyśleniu. :roll:

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
maciez1097

zerwała. chce przyjaźni, koleżeństwa, spróbować od nowa. twierdzi, że może nam się uda zejść ze sobą. nie będę ryzykował, bo może się przecież nie udać ;) tyle, dzięki dziewczyny :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Powodzenia ;) Trzymam kciuki ;) poza tym.... jesteś młody ;) jeszcze niejedna się trafi ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
ODPOWIEDZ