Jakie wino na przyjęcie weselne?
-
Everesteam
- Jestem tu nowa :)
Jakie wino na przyjęcie weselne?
witam,
jakie wino polecacie na przyjęcie weselne nie jesteśmy specjalistami nie nie zależy nam na rocznikach bardziej na połączeniu dobrego smaku w dobrej cenie
dodam że jedzenie to dania lekkie oraz sery i ryby
dzięki z góry
jakie wino polecacie na przyjęcie weselne nie jesteśmy specjalistami nie nie zależy nam na rocznikach bardziej na połączeniu dobrego smaku w dobrej cenie
dodam że jedzenie to dania lekkie oraz sery i ryby
dzięki z góry
Więcej niż kosmetyki Oriflame. Zespół Everesteam zaprasza. Pieniądze czekają!
-
G****
Re: Jakie wino na przyjęcie weselne?
Moze fresco biale? Moze nie jest to wino ekskluzywne ale bardzo smaczne.
Ale nie ograniczała bym się tylko do jednego wina...
Ok, może bardziej pasować białe, ale nie każdt za nim może przepadać
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
Everesteam
Właśnie też tak myślę żeby wziąć 3 albo 4 rodzajeKayira pisze:Ale nie ograniczała bym się tylko do jednego wina...
Mi smakuje wino z bardzo niskiej półki Kadarka, Islanegra z Biedronki jest bardzo wychwalana, a spotkałyście się z winami greckimi w dobrej jakości?
Więcej niż kosmetyki Oriflame. Zespół Everesteam zaprasza. Pieniądze czekają!
Wiesz co... ja bardzo lubię wina z Lidla...
Mają całą serie win z róznych regionów, cena około 10 zł za butelkę
Niska cena wcale nie znaczy że zła jakość...
Mają całą serie win z róznych regionów, cena około 10 zł za butelkę
Niska cena wcale nie znaczy że zła jakość...
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Ja szczerze polecam Carlo Rossi, jest delikatne, półsłodkie i nie za mocne. Ale Fresco też piłam i bardzo mi smakowało 
Amantium irae amoris integratio.
-
Babeczkowa_ewa
- Fajna Kobietka
U nas będzie półsłodkie białe i półwytrawne czerwone, oba to wina Bauvillone, czy jakoś tak się to pisze, są bardzo dobre, nie mają ostrej nuty smakowej, a w cenie hurtowej wychodzi jakoś 14 zł za butelkę 
my mielismy fresco biale i czerwone. do tego ajerkoniak i różne likiery
Ale wino dla gości czy wino na prezent? Bo różnie to sobie życzą, żeby zamiast np. kwiatów dawać wino itd.
Poproszę obowiązkowo zobaczyć na ranking jeśli chodzi o kredyty mieszkaniowe który w 2015 roku wielu osobom bardzo się przyda 
-
dylsien
Możesz kupić trochę droższe, ale świetne Chianti. Zdecydowanie lepiej wypadnie na stole i w smaku niż Sophia, czy inne Fresco. W końcu butelka dobrej wódki też kosztuje. Ja bym wybrała to: chianti castigioni
Ostatnio zmieniony wt maja 21, 2013 11:19 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Na weselu kolegi z pracy ostatnio był kącik z winami i róznymi alkoholami, na stołach była tylko wódka, więc każdy mógł pić wino jakie chciał,
-
Sklep-Jubilerski
- Miła Kobietka
Jeżeli koniecznie chcesz wino na swoim weselu,to moim zdaniem dobrym pomysłem będzie tutaj ustawienie stolika z alkoholami i kilkoma rodzajami wina,dzięki czemu goście będą mieli szerszy wybór tego co chcą wypić.
-
superolympia80
Najlepiej na początek rozeznac ile osób bedzie je piło, bo mi tam dużo zostało!
Tak poleciłabym również Carlo Rosi, bardzo dobre naprawdę, choć ogólnie za winami nie przepadam, potem Brasco, Nalewkę Babuni wiśniową i wino brzoskwiniowe Canelli. To kilka win które też cieszą się powodzeniem, przynajmniej u mnie i moich znajomych 
-
Najlawerence98
Na naszym weselu daliśmy kilka rodzajów win. Wiadomo każdy lubi inne. Jak dacie takie samo to wypiją tylko te osoby które akurat to będą lubić.
myśmy mieli czerwone i białe... moja siostra podobnie
a ja bym polecała tylko białe, czerwone i ich plamy potrafiąś być prawdziwą zmorą...
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
Zdecydowanie półwytrawne:) białe i czerwone, nie ma co kombinowac i kupować wielu rodzajów. Ja i tak jestem zdania że wódka w zupełności wystarczy
Wszystkie polecacie wino tradycyjne, czyli z alkoholem. Mało kto wie, że jest i opcja bezalkoholowa
Zerknijcie na SPAM, można zaopatrzyć się w kilkanaście butelek. Zawsze jest trochę osób które robią za kierowców i np. muszą od razu rano wracać. Warto też o nich pomyśleć 
Ostatnio zmieniony wt gru 03, 2013 10:22 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sklep-Jubilerski
- Miła Kobietka
Moim zdaniem słodkie- z wytrawnym różnie bywa i często nie trafia w gust gości weselnych,wiec warto o tym pomyśleć. Wódka przeważa,to fakt,ale czasem znajdą się też amatorzy dobrego wina i warto o nich pomyśleć,podobnie jak zresztą piwa.
Ja lubię półsłodkie, ale wiem że na weselu to trzeba patrzyć na upodobania gości.
Uważam że półsłodkie lub półwytrawne. Słodkie wina są cieżkie, a wytrawne nie każdemu pasują
My z moim narzeczonym pijamy wina takie z niższej półki. Bardzo smakują nam wina które kosztują już kilkanaście złotych za butelkę. Moim ostatnio ulubionym winem jest wino bułgarskie Coty, ma bardzo głęboki smak - jeśli mogę tak napisać, bo specjalnie się na tym nie znam
Na wesele chcemy kupić różne rodzaje niedrogich win w hurtowni Plams w Ignatkach. Mamy nadzieję, że jeśli zaserwujemy szerszy wybór, to każdy coś dla siebie znajdzie. Obliczamy tak 0,3 l wina na głowę. nie sądzę, żeby więcej poszło, bo jednak na weselu prym wiedzie wódka
a jak coś zostanie to się nie zmarnuje 
-
cindarella
Białe i czerwone, a marka to myślę, że według własnego uznania 
Wspaniały pensjonat w Kazimierzu Dolnym - http://www.lipowadolina.com.pl/pensjona ... erz-dolny/