Jakie wino na przyjęcie weselne?

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
Romka22
Miła Kobietka

Re: Jakie wino na przyjęcie weselne?

Post autor: Romka22 »

A spróbuj spróbuj naprawde bardzo smaczne ;)
Awatar użytkownika
kamiila
Jestem tu nowa :)

Post autor: kamiila »

Może i ja spróbuję, bo też szukam ;)
annadomska

Post autor: annadomska »

Ciężko jest dobrać jedno idealne wino weselne, bo nie każdy rodzaj wina pasuje do potraw. Dlatego najlepiej zainteresować się jakie wina do jakich potraw pasują. Można to sprawdzić w internecie i starać się dopasować wina pod kartę dań. Przy odpowiednim jedzeniu wino wytrawne też smakuje inaczej i smakuje dobrze. Więc lepiej nie ograniczać się do jednego rodzaju wina i wybrać kilka różnych odmian.
sanderson
Miła Kobietka

Post autor: sanderson »

Ze swojej strony poradzę że dobre wino najłatwiej i najszybciej sprawdzić po głębokości dna. Im głębsze tym lepsze :). Sprawdza się w 90% :).
Mój blog z modą damską Dress-Room.pl.
Isia516

Post autor: Isia516 »

Ja myślę, że trzeba wziąć wino i półsłodkie i półwytrawne/wytrawne - żeby każdemu podpasowało, no i koniecznie białwe i czerwone. Z tańszych Fresco zdecydowanie lepsze od Kadarki, Carlo Rossi jak dla mnie niedobre ;)
A z tych droższych nieco, za około 30-35 zł polecam słodkie MonteVerdi - wino truskawkowe (przepyszne).
Awatar użytkownika
babeczka
Extra Kobietka

Post autor: babeczka »

Ostatnio modne na ślubach są szwedzie stoły,byłam na takich dwóch za granicą . Na jednym były wypieki,na innym alkohole w tym wina różnego gatunku,piwa różnych marek,na następnych mięsiwa,wędliny i dania obiadowe.Każdy podchodzilł i brał co chciał i ile chciał i wszyscy byli zadowoleni. A na dworze dodatkowo był grill i goście wybierali sobie też to co chcieli i ile chcieli. To było wesele jakich mało.
Ailis
Miła Kobietka

Post autor: Ailis »

A ja od kilku dni zastanawiam się jaki szampan kupić na wesele i ile butelek muszę mieć na 120 osób. Przejrzałam już tyle sklepów że nie chciała bym kupować wina musującego tylko na prawdę dobry szampan. Moją uwagę przykuł sklep Dom Szampana, czy ktoś może kupował tam szampana na wesele ? I ile butelek muszę kupić na tyle osób co nadmieniałam ?
lukaszglinek

Post autor: lukaszglinek »

Każdego po trochu :)
https://postawnasiebie.pl
llennaip7

Post autor: llennaip7 »

Wydaje mi się, że warto się w tej materii doradzić znajomych. Powinni być w stanie coś pomóc...
Weszła do domu i odłożyła wódkę do szafki. Wystarczy na jeden dzień. Czas wziąć się za tequilę.
sunny

Post autor: sunny »

to jest dobre pytanie:) niech się komuś nie wydaje, że carlo rossi czy fresco jest dobrym winem:P warto popytac znajomego someliera albo miłośnika tych trunków, czasem wina w kartonie są bardzo przyzwoite;)
WK Serwis - Samsung
Awatar użytkownika
espanka
Fajna Kobietka

Post autor: espanka »

Byliśmy u kuzynki na weselu to było białe i czerwone półwytrawne oak view, sama to wino lubię i do domowego barku kupuję, fajnie czasami wypić do kolacji.
andrat
Fajna Kobietka

Post autor: andrat »

Zależy jakich masz gości, jeśli będziesz mieć gości którzy są smakoszami i lubią pic wino to oczywiście Carlo Rossi odpada, a jeśli goście lubią napoje winne to wtedy ok. Odnoście cen to można znaleźć na prawdę 100 razy lepsze od Carlo Rossi w podobnej albo nawet niższej cenie ;)

https://zerobarier.pl/rodzaje-win-jakie ... przyjecie/

Zerknij sobie najlepiej na stronę. Opisane jest jakie rodzaje win sprawdzają się na przyjęciach ;)(
ODPOWIEDZ