Ostatnio rozmawialiśmy bardzo szczerze, powiedział mi że za niedługo przyjdzie taki czas aby się w końcu określić. - Wiele razy rozważałem czy Ci się oświadczyć - powiedział pewnego razu, stosunkowo niedawno ale zaraz dodał - Tylko że jesteś strasznie nieporadna życiowo, nie zrozum mnie źle, kocham cię i nie wyobrażam sobie życia z inną kobietą. Tylko że ja udaję takiego twardego, a wcale taki nie jestem. Rozumiesz ?-
Przemilczałam to, miałam mieszane uczucia fakt faktem jestem bardzo słaba emocjonalnie, zawsze potrzebuje kogoś kto mną potrząśnie i powie do dzieła !, dasz radę !. Rozmowa szybko się skończyła bo przyszła jego młodsza siostra, dodał na koniec tylko - Masz w sobie cechy które sobie cenię u kobiety, brakuje Ci właściwie tego. Zwierzam Ci się, Ja sam potrzebuje osoby która dobrze wszystko ogarnia, takiej drugiej mamy. Wiem to egoistyczne.- Zamyśliłam się, zrobiło mi się przykro a on spojrzał i powiedział - Przepraszam, uświadomiłem sobie że nasz związek jest udany, czasem się kłócimy o takie pierdoły, gdy jestem zły wyżywam się na Tobie, choć niczemu nie jesteś winna robię to nieświadomie, wyładowuje frustrację bo wiem że się na mnie nie pogniewasz bo bardzo mnie kochasz. -.
Miał rację, miałam tylko nadzieje że nigdy on do tego nie dojdzie...To prawda, kocham szalenie , dla niego zrobiłabym wszystko. Jego siostra otworzyła drzwi do pokoju, słodka pięciolatka rzuciła mi się na kolana, a ja byłam tylko zdolna powiedzieć - Kocham Cię, dopełniamy się, ja przy tobie czuje się bezpiecznie -. Mam frustrujący dylemat drogie panie, otóż od dawna wiadomo że kobieta nie może być dla swojego faceta drugą mamą, ma być kobietą. Po drugie ... z czym on mi tutaj ? jest facetem z krwi i kości, silnym, nie bojącym się iść z podniesioną głową. Wiec nie rozumiem, jak ja mu mogę zapewnić owe bezpieczeństwo, skoro zawsze wszystkiego się lękam i on musi mi tłumaczyć czy pomóc. Jak mu wytłumaczyć że jestem tą jedyną ?
Nieporadna,życiowo kobieta
-
nina19
Re: Nieporadna,życiowo kobieta
Nie musisz mu tłumaczyć, że jesteś tą jedyną, bo on to wie.
To czego on od Ciebie oczekuje, to wsparcia i tego, że zawsze będzie mógł na Ciebie liczyć, może dlatego porównał Cię do drugiej mamy.
Myślę, że on nie chciał nic złego ważne, że szczery był.
Dobrze by było gdybyś stała się bardziej pewna siebie i nie tylko od niego oczekiwała bezpieczeństwa, ale jemu samemu też je dała. To, że jest on silny emocjonalnie, nie znaczy, że tego bezpieczeństwa nie potrzebuje
.
No ale z drugiej strony on od początku wiedział jaka jesteś i wiążąc sięz Tobą zaakceptował to. Jednak nigdy nie jest za późno na odmianę. Jeżeli dasz radę i tego chcesz, to postaraj się spełnić jego oczekiwania choćby w małym stopniu, a on zapewne to doceni
.
Ważna jest rozmowa, dlatego też powinniście jeszcze raz porozmawiać i doprowadzić rozmowę do końca, tak by nikt wam nie przeszkadzał
.
Myślę, że on nie chciał nic złego ważne, że szczery był.
Dobrze by było gdybyś stała się bardziej pewna siebie i nie tylko od niego oczekiwała bezpieczeństwa, ale jemu samemu też je dała. To, że jest on silny emocjonalnie, nie znaczy, że tego bezpieczeństwa nie potrzebuje
No ale z drugiej strony on od początku wiedział jaka jesteś i wiążąc sięz Tobą zaakceptował to. Jednak nigdy nie jest za późno na odmianę. Jeżeli dasz radę i tego chcesz, to postaraj się spełnić jego oczekiwania choćby w małym stopniu, a on zapewne to doceni
Ważna jest rozmowa, dlatego też powinniście jeszcze raz porozmawiać i doprowadzić rozmowę do końca, tak by nikt wam nie przeszkadzał
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Nieporadna,życiowo kobieta
a moze potrzebuje drugiej mamy ktora za niego zdecyduje ktora ugotuje skarpetki wypierze posprzata i zdecyduje jak mama .
kochana zycie cale polega na nauce i całe zycie sie uczymy i jak zakłada sie rodzine tez sie uczymy juz wspolnie wspierac podejmowac wspolne decyzje
kochana zycie cale polega na nauce i całe zycie sie uczymy i jak zakłada sie rodzine tez sie uczymy juz wspolnie wspierac podejmowac wspolne decyzje