jak dogadać sie z facetem?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
alex17941
Jestem tu nowa :)

jak dogadać sie z facetem?

Post autor: alex17941 »

od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym jak mam dogadać sie z moim facetem. jesteśmy ze sobą od 1,8 roku. przez pierwszy rok było cudownie para na medal nie było prawie żadnych kłótni. ja mam 18 a mój K ma 22 i może różnica wieku daje o sobie znać. ja lubię czasem zachowywać się jak mała dziewczynka wygłupiać itp on zresztą też ale kiedy ja to robię przeszkadza mu to. często tez zdarza mu się krzyczeć na mnie bez powodu a kiedy rozmawiamy to tylko on ma racje ja ani trochę. każde moje zachowanie wkurza go przestał być romantyczny to że wyznaje mu miłość też nie jest dla niego dobre. zrobiliśmy nawet kiedyś listę naszych wad na początek i analizowaliśmy je ale w połowie oboje nie daliśmy rady jej dokończyć. kiedy np płacze bo jestem zła on wkurza się zamiast mnie przytulic często tęż ubliża mi kiedy zrobię coś źle. co tym sądzicie i co byście mi poradzili?
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Re: jak dogadać sie z facetem?

Post autor: mamajulci »

Z wlasnego doswiadczenia wiem ze z facetem sie nie dogadasz :roll: Trzeba im ustepowac niemal na kazdym kroku bo to duze dzieci, nawet te po 30:)
Jednak nie wolno ci pozowlic sobie na to zeby na ciebie krzyczal czy dyrygowal Twoim zyciem.
Roznica wieku miedzy wami nie jest wcale duza, medzy mna a mezem jest ponad 5, 5 roku i nie odczuwamy tego wcale.
WeselneZaplecze

Post autor: WeselneZaplecze »

mamajulci pisze:Z wlasnego doswiadczenia wiem ze z facetem sie nie dogadasz
A ja uważam, że można! Przede wszystkim należy dużo ze sobą rozmawiać i mówić otwarcie o tym co nas boli, co jest nie tak. Bardzo ważne jest również wzajemne zaufanie. Związek musi być pełen kompromisów w których uczestniczą dwie strony, a nie tylko jedna.
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Post autor: mamajulci »

"Związek musi być pełen kompromisów" ...czyli ciągle jedno ma ustępować drugiemu, a że kobieta to ta która zazyczaj jest mądrzejsza to ona będzie ustępować dla świetego spokoju:) I nie dlatego że facet to ten sliniejszy i boimy sie go. Z reguły w świeżych związkach kłotnie biorą sie z pierdół o ktore nie warto sie kłocic i robic niepotrzebnego fermentu w zwiazku
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

A ja uważam że jednak nie wszystko jest w porządku i że to nie chodzi o kompromisy. Z tego co piszesz to Twój chłopak ciągle jest na Ciebie wkurzony i to co robisz go drażni. Nie jesteście ze sobą też tyle żeby to miało tak wyglądać. Z zachowaniem Twojego chłopaka wobec Ciebie jest zdecydowanie coś nie tak i to nie Twoja wina ale jego. Może jego uczucia się już wypaliły :( .Co o tym myślisz? pozdrawiam
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
alex17941

rozmawiamy ze sobą dużo i wiem że mnie kocha jest zazdrosny i martwi się o mnie wiec nie wydaje mi się że jego uczucia się wypaliły. po prostu każdy z nas jest trochę egoistą bo chcemy żeby dla nas było dobrze nie dla bliskiej osoby. ja np uwielbiam się całować i przytulać mogą bym non stop to robić a K nie szczególnie to lubi i za to też się złości.
mycha25
Gadatliwa Kobietka

No i to może właśnie w tym jest problem że najpierw myślicie o sobie a potem dopiero o partnerze. Jeśli uda się Wam to zmienić to może wtedy się wszystko ułoży i będzie tak jak trzeba. Kochać kogoś to myśleć najpierw o tej drugiej osobie a dopiero pózniej o sobie. Pogadajcie o tym i nad tym popracujcie a być może wszystko się ułoży :) . Powodzenia
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
alex17941

jak narazie cały czas próbujemy i jest dobrze ale czasem znów dzieje sie to samo.kochamy się mocno.mieliśmy czas że cały rok byliśmy w rozłące czasem tylko raz na 2 tyg albo na miesiąc się widzieliśmy. wtedy było wspaniale jeżeli chodziło o sprawy tego typu. robiliśmy wszystko żeby się spotykać.miałam nadzieje że będzie tak zawsze że ten czas nas czegoś nauczył ale teraz widzimy się częściej i może to też jakoś wpływa na nas :fallinlove
mycha25
Gadatliwa Kobietka

To na pewno. Ja z moim chłopakiem też spędzam dużo czasu i czasami mam go serdecznie dość,o byle co się kłócimy i drażni mnie każdą pierdołą. Ale jak nie widzimy się dzień lub dwa to tęsnię za nim i chciałabym już przy nim być. Głupie to takie ale cóż... Czasem dobrze dać sobie trochę wolności bo to mimo wszystko jest dobre i potrzebne dla związku
mika537

Post autor: mika537 »

w związku bywa różnie, nie zawsze będzie pięknie tak jak na początku. Tak szczerze mówiąc, to faceci mają swoje zagrania tak jak i my ;p denerwują się jak placzemy i im marudzimy o tym że powinni się zmienić- wiem, powinni wziąć to do siebie a nie ignorować i się złościć, ale nic się już na nich nie poradzi.. może faktycznie spróbuj kilka dni rozłąki, powiedz że masz dużo nauki czy coś i zobaczysz może po kilku dniach zatęskni i znowu będzie pięknie:) czasami to jest naprawdę potrzebne, nieraz gdy spędzamy ze sobą za dużo czasu w ciągłym napięciu, może być tylko gorzej, czas spędzony osobno pozwoli na przemyślenia i zrozumienie błedów, zobaczysz będzie dobrze!:)
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Musimy się pogodzić z tym że każdy z nas ma wady i że nie ma związków idealnych. Z resztą czy któraś z nas chciałaby mieć związek idealny? Bo ja nie! Między dwojgiem ludzi muszą być jakieś emocje,kłótnie a nie jakieś ciepłe kluchy. Gdyby chłopak zawsze spełniał każde moje życzenie i nie miał własnego zdania to chyba bym w końcu szału dostała :) . Doceniajmy to co mamy,poprawiajmy co się da i pozbywajmy się drani.
no.nie.wiem

Post autor: no.nie.wiem »

Twardo sprawę postaw. Nie obrażaj się na niego tylko pokaz mu, że jesteś silną kobietą. Jeśli zacznie krzyczeć, powiedzx mu żeby się nie wysilał i szanował swój system nerwowy bo sie wrzodów nabawi.
Kiedy mu coś nie pasuje, staje się apodyktyczny i uważa swoje zdanie za jedyne słuszne uśmiechnij się i powiedz: Zapewne koteczku masz rację, żeby połechtać twoje męskie ego zgodzę się z tobą. Ale jako kobieta mentalnie bardziej rozwinięta niż faceci w twoim wieku myślę sobie inaczej.
Na mojego męża działa to jak płachta na byka ale od czasu gdy się tak zachowuję widzę, jak się zmienił w stosunku co do mnie. jak szanuje moje zdanie i traktuje mnie jak dojrzałą, mającą swoje zdanie kobietę :)
i sam jak by spuścił uszy i nie robi z siebie Zeusa Gromowładcy :)
alex17941

dziękuje bardzo za wasze rady są bardzo cenne i na pewno z nich skorzystam. teraz właśnie mamy taki czas ze K od poniedziałku do środy włącznie jeździ do uczelni więc mamy taki czas żeby za sobą zatęsknić no i oczywiście jak jestem w szkole on pracuje więc widzimy się w czwartek i piątek po południu ni i weekendy.mogę się pochwalić że naprawdę się jest teraz dość dobrze bo mamy czas żeby zająć się swoimi sprawami dodatkowo zatęsknić za sobą.jednak skoro teraz mamy problemy kiedy jesteśmy co dzień razem to co będzie jak zamieszkamy razem.planujemy że kiedy będę szła na studia tak zrobimy. tylko właśnie się tego boje żeby się to nie zepsuło. co o tym myślicie?
mika537

Post autor: mika537 »

musisz nauczyć się nieco olewać jego nerwy, tak jak dziewczyny mówily. pokaz mu, że na ciebie to nie działa:) to napewno bedzie na poczatku trudne ale dasz rade:) musi wiedziec ze jestes silna kobieta i nie dasz sobie na glowe wejsc:)
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

tez musisz cenic swoje wartosci
perelka780

Post autor: perelka780 »

musisz cenic siebie i wytlumaczyc mu ze oczekujesz milosci i szacunku, ale tez z drugiej strony trzeba pamietac,ze kazdy kij ma dwa konce. jesli cos sie dzieje zle w zwiazku to wina najczesciej lezy posrodku. rada przemysl tez swoje zachowanie. a na koniec rada najwazniejsza NIE POZWOL MU NA SIEBIE KRZYCZEC I UMNIEJSZAC TWOJEJ WARTOSCI. duzo rozmawiajcie. bedzie dobrze. cierpliwosci. milosc tez wymaga stanowczosci. madra milosc oczywiscie
wampirek

Post autor: wampirek »

Drogie panie, chciałbym zwrócić uwagę że sam fakt bycia kobietą/facetem nie gwarantuje od razu bycia szanowanym. Za PWN: http://sjp.pwn.pl/slownik/2576939/szacunek
"stosunek do osób lub rzeczy uważanych za wartościowe i godne uznania"

Więc zanim zacznie się twardo wymagać od kogoś szacunku może warto najpierw przemyśleć czy mi się on należy. Czy aby nie tylko ktoś inny się zachowuje nie tak jak trzeba.
http://www.pan-wampir.pl - wysysa wszelakie sekrety bez krwi ofiary:)
elzbieta45
Kobietka Expert

Nie wiem dlaczego uwazacie ze tej dziewczynie sie nie nalezy . Owszem w zwiazki sa dwie osoby tylko nie zawsze tak jest ze winne sa oba. Nie mozna dac soebie trktowac jak powietrze , mimo wszystkiego . Zapewne kada rozumie ze pracuje , ma swoje sprawy ktore tez trzeba załatwic . Ale jest jeszcze takie cos ze te drugą osobe ignoruje sie uwaza ze jak juz jest ze mna to musi i moge tak postepowac ze ignoruje bo wazniejsze jest cos innego dla niej niz ja . Ja stoje z boku a jak juz jestem z nim to jako dodatek nie jako partner bo jestem . A jesli sama szanuje sie i nie ulegam bo tak musi byc i przyjmuje to z pokora i ide jak za pieskiem . To nie tedy droga bo pozniej to czeka ja tylko cztery sciany , gary i ponizanie
wampirek

Post autor: wampirek »

Lubisz nad interpretować słowa. Nie piszę że myślę że jej się nie należy. Widzę za to kilka postów które są nastawione tylko na agresję. W stylu: musi, należy się, jestem warta itp. Na podstawie kilku zdań z pierwszego posta od razu piszecie co się komu należy i żeby być stanowczym itd. i macie od razu w głowie obraz całego kilku miesięcznego związku i już wiecie co inna osoba powinna robić. Litości...
http://www.pan-wampir.pl - wysysa wszelakie sekrety bez krwi ofiary:)
elzbieta45
Kobietka Expert

jestes młoda albo mało przeszłas w zyciu ja znam to z własnego doswiadczenia . Mimo checi mimo rozmow nic nie dało . Partnerstwo rowne
ODPOWIEDZ