Jak żonę odzyskać???
Jak żonę odzyskać???
Witajcie
Drogie Panie proszę o radę i propozycję jak wszystko odegrać o tuż moja żona zakomunikowała mi że sie "mnie nie kocha" tzw wypaliła się dodam ze nie mówi nic o rozwodzie itp jesteśmy już 2 miesiące w separacji, jak mam ja od nowa zdobyć i jak długo ona bedzie sie zastanawić?
Drogie Panie proszę o radę i propozycję jak wszystko odegrać o tuż moja żona zakomunikowała mi że sie "mnie nie kocha" tzw wypaliła się dodam ze nie mówi nic o rozwodzie itp jesteśmy już 2 miesiące w separacji, jak mam ja od nowa zdobyć i jak długo ona bedzie sie zastanawić?
Re: Jak żonę odzyskać???
Nic na siłę oczywiście, ale jeśli nadal Ci na niej zależy, to chyba dobrze by było zacząć od rozmowy. Takiej szczerej.
Nie wiemy, co tam się zadziało między Wami, że do tego doszło, ale myślę, że drobne gesty wiele znaczą. I niedomówienia - lepiej ich unikać.
Nie wiemy, co tam się zadziało między Wami, że do tego doszło, ale myślę, że drobne gesty wiele znaczą. I niedomówienia - lepiej ich unikać.
No wiadomo ona sama musi sobie poukładać tylko pytanie czy Te moje gesty nie będą oderbrane jako rozpaczliwe gdyż bardzo mi na niej zależy więc nie wiem jak to rozegrać może jakieś pomysły oprócz szczerej rozmowy gdyż taką już była
Nawet jeśli odbierze je jako rozpaczliwe, to co ? Ucierpi Twoja duma? Ja schowałabym ją do kieszeni.
Najlepiej, żeby przypomniała sobie, dlaczego się w Tobie zakochała.
Zaskocz Ją. Zaproś na randkę, kup kwiaty, podaj herbatkę.. no nie wiem, nie znam Was. Pamiętaj, że kropla drąży skałę.
Najlepiej, żeby przypomniała sobie, dlaczego się w Tobie zakochała.
Zaskocz Ją. Zaproś na randkę, kup kwiaty, podaj herbatkę.. no nie wiem, nie znam Was. Pamiętaj, że kropla drąży skałę.
- kusicielka
- Extra Kobietka
Przypomnij sobie dlaczego się w tobie zakchała, ale nie licz na wiele. Jak tak mówi i dwa miesiące nie tęski, to już naprawdę musiało się wypalić z jej strony. Może ma kogoś, może dobrze jej ze sobą samą.
2 miesiące to chyba nie duzo , zreszta sam juz nie wiem nie umiwiem ja rozgrysc ona wydaje mi sie ze sama nie wie czego chce ....
Trudno powiedzieć nie znając dokładniej sytuacji ,jak długo jesteście małżeństwem ,czy macie dzieci,jakie macie problemy ,czy finansowe czy inne.Jakie były wasze relacje itd. itd.Być może ona w ten sposób chce dac ci do zrozumienia że cos jest nie tak.Lub najzwyczajniej w swiecie postanowiła być szczera i nigdy cie tak naprawdę nie kochała.Ktoś kto kocha naprawdę nie może tak po prostu stwierdzić i czuc oczywiście wypalenie .
- kokoszanel
- Super Gaduła
ciężko mówić o tym i coś doradzać bo przede wszystkim nie znamy was...
ale chyba tak jak dziewczyny mówiły wyżej, krok po kroczku.
ale chyba tak jak dziewczyny mówiły wyżej, krok po kroczku.
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
powiedziała ze nie kocha , stało to sie rok temu od połowy wakacji i niby ukrywała ale ją bym rozpracował po zachowaniu. Była za granicą miesiac czasu wrociła i po dwuch niach dzwinego zachowania zapytałem czy ma kogos ?czy mnie kocha padło to drugie:(. wyprowadziła sie do rodziców siedzi tam 2 miesiac , z tego co wiem to sie wypaliła i sama nie wie czego chce, ja zadelkarowałem sie zmienic itd nawet terapie zaproponowałem małżeńską, pytanie czy mam postawić ultimatum czy dalej spotykać sie raz na tydz na bajere?
- kokoszanel
- Super Gaduła
terapia to nie głupi pomysł - o ile ona by tego chciała.
a macie dzieci?
a macie dzieci?
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
nie mamy po przekładaliśmy , raz jechaliśmy na terapie ale sie pokłóciliśmy wiec nie dojechaliśmy ale ona zaznacza ze to ona musi niby zatesknić chyba ze czeka na oświecenie ale cos nie przychodzi mija 2 miesiące... wiec podac ultimatum ze abo ratujemy razem albo koniec czy dac jej czas , prosze o pomoc?
Jeśli cie nie kocha a na to wygląda to po co chcesz ciągnąc to na siłe?Moja rada nie lataj za nia ,nie narzucaj się zobaczysz co zrobi wtedy.
- kokoszanel
- Super Gaduła
może po prostu przeczekaj... widzisz ty znasz ją jednak lepiej niż my
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
Tylko pytanie ile mam czekać moja już 4 miesiąc mieszka u rodziców , spotkanie co tydz to raczej nie rozwiazanie czy podjąć męska decyzje i dac ultimatum czasowe co sądzicie dodam że bardzo zależy mi na uratowanie małżeństwa ....
4 czy 2 miesiąc u rodziców mieszka? Niezgodność widzę
od marca do teraz , w marcu wyjechała na 1 miesiąc do rodziny , wrociła spakowała się i do teraz u rodziców
Nie wiem, czy ten związek ma sens. Coś mi się wydaje, że dla niej, to już temat zamknięty.
- kokoszanel
- Super Gaduła
rozmowa, rozmowa, rozmowa. jeśli padnie w rozmowie ultimatum - to padnie. z drugiej zaś strony mam wrażenie że to ona powinna podjąć tą męską decyzję.
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
Być może jest ktoś w jej zyciu ,tak mi na to wygląda.I tak naprawdę nie wie czego chce od życia tak jak piszesz.Ale tak czy tak, oznacza to że raczej nic do ciebie nie czuje .Kochająca kobieta tak się nie zachowuje.Ile ty masz lat?Nie lepiej zakonczyc cos, co nie ma sensu, i poczekać na kobiete która pojdzie za toba na koniec świata?:)
lat 33 , wąptie zeby kogos zmiała jestem pewny na 99% , po prostu rutyna wkradła się i tyle ..., bedę z nia gadał zobaczymy ale nadziei zobie nie robie wiekszych
Ja myślę, że warto walczyć. Nie słuchaj ludzi, którzy mowią, że jak coś się zepsuje, to trzeba to wyrzucić i zmienić na nowe 
afghan auto
tak trzeba bedzie rozbic
Masz całkowita racje ale tylko wtedy gdy jest uczucie .Bo wiele par małzenstw żyje w związkach na siłe bez miłości .W ten sposób całe zycie toczy się w kłamstwie i nieszczęściu.Jesli jest uczucie to warto zawalczyć.Ale jeśli nie ma to bez sensu na siłe naprawiac cos, co jest bez sensu.Nie rozumie tego stwierdzenia autora wypaliła się,i wkradła się rutyna .Nie wydaje mi się ze prawdziwa miłość ,szacunek przywiązanie itd. mogło się tak po prostu wypalić.Jesli cos się wypaliło to na pewno nie była to miłość tylko nie wiem jakas fascynacja, przywyczajenie ale na pewno nie miłośc.Jak można kogos kochac całym sercem a za pare dni powiedzieć wypaliło się .wandaw pisze:Ja myślę, że warto walczyć. Nie słuchaj ludzi, którzy mowią, że jak coś się zepsuje, to trzeba to wyrzucić i zmienić na nowe
- kokoszanel
- Super Gaduła
oczywiście że warto. wlaśnie w dzisiejszych czasach ludzie nauczyli się odchodzić a nie naprawiać
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
A ja uważam, że szkoda życia na coś, czego nie ma. Do miłości nikogo się nie zmusi.