jedzenie dla lenia?
jedzenie dla lenia?
Hej:) widziałam u siebie na fitnessie w lodówce takie zastawy gotowych posiłków wegetariańskich i stąd moje pytanie: czy któraś z Was korzystała z usług takiej firmy? Na ulotce wszystko wygląda całkiem sensownie, ale przecież zawsze tak jest;) a może któraś jadła i mogłaby mi powiedzieć, co o tym sądzi? Dziękuję z góry:)
Re: jedzenie dla lenia?
kukasia - co firma to inne posiłki, więc ciężko uogólnić. Jeśli się zdecydujesz na usługę, sprawdź dobrze jakich składników używają. Unikaj chemii, zwracaj uwagę na szczegóły (np. jakich tłuszczów używają - jeśli oleje roślinne -ok, najlepiej jeśli rzepakowy bo ma najlepszy skład tłuszczowy), sprawdzaj czy posiłki komponowane są zgodnie z zasadami żywienia (jeśli będą cię karmić samymi surowymi warzywami, to wiadomo, że nic z tego). Pamiętaj jednak, że za lenistwo sporo się płaci - takie posiłki są często bardzo drogie...
-
dzo
ale nie chce Ci się samej posiłków przyrządzać ?
Gotowe jedzenie nigdy nie będzie tak zdrowe jak przygotowane samodzielnie
Co racja, to racja. Ja zawsze wolę sobie kanapeczki nawet sama przygotować na jakieś wyjście, niż się stołować w fast foodach, albo kupowac "zdrowe" sałatki, które nie wiadomo ile mają już dni i czy w ogóle są świeże.dzo pisze:ale nie chce Ci się samej posiłków przyrządzać ?
hej:)
bardzo dziękuję za odpowiedź, przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale w końcu udało mi się wywalczyć pierwsze wolne dni w tym roku, więc wiecie jak to jest
poszperałam trochę o tej firmie w Internecie, są informacje o tym, że jedzenie spełnia certyfikaty(iso i hccp) oraz przygotowywane jest zgodnie z wystycznymi instytutu żywności i żywienia- czyli piramida żywieniowa i te sprawy
Wiecie, oleju nigdy nie uda mi się sprawdzić, ale sądząc po przykładowym menu, to wkładają w więcej wysiłku, niż pani w bufecie, która dodaje więcej surówki do porcji 'zdrowej'. Jasne, że nie smakuje to jak w domu, ale chwilowo pracuję w takich warunkach (dojazdy i godziny) że do domu wracam padnięta i nie mam ochoty nic już
A co do ceny, to powiedzmy, że chwilowo, wolę poświęcić pieniądze za święty spokój i ucieczkę od zamawiania 'obiadkow' w pracy. Bo to potem skonczy sie nadwyzkami, ktore bede w panice chciala gubic przed sylwestrem... 
bardzo dziękuję za odpowiedź, przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale w końcu udało mi się wywalczyć pierwsze wolne dni w tym roku, więc wiecie jak to jest
- truskawkowa
- Jestem tu nowa :)
kukasia pisze:Hej:) widziałam u siebie na fitnessie w lodówce takie zastawy gotowych posiłków wegetariańskich i stąd moje pytanie: czy któraś z Was korzystała z usług takiej firmy? Na ulotce wszystko wygląda całkiem sensownie, ale przecież zawsze tak jest;) a może któraś jadła i mogłaby mi powiedzieć, co o tym sądzi? Dziękuję z góry:)
Niiieeee
wstań sobie np wcześneij rano albo wieczorem zrób posiłek.. Tam musi być chemia, to nie jest na pewno tak zdrowe jakbyś sobie sama przygotowała
namawiam.
ostatno w szpitalu lezalam przez zla diete, i moja watroba miala problemy. Wiec namawiam, namawiam wszystkich by gotowali sobie sami i zdrowo
Skoro mam siłę, żeby tego pragnąć, mam też siłę, żeby to zrobić.
truskawkowa a czym sobie tak zniszczyłaś organizm, że aż w szpitalu wylądowałaś? 
Nie wszystko co gotowe musi być od razu z chemią. Np gotowe sałatki zazwyczaj nic w sobie nie mają. A pół produkty które kupujemy w sklepie - przecież też nie możemy wszystkiego kontrolować bo by nam życia nie starczyło.
Wierny bowiem przyjaciel potężna obrona, kto go znalazł, skarb znalazł materiały budowlane.