brzydkie stopy

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
czarna88

brzydkie stopy

Post autor: czarna88 »

Witajcie babeczki!
Mam wstydliwy problem w postaci zrogowaciałego naskórka na stopach i szczerze - próbowałam już chyba wszystkiego, a nie stać mnie na częste wizyty u kosmetyczki. Koleżanka poleciła mi zakup frezarki, mówiąc, że tego używa jej kosmetyczka i sprawdza się wspaniale, ale ja nie jestem do końca przekonana. Poradźcie mi coś!!
Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2015 4:06 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Link uznaję za reklamę -usuwam adres strony.
Spragga

Re: brzydkie stopy

Post autor: Spragga »

A czego próbowałaś? Ja też mam co jakiś czas ten problem, ale pomaga mi moczenie stóp w roztworze solnym i ścieranie naskórka peelingiem i pumeksem do stóp. Żeby uniknąć dalszego rogowacenie trzeba stopy szanować, dać im odpocząć i przede wszystkim nawilżać je.
babinka

Post autor: babinka »

Trzeba tylko uważać by nie nadużywać pumeksu, bo mocno ściera on naskórek przez co problem może się powiększać. Natomiast peeling jak najbardziej jest wskazany. Warto też pomyśleć o jakimś silnie nawilżającym kosmetyku, na przykład takim http://www.e-lek.pl/105474,gehwol-med-m ... 00451.html to silnie natłuszczająca maść więc na dzień lepiej jej nie używać tylko na noc( plus ciepłe skarpety)
wsi3

Post autor: wsi3 »

polecam lawendową kąpiel stopek w lawendowej soli do kąpieli, po kąpieli lawendowy kremik do stóp eva, który super zmiękcza naskórek.
wiczek

Post autor: wiczek »

a ja polecam kosmetyki które można kupić w aptece- nazywają się drStopa, używam z tej serii soli do kąpieli stóp i kremu intensywnie nawilżającego, a wiem że jest także z tej serii płyn zmiękczający odciski wszelkie zrogowacenia , stwardnienia na stopach- moja mama go używa. Polecam także zwykły drobny twardy pumeks , nie zdecydowała bym się sama używać frezarki.
kika75

Post autor: kika75 »

to polecam zabieg w salonie futuro w wawie pqarafina i peeling ja zawsze tak robie po zimie kiedy moje stopy sa suche a i czasami popękane,
Spragga

Post autor: Spragga »

A jakiś sposób na odciski znacie? Nie odgniecenia od obuwia, tylko odciski. Miałam je kiedyś usuwane chirurgicznie, ale wolałabym tego uniknąć. Plastry nie działają, odcisk odpada, ale niecały. Robi się znów.
Hania26

Post autor: Hania26 »

Jeśli masz taki problem ze zrogowaciałym naskórkiem odłóż wszystkie tarki i pumeksy na bok, zacznij stosować peelingi i kremy nawilżające. Ja bardzo cenię sobie Kkem do stóp Polleny Evy. Jest bardzo tłusty, dzięki czemu moje pięty nie są przesuszone :).
mamba

Post autor: mamba »

Popieram post powyżej, naprawdę świetny jest ten krem. Kiedy go używam, moje stopy są ładne i zadbane :).
krante

Post autor: krante »

wymocz stopy w goracej wodzie z sola zrób peeling a potem kremem po smaruj
apollo

Post autor: apollo »

Jedyny rozsądny wybór to jakiś dobry krem do pielęgnacji stóp ;-)
Jest taki tani, ale naprawdę dobry kosmetyk - rozgrzewająco-chłodzący krem do stóp Hudosil FOTKRÄM. Jak sama nazwa wskazuje produkt przeznaczony do pielęgnacji stóp. Kosmetyk jest znany i popularny ;-)
Paulina13

Post autor: Paulina13 »

Ja szczerze polecam serię Dr Stopa, zwłaszcza krem nawilżający i sól do moczenia stóp :)
mimargo

Post autor: mimargo »

Z moimi stopami świetnie poradził sobie krem z Farmony - Nivelazione z woskiem pszczelim. Idealny dla suchych pięt.
Zorka

Post autor: Zorka »

mimargo pisze:Z moimi stopami świetnie poradził sobie krem z Farmony - Nivelazione z woskiem pszczelim. Idealny dla suchych pięt.
Tez go kiedyś używałam i faktycznie jest znakomity, jak mogłam o nim zapomnieć !
anioł12345
Miła Kobietka

Post autor: anioł12345 »

polecam kąpiel stóp z dodatkiem soli , pumeks i szorujesz
pomcia

Post autor: pomcia »

Etap pierwszy dobrze stópki wymoczyć albo w mydlinach albo soli. Drugi etap pumeks lub peeling. Fajny jest peeling do stóp chyba perfecty.
Majka07
Jestem tu nowa :)

Post autor: Majka07 »

Osobiście polecam do pielęgnacji stóp kosmetyki marki Acerin. To produkty wytwarzane w Krakowie. Mają podobny skład do drogich zachodnich marek, lecz ceny trochę lepiej dostosowane do zasobności naszych portfeli. Używam kilku ich produktów od niemalże 2 lat i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji spotkać się z kosmetykami Acerin to polecam informacje na ich oficjalnej stronie (link poniżej).
Kremy i balsamy Acerin
Pozdrawiam
Majka
apollo

Post autor: apollo »

Możecie jeszcze wypróbować balsam rozmarynowy do stóp HB. Ochładza, orzeźwia, relaksuje i odświeża. Pełna przyjemność ;-)
Avlo_pl

Post autor: Avlo_pl »

czarna88 pisze:Witajcie babeczki!
Mam wstydliwy problem w postaci zrogowaciałego naskórka na stopach i szczerze - próbowałam już chyba wszystkiego, a nie stać mnie na częste wizyty u kosmetyczki. Koleżanka poleciła mi zakup frezarki, mówiąc, że tego używa jej kosmetyczka i sprawdza się wspaniale, ale ja nie jestem do końca przekonana. Poradźcie mi coś!!

http://reni-nail.shop.pl
Polecam codzienne moczenie stóp w ciepłej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek oraz miodu. Potem ścieranie naskórka pumeksem lub tarką. Następnie wmasowanie maści tranowej, tylko uwaga ponieważ nie pachnie zbyt zachęcająco. jednak jest bardzo skuteczna. regularne zabiegi przywrócą skórze na stopach ładny wygląd.
pomcia

Post autor: pomcia »

Pumeks nie jest idealnym narzędziem, zbiera się na nim dużo naskórka a potem bakterie, grzyby itd. Lepsze są te tarki do stóp. A jakie sole do moczenia stóp polecacie? Kiedyś miałam fajną chłodzącą sól, nie pamiętam z jakiej firmy. Kupiłam sobie teraz krem nawilżający i dezodorant do stóp z serii flosleka. Daje przyjemne chłodzenie.
Wizaz_waw_pl

Post autor: Wizaz_waw_pl »

Nawilżanie. Ono pełni bardzo ważną funkcję w pielęgnacji stóp. Warto nawet codziennie wmasowywac w nie krem. Wtedy są mniej odatne na otarcia i rogowacenie. No i przy każdej kąpieli warto przetrzec je lekko pumeksem.
gohusia

Post autor: gohusia »

A jakie kosmetyki używacie do dbania o stopy?
ladycarmen

Post autor: ladycarmen »

Hej dziewczyny. Radzę wybrac się najpierw do kosmetyczki aby wyprowadziła skórę stóp. Nastepnie regularnie, raz albo 2 razy w tygodniu robic peeling i potraktować stopy tarką lub pumeksem. Nastepnie użyć kremu do stóp zmiekczającego najlepiej z firmy Scholl - nie ma lepszej! Stosowalam eveline....nie działa. Warto zainwestować w kosmetyki do stóp , ponieważ to właśnie one noszą nas przez całe życie ;)
Ostatnio zmieniony śr paź 16, 2013 9:06 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę nie spamować forum.
Tusia

Post autor: Tusia »

Ja zainwestowałam wcale niewielkie pieniądze w Evree krem do stóp i też jestem zadowolona.
myszencja

Post autor: myszencja »

Mysle, że po prostu trzeba smarować czesto kremami i tyle...
ODPOWIEDZ