Ospa Party - absurd?!

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Poziomka
Jestem tu nowa :)

Ospa Party - absurd?!

Post autor: Poziomka »

Witam, co uważacie na ten temat dziecko/zdrowie/chore-dziecko/ospa-party-czyli-niemadra-zabawa-w-zarazanie,336_3858.html">ospa party ? Też często słyszałam, że lepiej żeby dziecko zachorowało na ospę jak najwcześniej ale o tym dowiedziałam się niedawno. To chyba jakiś absurd!
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Ospa Party - absurd?!

Post autor: elzbieta45 »

dla mnie jest to absurt .
Bo niekazde dziecko musi akurat traz zachorowac , zarazic sie . Organizmy sa rozne i roznie reaguja . I , ze rodzice chca to niezawsze tak jest .

Moi synowie tez jak byli mali mieli kontakt z ospa ale nie zachorowali az dopiero po kilku latach . . ja sama pamietam ze swego dziecinstwa gdy tez panowała ospa w domu szpital a ja nie miałam po dzis dzien ospy
Ankara 25
Miła Kobietka

Post autor: Ankara 25 »

dla mnie to tez kompletna bzdura narazac dzieciaczka celowo na zachorowanie... tomoz eodrazu podchodzac tak do rzeczy zrobmyparty z innymi chorymi nie wiem na jakas inna chorobe bo moze kiedys tam sie zaraza a lepiej by mieli to juz za soba.totalny kompletny absurd!!!!
rzabba
Miła Kobietka

Post autor: rzabba »

nie jest to chyba zbyt rozsądne. w końcu ospa to nie katar... z drugiej strony, jeśli dzieci chodzą do przedszkola, później - dom szkoły, to i tak jak mają złapać, to złapią.
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

To istna paranoja,świadomie narażać dziecko na cierpienie :roll:
Po za tym, jak się już prechodziło ospę zawsze można zachorować na półpasiec ,a to dopiero jest cholerstwo moją bratową mój brat na ręku nosł nawet do toalety bo zwijała się z bólu.
Co,za idiotyczny pomysł?
Ankara 25 pisze:dla mnie to tez kompletna bzdura narazac dzieciaczka celowo na zachorowanie... tomoz eodrazu podchodzac tak do rzeczy zrobmyparty z innymi chorymi nie wiem na jakas inna chorobe bo moze kiedys tam sie zaraza a lepiej by mieli to juz za soba.totalny kompletny absurd!!!!
Popieram w 100 %
ShinyMoon
Miła Kobietka

Post autor: ShinyMoon »

Pewnego czasu było wiele ulotek w przychodni na ten temat i ja osobiście uważam, że jest to naprawdę chory pomysł. I tak jak pisały poprzedniczki nie trzeba wszystkich chorób dziecięcych przejść. Ja kilku nie miałam, tak jak moje rodzeństwo. Z takich ospa party mogą się rozwinąć dużo gorsze choroby. Bardzo ostrzegali przez powrotem czarnej ospy, ponieważ każdy ma inne zarazki mogą one ulec mutacji.
nekrolajt

Post autor: nekrolajt »

To jest skandal. Lekarze powinni robić wszystko, żeby chronić dzieci przed potencjalnymi chorobami, a nie je jeszcze zarażać. Dla mnie jest to skandal i Ci co wpadli na taki pomysł powinni od razu wylecieć z pracy.
Herkam
Kejti
Miła Kobietka

Post autor: Kejti »

Z jednej strony to absurd, ale słyszałam juz o tym kilka lat temu... moda oczywiście przyjechała do nas ze Stanów...
Ale chyba przechodzenie ospy w późniejszym wieku jest gorsze dla dziecka... Więc zaprowadzenie dziecka na ospa party może w finale być lepszym rozwiązaniem... chociaż dla mnie jest trochę dziwne.
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Moje dzieciaczki przechodziły ospę w wieku, jeden 14miesięcy a drugi 6 tygodni i bardzo cierpieli męczyła ich gorączka młodszego Maluszka okrpopna wysypka która zasypała całe jego malńkie ciałko łącznie z oczami trzeci syn przeszedł w wieku 8 lat i gdyby nie swędząca wysypka zabardzo tego nie odczuł. Jestem stanowczo przeciw takiemu party.
Party wolę urodzinowe :D
antonówka

Post autor: antonówka »

Nikt nie może przewidzieć jak dziecko przejdzie chorobę. Moja siostra kiedy była malutka mimo troskliwej opieki miała powikłania, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych. Myślę że lepiej nie przesadzać
ODPOWIEDZ