Ospa Party - absurd?!
Ospa Party - absurd?!
Witam, co uważacie na ten temat dziecko/zdrowie/chore-dziecko/ospa-party-czyli-niemadra-zabawa-w-zarazanie,336_3858.html">ospa party ? Też często słyszałam, że lepiej żeby dziecko zachorowało na ospę jak najwcześniej ale o tym dowiedziałam się niedawno. To chyba jakiś absurd!
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Ospa Party - absurd?!
dla mnie jest to absurt .
Bo niekazde dziecko musi akurat traz zachorowac , zarazic sie . Organizmy sa rozne i roznie reaguja . I , ze rodzice chca to niezawsze tak jest .
Moi synowie tez jak byli mali mieli kontakt z ospa ale nie zachorowali az dopiero po kilku latach . . ja sama pamietam ze swego dziecinstwa gdy tez panowała ospa w domu szpital a ja nie miałam po dzis dzien ospy
Bo niekazde dziecko musi akurat traz zachorowac , zarazic sie . Organizmy sa rozne i roznie reaguja . I , ze rodzice chca to niezawsze tak jest .
Moi synowie tez jak byli mali mieli kontakt z ospa ale nie zachorowali az dopiero po kilku latach . . ja sama pamietam ze swego dziecinstwa gdy tez panowała ospa w domu szpital a ja nie miałam po dzis dzien ospy
dla mnie to tez kompletna bzdura narazac dzieciaczka celowo na zachorowanie... tomoz eodrazu podchodzac tak do rzeczy zrobmyparty z innymi chorymi nie wiem na jakas inna chorobe bo moze kiedys tam sie zaraza a lepiej by mieli to juz za soba.totalny kompletny absurd!!!!
nie jest to chyba zbyt rozsądne. w końcu ospa to nie katar... z drugiej strony, jeśli dzieci chodzą do przedszkola, później - dom szkoły, to i tak jak mają złapać, to złapią.
To istna paranoja,świadomie narażać dziecko na cierpienie
Po za tym, jak się już prechodziło ospę zawsze można zachorować na półpasiec ,a to dopiero jest cholerstwo moją bratową mój brat na ręku nosł nawet do toalety bo zwijała się z bólu.
Co,za idiotyczny pomysł?
Po za tym, jak się już prechodziło ospę zawsze można zachorować na półpasiec ,a to dopiero jest cholerstwo moją bratową mój brat na ręku nosł nawet do toalety bo zwijała się z bólu.
Co,za idiotyczny pomysł?
Popieram w 100 %Ankara 25 pisze:dla mnie to tez kompletna bzdura narazac dzieciaczka celowo na zachorowanie... tomoz eodrazu podchodzac tak do rzeczy zrobmyparty z innymi chorymi nie wiem na jakas inna chorobe bo moze kiedys tam sie zaraza a lepiej by mieli to juz za soba.totalny kompletny absurd!!!!
Pewnego czasu było wiele ulotek w przychodni na ten temat i ja osobiście uważam, że jest to naprawdę chory pomysł. I tak jak pisały poprzedniczki nie trzeba wszystkich chorób dziecięcych przejść. Ja kilku nie miałam, tak jak moje rodzeństwo. Z takich ospa party mogą się rozwinąć dużo gorsze choroby. Bardzo ostrzegali przez powrotem czarnej ospy, ponieważ każdy ma inne zarazki mogą one ulec mutacji.
To jest skandal. Lekarze powinni robić wszystko, żeby chronić dzieci przed potencjalnymi chorobami, a nie je jeszcze zarażać. Dla mnie jest to skandal i Ci co wpadli na taki pomysł powinni od razu wylecieć z pracy.
Herkam
Z jednej strony to absurd, ale słyszałam juz o tym kilka lat temu... moda oczywiście przyjechała do nas ze Stanów...
Ale chyba przechodzenie ospy w późniejszym wieku jest gorsze dla dziecka... Więc zaprowadzenie dziecka na ospa party może w finale być lepszym rozwiązaniem... chociaż dla mnie jest trochę dziwne.
Ale chyba przechodzenie ospy w późniejszym wieku jest gorsze dla dziecka... Więc zaprowadzenie dziecka na ospa party może w finale być lepszym rozwiązaniem... chociaż dla mnie jest trochę dziwne.
Moje dzieciaczki przechodziły ospę w wieku, jeden 14miesięcy a drugi 6 tygodni i bardzo cierpieli męczyła ich gorączka młodszego Maluszka okrpopna wysypka która zasypała całe jego malńkie ciałko łącznie z oczami trzeci syn przeszedł w wieku 8 lat i gdyby nie swędząca wysypka zabardzo tego nie odczuł. Jestem stanowczo przeciw takiemu party.
Party wolę urodzinowe
Party wolę urodzinowe
Nikt nie może przewidzieć jak dziecko przejdzie chorobę. Moja siostra kiedy była malutka mimo troskliwej opieki miała powikłania, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych. Myślę że lepiej nie przesadzać