Kłamca
-
sabina_1997
- Jestem tu nowa :)
Kłamca
Cześć. Mam taki duuuży problem. Kompletnie nie wiem co zrobić. Otóż mój facet jest wielkim kłamcą. kiedy rozmawiamy o jego przeszłości (babiarz) mówi, że było tak, a później się okazuje ze było inaczej. to bym mogła jeszcze znieść, ale kiedy ja już znam całą prawdę to on dalej brnie w swoje i robi ze mnie najprościej na świecie idiotkę. Śmieszne jest jeszcze to, że nawet gdy jestem świadkiem jakiegoś wydarzenia i dokładnie go obserwuje, poźniej mówię mu co było nie tak to on swoje. Przecież wcale tak nie było, mówię prawdę. No Jezu, przecież tam byłam widziałam i słyszałam, to on i tak mi wmawia coś innego. Nie wiem co mam z nim zrobić. Zerwanie nie idzie w grę. Jestem z nim w ciąży. Sama sobie nie poradzę. Ale ja już nie wytrzymuje tego wszystkiego. W nic mu nie wierze, a bez zaufania nie ma zawiązku, prawda? Najgorsze jest to, że on myśli, że zawsze ma racje, a to ja mam jakies wymysly.
-
Pletwa Reborn
Re: Kłamca
Skoro zrywanie nie wchodzi w grę to musisz znosić jego kłamstwa. Było go lepiej poznać zanim zaszłaś z nim w ciążę...
Prawdopodobnie twój facet jest tzw. kłamcą patologicznym.
Nie jest to choroba, a zaburzenie z pogranicza zaburzeń osobowości.
Może warto przemyśleć zwrócenie się o pomoc do psychoterapeuty?
Nie jest to choroba, a zaburzenie z pogranicza zaburzeń osobowości.
Może warto przemyśleć zwrócenie się o pomoc do psychoterapeuty?

Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Dokładnie, bez zaufania nie ma związku. Prawda jest taka, że wasz związek nie opiera się na uczuciu, tylko na kłamstwie. Chcesz aby wasze dziecko wychowywało się na takim wzorcu? Nie sądzę. A to, że jesteś w ciąży, nie przekreśla waszego rozstania, jest teraz wiele matek wychowujących samotnie dziecko, a kto wie, może w między czasie poznasz tego odpowiedniego faceta, bo z obecnym jak widać tylko się męczysz.
Zycie tak jest...
Dziwię Ci się, że znosisz takie kłamstwa. To dopiero są takie drobne a co będzie później? Jak zacznie brać kredyty, zdradzać się na prawo lewo i kłamać? Rozwód wcale nie jest taki prosty jak się też wydaje. Facet babiarz to najgorszy typ na jakiego można trafić i w głębi serca taki typ człowieka nie zmienia się nigdy.
zielona kawa
Myślę, że powinnaś się zgłosić do specjalisty - inaczej sama sobie nie poradzisz i będziesz się zadręczać...Zawsze z tyłu głowy będziesz miała myśli czy on teraz przypadkiem znów Cię nie oszukuje, nie zdradza. Jeśli jesteś z Warszawy to zgłoś się proszę do Przystanii Psychologicznej - do SPAM - bardzo ciepła i dobra osoba. Mojej przyjaciółce pomogła, która miała problemy z facetem, bo ciągle znikał z domu, oszukiwał. Ajj długa historia. Umów się z nią, zobaczysz może Tobie też pomoże rozwiązać ten życiowy problem.
OOO W CALEJ POLSCE TA SAMA OSOBA PRZYJMUJE. A TO NOWOSC.
OOO W CALEJ POLSCE TA SAMA OSOBA PRZYJMUJE. A TO NOWOSC.
"Żyj każdym dniem, jakby miał być tym ostatnim!"