Jak nauczyc go zyc ze mna?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
escapeem
Jestem tu nowa :)

Jak nauczyc go zyc ze mna?

Post autor: escapeem »

Zdaje sobie sprawę, ze pytanie jest dość dziwne. Skoro jestesmy razem nie powinno być z tym problemu... A jednak wydaje mi się to wszystko być. Byliśmy ze sobą rok. Na poczatku bylo idealnie jak to zwykle bywa. Idealnie, ale tez tak ze juz wtedy wiedziałam ze to ten. Miał wtedy prace, wyjezdzal za granice akurat zjechal na jakiś czas i kazda chwile przeznaczal tylko dla mnie. Potem wyjechał bywalo różnie bardziej związek na odległość ale przetrwaliśmy. Zjechal po kilku miesiącach przyjechał do mnie robiąc jednocześnie niespodzianke bo wcale sie go nie spodziewałam. Po tym dniu... Wiele sie zmienilo. Nie chcial juz wg do mnie przyjezdzac, miałam wrażenie ze nudzi go siedzenie w domu ze mną i tak żyliśmy. Spotykaliśmy sie zawsze gdzies tylko nie w domu. Potem coraz więcej kłótni. Nie ukladalo sie nam. Po tym roku zerwaliśmy. Niby spotykaliśmy sie caly czas ale kiedy poczułam ze te spotkania mimo ze tak pelne milosci nie niosly ze sobą żadnej przyszlosci odpuscilam. Przez niego zawalilam szkole, zmieniłam sie na gorsze... Chciałam z nim być a on jakby nie chcial sie angazowal. Miałam dość wyjechałam za granice. Myślałam ze zapomnę o nim. Poznałam wiele innych osób, bylo fajnie ale mimo to zawsze mi go brakowało. W końcu wróciłam a on chcial sie spotkać. Zdaliśmy sobie sprawę ze kochamy się i powinniśmy być razem. I jestesmy, ale nie tak jakbym chciała. Mam wrażenie ze bardziej doroslam. Chce go miec na prawdę, na codzien a nie od święta. On za to niby kocha, niby traktuje mnie poważnie, ale do tej pory nie chce do mnie przyjechać, wymigujac sie ze sprzedal samochód nie ma czym przyjechać, bardzo często spotyka sie z kumplami z nimi jara , wg pali bardzo często, nawet jak jest ze mną, nie pracuje, potrafi tylko siedziec w domu i nic nie robić. Do siebie tez mnie nie zaprasza. Nie mam pojecia jak uświadomić mu ze jego życie jest bez sensu. Jak przekazać, żeby skupil sie bardziej na mnie. Jestem pewna, ze gdyby spedzal ze mną więcej czasu w końcu by się ogarnął a tak caly czas jest jak nastolatek... Nic nie robi tylko koledzy używki zabawa a jednocześnie przy tym wszystkim chce mnie miec. Od tak. Co zrobić by poswiecal mi więcej czasu?
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Re: Jak nauczyc go zyc ze mna?

Post autor: Astra »

Nie ma takiego lekarstwa i cudownego sposobu by druga osobe zmusic lub nauczyc bycia ze soba .
Wymarzylas sobie to co wymarzylas.
Ale to nie takie proste i latwe by ,,ustawiac,, i uczyc zycia kogos kogo sie kocha.
Mysle, chcesz byc zaborcza w stosunku do niego , ale jak widzisz on nie za bardzo lgnie do porzadnego i stabilnego ukladu z Toba.
Moze nie jest emocjonalnie zdecydowany czego tak naprawde chce i miota sie miedzy wyborami spotkan towarzyskich czy bycie z Toba.
Jedno jest pewne, ze kochac nie jest latwo .
Zreszta sama doswiadczasz tego i wiesz jak to czasami boli.
Dlatego nabierz dystansu do tej znajomosci i pozwol jej toczyc sie samej .
Nie ustawiaj, nie planuj i nie zabiegaj na sile.
Po prostu obserwuj i cierpliwie czekaj .
Byc moze facet zrozumie w koncu , ze Jestes dla niego wazna w Jego zyciu i spontanicznie zechce spedzac z Toba czas nieograniczajac sie wymowkami czy spotkaniami z kolegami.
Powiem tez, ze faceci z reguly nie lubia kobiet tzw ,,dyrygentek ,, zyciowych ktore chca ustawiac facetow pod swoje ,,kopyto,,.
Nie powielaj tego bledu , bo moze on wlasnie tego sie obawia.
Nie wiem , moze. :pisze:
babeszka

Post autor: babeszka »

Cierpliwości i nie próbuj go "ułożyć" pod swoje oczekiwania bo to przyniesie tylko odwrotny skutek. Sam musi zrozumieć kilka rzeczy i jeśli sam do tego nie dojdzie to szkoda Twojego czasu i życia na niego.
sedomom

Post autor: sedomom »

Przeprowadź z nim jedną poważną rozmowę. Nie przejawiaj postawy roszczeniowej. Poczekaj na efekty. Wyobraź sobie życie z nim i bez niego. Podejmij najlepszą decyzje..
jak walczyć o związek w tarapatach
ODPOWIEDZ