Jak uspokoić noworodka?
Jak uspokoić noworodka?
Każda mama ma swoje sposoby na uspokajanie swojego malucha. Jest ogrom sytuacji w których wydawałoby się, że dziecko zupełnie nie ma powodu a jednak płacze. Jak sobie z tym radzicie? Ja uspokajałam synka podając mu pierś, ale nie w każdym wypadku jest to możliwe. Moja siostra podaje córce Viburcol, który działa zbawiennie w wielu wypadkach, a jest bezpieczny nawet dla najmłodszych dzieci. Za to moja przyjaciółka używa Szumisia. A jaki jest wasz sposób?
Re: Jak uspokoić noworodka?
ja zawsze przytulałam mocno synka i mówiłam że bardzo go kocham i mu śpiewałam, czasami pomagało
Zwykłe nucenie jakiejś piosenki często pomaga. Wiem, że to takie banalne, ale jakże skuteczne 
jeśli dziecko lubi kąpiel, to kąpiel w ciepłej wodzie jest również bardzo kojąca i zazwyczaj pomaga. viburcol znam i faktycznie jest skuteczny. w ogóle polecam sprawdzenie różnych naturalnych metod, preparatów ziółek, wierzę w ogromną moc natury.
Bałabym sie chyba przy takim maluchu który ząbkuje testować ziółka
Na mojego młodszego brata zawsze działała głośna muzyka... Gdy płakał i nie chciał się uspokoić, włączałam muzykę (dosyć głośno) i zawsze zasypiał po kilku minutach. Najbardziej jednak lubił, gdy go kładłam koło magnetofonu (wtedy oczywiście ściszałam)
Chyba każde dziecko uspokaja się przy czym innym, co tylko świadczy, że od najmłodszych mamy własną osobowość i charakter 
Na naszego urwisa też działała muzyka, ale odpowiednia, od małego lubił tylko niektóre piosenki.
portugalia last minute
-
polecamspeca
- Jestem tu nowa :)
Ja pamiętam jak moją córkę uspokajał mój mąż. 30 minut musiał ją nosić aby wreszcie zasnęła. Spokojna intonacja głosu bardzo pomagała.
https://www.devilart.pl/strony-internetowe
ciasne zawijanie działa cuda, przetestowane dwukrotnie, niezawodny sposób 
Muzyke i zawijanie przerabiała, nawet masaż, ale niestety to się nie sprawdziło. Swojego czasu działało właczenie odkurzacza, ale inni domownicy ciężko to znosili. Viburcol poleciła jej pediatra dlatego spróbowała i faktycznie pomaga. Czopki przy maleństwie świetnie się sprawdziły, bo szybko zaczynają działać i nie podrażniają żołądka.
-
a_gatka
No wiesz, sytuacje są różne, a czopki najłatwiej podać i szybko działają. Viburcol jest dobry, ale pamiętajmy o tym, że stosuje się go od 3 miesiąca życia. Dla pewności warto jeszcze skonsultować podanie z lekarzem, choć u nas pediatra nie miała żadnych obiekcji.
Czopki u maluchów się szybko wchłaniają i przede wszystkim nie obciążaja żołądka. W wielu sytuacjach sa wskazane przez pediatów. Decyzja oczywiście należy do rodzica, ale jak maluch się męczy to warto.Hadassa pisze:Ale po co dziecku od razu czopki?
Wg mnie pakowanie w dziecko lekow to raczej ostatecznosc...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
misiamisia
Polecam książkę Tracy Hogg "Język niemowląt". Jest wspaniałą skarbnicą wiedzy i pomaga lepiej zrozumieć maluszka 
centrumfotelikow.pl - concord reverso
Zasada 5s wg jakiegos tam doktora u nas sie sprawdza.
Czyli otulic ciasno dziecko
Przytulic do siebie poziomo
Ruchy gora dol choc niektorzy mowia ze na boki
Szum
Ewentualnie smoczek
U nas dziala
Czyli otulic ciasno dziecko
Przytulic do siebie poziomo
Ruchy gora dol choc niektorzy mowia ze na boki
Szum
Ewentualnie smoczek
U nas dziala
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Bardzo duże znaczenie podczas uspokajania niemowlaka ma stan emocjonalny mamy, jeśli jest zirytowana, bo dziecko już długo nie zasypia i płacze to maluch to wyczuwa i niestety sytuacja może się pogorszyć. U mnie w takiej sytuacji inicjatywę przejmował mąż, ja się uspokajałam a on w tym czasie usypiał małą. Grunt to spokój.
grywalizacja na http://sanitera.pl
Przede wszystkim przytulanie i delikatne kołysanie ale takie rytmiczne...tembr głosu + nucenie u mnie sprawdza się to u mojego dziecka:) Podpowiedziałam ostatnio koleżance i pomogło:)
Pierwszy portal ogłoszeń poświęcony branży dziecięcej http://www.nambi.pl
Przy takich stanach niepokoju pomagał nam zawsze Viburcol. Teraz Viburcol jest również w kroplach, jest też Viburcol plus 
Witam serdecznie, u mnie pomógł leżaczek dla noworodka , gdy kładziemy tam córeczkę przestaje płakać , cudowny sposób? Może też zakup takie coś ? Momentalnie gdy córcia zostaje położona do leżaczka nie płacze, idealnie pomaga usypiać dziecko, także sprawdź sama , może CI się spodoba ten sposób.
-
dominika1234568
Mysle ze najlepszym sposobem na uspokojenie noworodka jest cieplo i bliskosc mamy .
-
bestpartner
Kiedy mój mały płacze i nie może przestać to przytulam go do siebie i delikatnie głaszczę po główce. Zawsze pomaga
Myślę, że bliskość mamy jest najważniejsza 
Profesjonalny i wysokiej jakości Inwerter UPS. Zobacz!
http://www.bestpartner.pl/katalog/38/21540/Inwerter+UPS+jednofazowy+interaktywny+AV0K5+300W+12V
http://www.bestpartner.pl/katalog/38/21540/Inwerter+UPS+jednofazowy+interaktywny+AV0K5+300W+12V
Jednego uniwersalnego sposobu nie ma.
Ja mojemu zaczynam coś cicho podśpiewywać i od razu się uspokaja.
centrumfotelikow.pl - foteliki maxi cosi katowice
Z lezaczkami bym uwazala. Dziecko nie moze za dlugo w nim przebywać...Etherin pisze:Witam serdecznie, u mnie pomógł leżaczek dla noworodka , gdy kładziemy tam córeczkę przestaje płakać , cudowny sposób? Może też zakup takie coś ? Momentalnie gdy córcia zostaje położona do leżaczka nie płacze, idealnie pomaga usypiać dziecko, także sprawdź sama , może CI się spodoba ten sposób.
Ja bym starałą się przytulić albo pobawić się.