Sale weselne czyli: wasze pytania i odpowiedzi
-
nikki_ta
Sale weselne czyli: wasze pytania i odpowiedzi
Jakie sale weselne w małopolsce, szczególnie w krakowie i okolicach możecie polecić? Zainteresowała mnie sala balowa w Hotelu Witek. Ale nie znam nikogo kto miał tam swoje przyjęcie weselne. Ale opinie w internecie są dobre. Czy ktoś z Was miał tam organizował tam swoje wesele?
-
rozalia
Re: sale weselne
Lokalu o który pytasz nie znam ale byłam we wrześniu na weselu znajomych w Folwarku Zalesie w Wieliczce. Piękne widoki, stylowo urządzone sale i przepyszne jedzenie. Polecam w 100%, bo drugiego tak pięknie zorganizowanego wesela nie pamiętam!
Moja znajoma robiła wesele na Podkarpaciu - a to całkiem blisko jest. Dom weselny nazywał się Dwór Ostoya i mieści się on obok Rzeszowa, w miejscowości Jasionka. Muszę przyznać, że bardzo fajnie to wszystko wyszło. Dworek w szlacheckim stylu, na miejsce podjechali bryczką, było ekstra. Sama mogłabym sobie tam zrobić wesele.
ja byłam na weselu u koleżanki w Domu weselnym "MARP", bawiliśmy się wszyscy świetnie, obsługa była zadowalająca, więc może akurat Tobie tez przypadnie do gustu 
a ja polecam to miejsce blisko Ojcowskiego Parku Narodowego, piękne widoki (można śliczne zdjęcia zrobić), spokojna okolica, a i właściciele przemili, bo miałam okazję kiedyś ich poznać 
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2015 3:29 am przez BlackWolf, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: spam
Powód: spam
albo przypomniało mi się, że znajomi byli ostatnio na weselu u kogoś w chochołowym dworze na trasie z Krk do Katowic, podobno bardzo ładnie jest w środku 
-
Martyneczka22
- Jestem tu nowa :)
Bardzo dużo ciekawych i naprawdę pięknych sal jest w Małopolsce, dlatego wiem, że ciężko jest coś wybrać. Ten sam miałam problem i głównie szukałam przez internet. Zbyt wiele sal weselnych jest, by każdą odwiedzić. Sale weselne często też wyglądają ładnie, lecz bez konkretnych opinii jest ciężko zdecydować się, gdyż nie chcemy kupić kota w worku.
-
paula
Poszukiwania sali weselnej...
Oczywiście mój facet ma na wszystko czas, nic go nie goni, wesele przecież za przeszło rok... a ja jako kobieta chciałabym co nieco zacząć już szukać. Znalazłam kilka ofert, jednak ta mnie najbardziej zainteresowała: Stara Baśń (namiot) dokładnie to właśnie ta sala w namiocie. Tylko czy rodzina się tak przez przypadek nie oburzy że wesele chcę zrobić "w namiocie"? 
mieszkam na Śląsku, większość mojej rodziny to stare ciotki które ciągle obgadują każdego. Dlatego obawiam się że mimo naprawdę wielkich moich starań, to one będą mnie krytykować za wybór sali...
jeśli ktoś jest ze Śląska i miał w okolicach Katowic, Chorzowa, Tarnowskich Gór itd wesele, to bardzo proszę o polecenie jakiejś restauracji
mieszkam na Śląsku, większość mojej rodziny to stare ciotki które ciągle obgadują każdego. Dlatego obawiam się że mimo naprawdę wielkich moich starań, to one będą mnie krytykować za wybór sali...
jeśli ktoś jest ze Śląska i miał w okolicach Katowic, Chorzowa, Tarnowskich Gór itd wesele, to bardzo proszę o polecenie jakiejś restauracji
- briserlecoeur
- Miła Kobietka
Re: Poszukiwania sali weselnej...
Ja niestety jestem z centralnej Polski więc, sali z Twoich okolic Ci nie mogę polecić.
Co do "namiotu" sama zastanawiałam się nad taką opcją.
Najgorsze to te ciotki, które nie zrozumieją, ze tak Ci się podoba. Więc musisz sama zdecydować czy robisz wesele pod gości czy pod siebie. Czy ma być tak jak im sie podoba czy jak Tobie.
ja osobiście bym na te ciotki uwagi nie zwracała. Robiłabym tak jak mi i mojemu M. będzie się podobać
Co do "namiotu" sama zastanawiałam się nad taką opcją.
ja osobiście bym na te ciotki uwagi nie zwracała. Robiłabym tak jak mi i mojemu M. będzie się podobać
Briserlecoeur - Jestem artystką ulotnej chwili.
Nic się nie przejmuj, tylko jeśli Ci się podoba taka opcja to tak zadecyduj razem ze swoim facetem 
Nie ma nic gorszego niż te ciotki, którym tak czy siak - zawsze coś będzie nie pasować
Wiem, bo ostatnio też przechodziłam przez te wszystkie etapy - od wybierania sali, aż po najdrobniejsze szczegóły i wiem, że robi się wszystko, żeby było jak najlepiej i jak się z tą myślą zaczyna i brnie aż do końca, to każdy z gości będzie zadowolony
Nieważne czy wesele jest w wystawnym pałacu, czy na zielonej łące. Ludzie muszą widzieć, że Wy jesteście szczęśliwi. To jest najważniejsze :*
A namiot rewelacja naprawdę! Jakbym miała bliżej, to bym w takim na pewno zrobiła wesele, bo klimat jest fantastyczny
Nie ma nic gorszego niż te ciotki, którym tak czy siak - zawsze coś będzie nie pasować
Wiem, bo ostatnio też przechodziłam przez te wszystkie etapy - od wybierania sali, aż po najdrobniejsze szczegóły i wiem, że robi się wszystko, żeby było jak najlepiej i jak się z tą myślą zaczyna i brnie aż do końca, to każdy z gości będzie zadowolony
Nieważne czy wesele jest w wystawnym pałacu, czy na zielonej łące. Ludzie muszą widzieć, że Wy jesteście szczęśliwi. To jest najważniejsze :*
A namiot rewelacja naprawdę! Jakbym miała bliżej, to bym w takim na pewno zrobiła wesele, bo klimat jest fantastyczny
O dietach, zdrowym jedzeniu i odchudzaniu:
www.dbajoswojalinie.pl
www.dbajoswojalinie.pl
Ja ze swojej strony mogę polecić Ci Zajazd Rycerski w Czeladzi. Fantastyczne miejsce, gdzie można poczuć niespotykany klimat. Uwielbiam ten zajazd!
catering dietetyczny
-
paula
wiecie co?
tak się przejmuję tym że komuś się nie spodoba, że mnie obgadają stare ciotki. Ale prawda jest taka że ja robię wesele takie, jakie mnie się podoba! i chyba rzeczywiście wybiorę tą salę ogrodową bo jest prześliczna.
Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził, ot co!
tak się przejmuję tym że komuś się nie spodoba, że mnie obgadają stare ciotki. Ale prawda jest taka że ja robię wesele takie, jakie mnie się podoba! i chyba rzeczywiście wybiorę tą salę ogrodową bo jest prześliczna.
Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził, ot co!
paula to nie jest czasem stara basn na dabrówce w katowicach?
-
paula
tak, to jest dokładnie tam. A wiesz coś na temat tej sali? 
kolezanka miala tam praktyki. zarelko dobre, ale wiecej info szukaj na forach slubnych.
-
paula
czytałam różne komentarze na temat tej sali ślubnej. Jedne lepsze, drugie gorsze - a tak naprawdę to trzeba samemu sprawdzić. Bo każdy ma inny gust, inny smak i to powoduje że są też różne opinie 
-
bodomka
Sala weselna - poszukiwania.
Jako, że ślub mój już za półtora roku, przyszedł czas na ogarnięcie sali weselnej.
Wesele będzie w stronach mego Lubego, tj w Trójmieście, ale baba jak to baba, nie pozwoli mu wszystkiego załatwiać sama
Niedawno byliśmy na weselu jego kuzyna w Orfeuszu w Kłosowie i to tyle jeśli chodzi o moją znajomość sal w Trójmieście i okolicach
Warto zwrócić uwagę na jakieś inne sale? Dodam, że wesele będzie na ok 150 osób.
Wesele będzie w stronach mego Lubego, tj w Trójmieście, ale baba jak to baba, nie pozwoli mu wszystkiego załatwiać sama
Niedawno byliśmy na weselu jego kuzyna w Orfeuszu w Kłosowie i to tyle jeśli chodzi o moją znajomość sal w Trójmieście i okolicach
Warto zwrócić uwagę na jakieś inne sale? Dodam, że wesele będzie na ok 150 osób.
Re: Sala weselna - poszukiwania.
Byłam na weselu mojej Cioci niedawno, w Orfeuszu i było całkiem miło.
Najgorsza była podróż z Rzeszowa, ale nocowałam tam w pokoju, więc nie trzeba było szybko wracać.
Nie wiem czy moja opinia coś Ci pomoże ale wesele wspominam bardzo miło
Najgorsza była podróż z Rzeszowa, ale nocowałam tam w pokoju, więc nie trzeba było szybko wracać.
Nie wiem czy moja opinia coś Ci pomoże ale wesele wspominam bardzo miło
namiocik ze Starej Baśni cudeńko
szkoda że do Katowic troszkę za daleko mam bo sama bym się na to zdecydowała:) W Katowicach moge jeszcze polecić "Marysiny Dwór" byłam tam raz i byłam bardzo zadowolona
pozdrawiam 
Słyszałam, że dobre opinie ma SPAM hotel w Gdańsku Hilton. Widziałam kilka dobrych wypowiedzi i sama zaczęłam sprawdzać, rzeczywiście pięknie się prezentuje.
Ostatnio zmieniony pn wrz 08, 2014 6:46 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
W okolicach Warszawy warto wynająć salę weselną w Rest Hotelu. Hotel znajduje się 10 km od centrum Warszawy - w miejscowości Mory, ale ma dobry dojazd, który zajmuje tylko kilka minut. Sala jest pięknie udekorowana i pomieści nawet 200 osób. Jedzonka jest dużo i jest smaczne, obsługa się stara, a goście mają noclegi rabatem 
Ostatnio zmieniony wt gru 31, 2013 2:28 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 2 razy.
-
olivvia
Witam Was
Ja akurat poszukuję sali w Częstochowie. Wesele planujemy na koło 120 osób, ale potrzebujemy miejsce z noclegiem.. Czytałam coś o SPAM . Może któraś z Was miała tam swój piękny dzień? 
Ostatnio zmieniony pt lut 07, 2014 2:34 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
sylwia4012
ja nie znalazłam, ale znajomy w swojej knajpce udostępnił nam salę na kameralne przyjęcie. Kupiłam nawet fajny zestaw bufetowy SPAM (szwedzki stół to najlepsze rozwiązanie z braku miejsca po prostu) i jakoś wyjdzie. Poza tym jeszcze wiele zakupów przede mną, żeby to jakoś wyszło. Dobrze, że lokal jest chociaż. Resztę łatwo zorganizuję, dzięki internetowi przeważnie i podpowiedziom 
Ostatnio zmieniony ndz lut 09, 2014 6:04 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
ostatnio byłam na weselu u przyjaciółki. wszystko działo się w łodzi ale byłam mile zaskoczona salą weselną, eleganckie oświetlenie, dywan, parkiet - jednym słowem świetne. oprócz tego duża ilość miejsc noclegowych może pozwolić na przenocowanie gości z daleka, wiąże się to oczywiście z kosztami , ale nie trzeba szukać i rozdzielać gości w 5 rożnych miejsc. sala weselna w łodzi, sprawdzcie.
-
rozowypasek
W sprawach organizacji ślubu szczerze polecam portal ślubny SPAM. Jest to baza firm ślubnych, porady i forum w jednym. Znajdziecie tam wszystko czego potrzebujecie, od wyboru pierścionka zaręczynowego po wynajem sali weselnej. Powodzenia w organizacji 
PROSZE NIE SPAMOWAC FORUM
PROSZE NIE SPAMOWAC FORUM