Jak zmywacie krem spf??

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Madzixx89
Jestem tu nowa :)

Jak zmywacie krem spf??

Post autor: Madzixx89 »

Hej!
Używam kremu spf ze skin79 i jak przypuszczałam, pojawiła mi kaszka na czole.. podejrzewam, że niedokładnie go zmywam. Używam płynu micelarnego, a następnie żelu do mycia twarzy mixa. Co bym mogła zmienić?
Elizz97
Jestem tu nowa :)

Re: Jak zmywacie krem spf??

Post autor: Elizz97 »

masełkiem do mycia buzi ;) lub olejkiem
mhysa
Miła Kobietka

Post autor: mhysa »

Ja używam po prostu żelu do mycia twarzy, ale trzymam go parę sekund, żeby zadziałał ;-) ewentualnie możesz myć twarz żelem 2 razy, o ile Cię to nie przesuszy.
orientalna_ola
Miła Kobietka

Post autor: orientalna_ola »

mhysa pisze:Ja używam po prostu żelu do mycia twarzy, ale trzymam go parę sekund, żeby zadziałał ;-) ewentualnie możesz myć twarz żelem 2 razy, o ile Cię to nie przesuszy.
A Ty tak myjesz i Cię nie przesusza? Jakiego żelu używasz?
mhysa
Miła Kobietka

orientalna_ola pisze:
mhysa pisze:Ja używam po prostu żelu do mycia twarzy, ale trzymam go parę sekund, żeby zadziałał ;-) ewentualnie możesz myć twarz żelem 2 razy, o ile Cię to nie przesuszy.
A Ty tak myjesz i Cię nie przesusza? Jakiego żelu używasz?
Dość często tak myję, ale ja nie mam suchej cery, więc może dlatego mi nie szkodzi :P myję żelem z zieloną herbatą z Holiki i on właśnie chyba fajnie oczyszcza, ale nie wysusza.
orientalna_ola
Miła Kobietka

Post autor: orientalna_ola »

A co to za żel? Bo pierwsze słyszę, a brzmi całkiem ciekawie...? nie widziałam go chyba w drogerii, bo bym zwróciła uwagę na coś z zieloną herbatą xD
mhysa
Miła Kobietka

orientalna_ola pisze:A co to za żel? Bo pierwsze słyszę, a brzmi całkiem ciekawie...? nie widziałam go chyba w drogerii, bo bym zwróciła uwagę na coś z zieloną herbatą xD
No żel do mycia twarzy tylko z fajnym składem i wyciągiem z zielonej herbaty :D to koreański kosmetyk, więc nie wiem czy są w każdej drogerii, ja zamawiałam na Notino.
Awatar użytkownika
Tamagotchi
Miła Kobietka

Post autor: Tamagotchi »

Olejek do demakijażu + pianka na bazie wody do mycia twarzy
ODPOWIEDZ