in vitro
-
margerita28
- Jestem tu nowa :)
in vitro
Witam! Czy sa tu jakies kobietki które przygotowują się do zabiegu in vitro lub które mają to za sobą?
-
magdalena1976
Re: in vitro
witaj widze ze dluzszy czas nikt nie odpisuje ......ja najprawdopodobnie bede sie musiala nastawic ze tylko in vitro moze dac nam upragnione szczescie!!!!! czy moge zapytac jaki powod u Ciebie ze przygotowujesz sie do in vitro?????? U mnie na hsg wyszlo ze oba jajowody sa niedrozne w lipcu mam miec robiona laparoskopie ale juz jkos podswiadomie czuje ze nic ona nam nie da!!!!!!
-
margerita28
Witam! u mnie sprawa wygląda tak: jajowody niedrozne obustronnie,wiec mnie ratuje tylko in vitro.Pytałam mojego lekarza o inseminacje ale podobno przy niedrożności obu jajowodów inseminacja nie ma sensu.
-
magdalena1976
dzieki za prywatna wiadomosc ale moze tutaj lepiej co?????? sluchaj u mnie po hsg stwierdzono niedrozne jajowody teraz wybieram sie na laparoskopie w celu udroznienia i naprawienia co sie da,do tego robilam badania na hormony-prolaktyna za wyoka a do tego prawdopodobnie endometrioza a u ciebie????
-
magdalena1976
jakie badania oprocz droznosci nie skierowal cie na laparoskopie???? troche dziwne mi sie to wydaje a ile masz lat???
-
margerita28
miałam laparoskopie, histereskopie i próbe uwrazniania jajowodów i jedyna szansa to in vitro, wiem ze to duzo kasy ale pragnienie dziecka jest duzo warte. pozdrawiam
-
Amaretto
Jeśli przygotowujesz się do in vitro to tutaj znalazłam na temat tego fachowy artykuł: http://oinvitro.pl/jak-sie-przygotowac/ - Jest to dość skomplikowana metoda i jak widzę trzeba się do tego długo przygotować - nawet przez 1,5 miesiąca.
Oraz przeprowadzić bardzo długą listę badań.
Oraz przeprowadzić bardzo długą listę badań.
Niektóre problemy można leczyć. Zajrzyjcie na metody leczenia może się przydadzą 
Ostatnio zmieniony pt lip 26, 2013 2:17 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
fotograf ślubny warszawa
Podziwiam Was, że zdecydowałyście się na taką metodę. Ja chyba dałabym sobie spokój gdybym się dowiedziała, że jestem bezpłodna
-
Miniczka
ja na pewno nie zrezygnowałabym z możliwości posiadania własnego dziecka, nawet gdyby miałoby to być in vitro, co w tym takiego złego..? Tzn. owszem, znam zdanie Kościoła na ten temat.. Każdy może mieć swoje, ja Wam dziewczyny gratuluję i 3mam kciuki!:)
trochę odkopuję temat ale nie wiem gdzie umieścić moje pytanie a propo kliniki InviMed. wiecie może dziewczyny coś na temat tej kliniki? mają jakieś dofinansowanie. SPAM
Ostatnio zmieniony pt gru 20, 2013 11:17 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ale reklamy im robić nie trzeba
Powód: ale reklamy im robić nie trzeba