Jak powstrzymać głód? Czyli: metoda na głoda ;)
Re: Jak powstrzymać głód? Czyli: metoda na głoda ;)
Ja kiedy jestem głodna próbuję się zacisnąć owocami 
zacisze.mielno.pl
Mój sposób na powstrzymanie głodu jest taki suplementacja SPAM bo to właśnie on zahamował mój apetyt a ja wytrwałam na diecie;)
Ostatnio zmieniony wt lis 15, 2016 1:19 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie spamować forum
Niestety, mnie dopada głód zaraz po powrocie z pracy
Czasem mogłabym "wymieść" całą zawartość lodówki 
Polecam warzywka surowe - chrupią, dostarczają witamin, zawierają mało kalorii. Są pod tym względem lepsze od wysokocukrowych owoców, a tym bardziej słodyczy.
Wodą ani herbata głodu nie zalejesz, a jeśli jesteś na początku drogi odchudzania, możesz jeszcze mieć rozciągnięty żołądek.
Wodą ani herbata głodu nie zalejesz, a jeśli jesteś na początku drogi odchudzania, możesz jeszcze mieć rozciągnięty żołądek.
Tak, tak, takAdelka pisze:Polecam warzywka surowe - chrupią, dostarczają witamin, zawierają mało kalorii. Są pod tym względem lepsze od wysokocukrowych owoców, a tym bardziej słodyczy.
Odette or Odile?
Tylko Picie wody i to bez sodu. Sód czyli sól zatrzymuje wodę w organizmie:-/
Jeżeli już się zrobię głodna to jedyną radą jest zjeść. To sytuacja niestety bez wyjścia. Jedyne to wybór przekąski ; ) Ale moim sposobem na pohamowanie się przed zjedzeniem mimo głodu/ochoty na coś niedozwolonego w diecie, jest obejrzenie jakiegoś zdjęcia, na którym widać ładny wysportowany brzuch : ) Myślę, że w taki momencie trzeba wspierać siłę woli.
Ja potrzebuję się czymś po prostu zająć w takich "głodnych" chwilach i jakoś zapominam o sprawie
http://dentystycznie.blog.pl/
Ja zauważyłam, że jak wypiję mięte, herbatę owocową albo wodę z cytryną taką ciepłą to głód mi mija na jakiś czas. Tak samo jak jestem mega głodna to zjem sobie jogurt grecki, to białko więc mnie zapycha a na diecie np jest wskazane.
Ciekawe i pomysłowe urządzanie wnętrz ze http://www.studiodeco.pl/
-
piotrdziecioll
- Jestem tu nowa :)
Najlepsze są marchewki - chrupie się prawie jak batoniki a 0 kalorii.
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Pij dużo wody, soków, lub herbaty, jak robisz się głodna to podgryzaj marchewkę to są zdrowe i smaczne sposoby.
grywalizacja na http://sanitera.pl
Znajoma stosowała diete o podwyższonej zawartości białka. Dzięki temu nie czuła się głodna. Białko jest składnikiem który syci najbardziej wiec nie miała napadów głodu i konieczności zajrzenia do lodówki. Są diety białkowo - tłuszczowe ale ciężko na nich wytrzymać.
Cały czas chce się coś słodkiego.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Piękno kobiety tkwi w szczegółach. Mój blog:
http://www.healthybeauty.pl/blog
http://www.healthybeauty.pl/blog
-
mamapopsychologii
Dziewczyny, uważajcie na siebie, odchudzanie może czasem wymnąć się spod kontroli.
Polecam kanał na yt, nazywa się SPAM, wrzucają tam filmiki, w których tłumaczą różne rzeczy. O odchudzaniu też mają.
Polecam kanał na yt, nazywa się SPAM, wrzucają tam filmiki, w których tłumaczą różne rzeczy. O odchudzaniu też mają.
Ostatnio zmieniony pn kwie 24, 2017 1:32 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
-
88Mariolka
- Fajna Kobietka
Zeczywiscie najlepiej wtedy cos zjesc, lekkiego, niekalorycznego.
sama natura 
Chyba błonnik dobrze zapycha żołądek? I to taki najbardziej naturalny sposób, próbowałyście?
Jeśli je się posiłki regularnie, to człowiek nie chodzi głodny, cukier może powodować później np efekt głodu dlatego nie warto się kusić na cukierka. A jeśli ktoś ma problemy, żeby zorganizować siebie i posiłki to mogę polecić Macro Bios Bar przez ich posiłki nauczyłam się jeść regularnie. Potem to już zostaje we krwi 
espanka pisze:Chyba błonnik dobrze zapycha żołądek? I to taki najbardziej naturalny sposób, próbowałyście?
To prawda... Ja w końcu zdecydowałam się na colon c, bo mi znajoma poleciła. W składzie na łupinę nasienną babki jajowatej a ta ma zdolność pęcznienia w przewodzie pokarmowym. Więc uczucie głodu maleje. Dobrze działa również trzymanie się regularności posiłków. To prowadzi do stanu, kiedy jelita zaczynają dobrze działać.
pytanie do siebie czy w diecie na pewno chodzi o zatrzymywanie głodu? wg mnie jednak nie... całe życie ograniczać siebie to jednak słaby pomysł co? jestem za zbilansowaną, zdrową dietą - bogatą we wszystkie składniki których potrzebuje organizm do funkcjonowania. z eksperymentowania z dietami typu 800kcal juz dawno zeszłam bo do dzisiaj co jakis czas musze powtrzac kuacje dicopeg 10g żeby przywrocic metabolizmowi normalne tempo
Najlepiej jeść rzeczy, które są sycące i wypełniają uczucie głodu.
Profesjonalne szkolenie z szacowania niepewności pomiaru. Sprawdź ofertę.
Niepewność pomiaru
Niepewność pomiaru
Warto tez pamietac o piciu wody. W regularnych odstepach czasu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
A po co powstrzymywać głód? Jeśli odpowiednio i regularnie się odżywiamy to głodu nie będzie
Estetic fitness -fitskc.pl
Skuteczne są nasionka chia, gdyż pęcznieją w brzuchu i go wypełniają 
LiveDiet24
Czasami na początku ciężko jest wyeliminować uczucie głodu. Ja tak miałam przez pierwszy miesiąc. Potem lepiej komponowałam posiłki, żeby były objętościowo większe. Teraz jestem na etapie, że stosuję dieta + ćwiczenia + spalacz (reducer thermo extreme, jakby ktoś był zainteresowany, ale oczywiście nie namawiam na siłę). Polecam troszkę poczytać SPAM/ jeżeli dla kogoś te rady to za mało
))
-
natalia523
Regularne posiłki i nie powinno być uczucia głodu, lepiej jeść częściej mniejsze porcje, niż później się głodzić...
http://www.rozszerzaniediety.pl
Strona o zdrowym żywieniu niemowląt
Strona o zdrowym żywieniu niemowląt
Ważne jest aby posiłki, które jemy były odpowiednio zbilansowane. Ja na początku mojej przygody z odchudzaniem miałam z tym ogromny problem. Zawsze pod koniec dnia okazywało się, że jestem głodna i po prostu muszę coś podjeść. Ale odkąd zaczęłam odchudzać się z Wygodnądietą w końcu jem regularnie i tylko 5 posiłków dziennie- a co najlepsze w zupełności mi one wystarczają;)