Ile wydajecie na kosmetyki?
Re: Ile wydajecie na kosmetyki?
Średnio kilkadziesiąt złotych na miesiąc. Między 40 a 80.
Ja co dwa miesiące kupuję krem regeneracyjny od Prael i fakt wydaje około tysiąca złotych, bo to luksusowa marka kosmetyków. Ale krem jest wydajny i nie potrzebuję nic poza nim do pielęgnacji.
ja dużo na kosmetyki jakoś nie wydaję.. nie kupuję zbyt wielu rzeczy,b o jestem alergikiem, więc mam swoje małe grono ulubieńców. Co miesiąc inwestuje jedynie w krem remescar, bo działa na mnie rewelacyjnie, szybko usuwa worki pod oczami, a teraz jak juz stosuje go 4 miesiąc, to mam idealnie gładką skórę bez cieni i worów, no i nie muszę sie malować...
Kosmetyki uwielbiam, więc niestety wydaję na nie sporo pieniędzy, około 200 zł miesiecznie ) ale co tam, lubię inwestować w siebie 
Najlepsze kosmetyki do włosów przedłużanych, pytaj w salonach fryzjerskich
-
kamila.fajfer
- Jestem tu nowa :)
ja potrafie wydac nawet 300/400 zł miesięcznie
Mam ustaloną określoną kwote miesięcznie jaka jestem w stanie wydać na kosmetyki. Jest to konkretnie 200 zł i raczej nie wydam na kosmetyki więcej. Poza tym odkryłam bardzo wiele niedrogich i dobrych kosmetyków tak wiec jestem zdania,że nie trzeba wydawać fortuny aby wygladać dobrze 
Znam za to dziewczyny, które wydają na kosmetyki i po 1000 zł miesięcznie!
Znam za to dziewczyny, które wydają na kosmetyki i po 1000 zł miesięcznie!
https://ursynow-ame.pl/
Akademia Medycyny Estetycznej Ursynów
ul. Cynamonowa 2/U6
02-777 Warszawa
NIP: 6341656911
tel. +48 728 829 888
email: kontakt ursynow-ame.pl
Akademia Medycyny Estetycznej Ursynów
ul. Cynamonowa 2/U6
02-777 Warszawa
NIP: 6341656911
tel. +48 728 829 888
email: kontakt ursynow-ame.pl
W sumie to wydaje tylko na ciuchy i kosmetyki ok 400zl ewentualnie stomatolog wtedy 600 lub więcej. Fryzjera, paznokcie i zabiegi kosmetyczne mam za free.
W zasadzie w ostatnich latach wydałam najwięcej na jeden zabieg. Mianowicie zabieg onda na ciało o którym mozecie poczytać sobie na tej stronie:
https://milomibeauty.pl/blog/2021/onda- ... -osiagnac/
Nie mogłam pozbyc się cellulitu i dopiero on mi to umożliwił.
W zasadzie w ostatnich latach wydałam najwięcej na jeden zabieg. Mianowicie zabieg onda na ciało o którym mozecie poczytać sobie na tej stronie:
https://milomibeauty.pl/blog/2021/onda- ... -osiagnac/
Nie mogłam pozbyc się cellulitu i dopiero on mi to umożliwił.
-
Milosniczkazakupow
- Fajna Kobietka
zależy czy wszystko się kończy na raz
jeśli tak to z 200 zł
- Tamagotchi
- Miła Kobietka
Prawdopodobnie za dużo
Trudno mi to oszacować, bo raczej nie kupuję "raz na miesiąc", tylko o wiele rzadziej. A niektóre kosmetyki wręcz 1-2 razy do roku. Musiałabym wszystko podliczyć w skali roku
Ja niedużo bo kupuję masę kosmetyków z Eveline a oni mają tanie (a świetne). Na przykład odżywkę do paznokci Diament to kupiłam za jakieś 7 złotych u nich w sklepie online.
ostatnio staram się ciut opanować, ale chyba za dużo ;p ogólnie takie regularne zakupy to co 2 miesiace 150 zł, ale w międzyczasie kupuje inne, więc ciężko mi określić ile dokładnie
Ubrania - jak się trafi. Czasami nie kupuję przez miesiąc żadnych, czasami wydam kilka złotych w lumpie. Jak kupuję w jakimś "normalnym" sklepie to i tak do 100zl miesięcznie wychodzi raczej.
Buty - kupuje rzadko. Zimowe co któryś sezon, na lato różnie - w tym roku kupiłam tylko klapki no i buty sportowe - bo moje kilkuletnie w tym roku stwierdziły, że mają dość. Chyba zazwyczaj kupuję jak poprzednie się psują. Lubię równięz polować na promocje, jak na ding https://ding.pl/promocje/bluzka-damska-bershka,56758
Torebki 0, bo nie przepadam i w sumie mam jedną.
Dodatki też raczej 0.
Biżuteria 0.
Kosmetyki staram się na promocji i kupuję rzadko. Jak coś się skończy.
Buty - kupuje rzadko. Zimowe co któryś sezon, na lato różnie - w tym roku kupiłam tylko klapki no i buty sportowe - bo moje kilkuletnie w tym roku stwierdziły, że mają dość. Chyba zazwyczaj kupuję jak poprzednie się psują. Lubię równięz polować na promocje, jak na ding https://ding.pl/promocje/bluzka-damska-bershka,56758
Torebki 0, bo nie przepadam i w sumie mam jedną.
Dodatki też raczej 0.
Biżuteria 0.
Kosmetyki staram się na promocji i kupuję rzadko. Jak coś się skończy.
-
Agnieszkaxoxo
zależy, miesięcznie myślę, że z 4/5 dyszek max
Lubię listopadowe black week'owe promocje - Eveline w swoim sklepie online też miało dużo obniżek, więc udało mi się zrobić niezły zapas kosmetyków! I w tym miesiącu zapłaciłam o wiele mniej niż zazwyczaj 
-
Agniechowa
nie wydaję jakoś dużo, co kilka miesięcy muszę uzupełniać zapasy, wychodzi z 40 zł miesięczniie
Ja jak idę na zakupy to zwykle idę na całego, kupuję szampony od vianki, odżywki z onlybio, rzeczy do makijażu (pudry, tusze itp.), suplementy od merz spezial, balsamy, kremy, wszystko co się da. zwykle na wszystko wydaję ponad 200 zł xd
Chodze regularnie co miesiac na zabiegi do kosmetyczki - robimy na bieżąco to czego akurat potrzebuje moja skóra : czyszczenie manualne , mikrodermabrazja, blumea, kwasy, nawilżanie , masaż twarzy , rolka itd. Do tego chodzę też na pedicure i hybryde co ok. 1,5 miesiąca , czasami geometria brwi jak mi się nie chce samej robić. Manicure robię sama bo lubie się w to bawić. Do tego zabiegi na ciało - masaże, endermologia itp. Sporo tego ale mam 42 lata i do kosmetyczki chodzę od kiedy byłam nastolatką. Na kosmetyki do pielęgnacji wydaje relatywnie sporo myślę że ok. 500 zł /mies ale bez przesady jak na budżet którym dysponuje. Stawiam na dermokosmetyki i kosmetyki naturalne, osobiście uwielbiam kosmetyki naturalne iossi https://iossi.eu/ Medycyna estetyczna dopiero przede mna ale obiecuję sobie to już od 30tki 
Myślę, że miesięcznie na odzież (kupuję tylko na promocjach), torebki i biżuterię (głównie vintage, to moje hobby) wychodzi mi ok. 500 zł. Raz na parę miesięcy robię przegląd szafy i część rzeczy albo sprzedaję, albo niosę do komisu. Dla odmiany po kosmetyki idę, jak już naprawdę nie ma innej opcji, a o większości rzeczy w drogerii nie wiem, do czego służy, miesięcznie wydaję na nie może 50 zł.
Perfumy zamawiam praktycznie jedynie przez internet, drogerie internetowe mają znacznie lepsze promocje:
https://cocolita.pl/perfumy
Jak Cocolita
Perfumy zamawiam praktycznie jedynie przez internet, drogerie internetowe mają znacznie lepsze promocje:
https://cocolita.pl/perfumy
Jak Cocolita
Zależy czy zapasy sie końcżą albo jest fajna promocja ogólnie ciężko powiedzieć ile mesięcznie wydam na kosmetyki, teraz trafiłam w super cenie Diamentowe lipidy z Bielendy super mój ulubiony krem przeciwzmarszczkowy 50+ więc kupiłam na zapas.
Wydaję mniej niż kiedyś, ale za to bardziej rozsądnie wybieram kosmetyki. Mam ich naprawdę niewiele. Wolę mniej, a lepiej. Nie kupuję też co miesiąc, a raczej co 2-3 miesiące. Wydaję ok. 300-400 zł.
-
bojowniczka
- Fajna Kobietka
nie mam okreslonej kwoty.. czasem wydam 100 czasem 600 zalezy co mi sie akurat konczy 
-
szczocinka
- Miła Kobietka
mam podobnie
jak robie zakupy to zwykle na ponad stówke by miec darmową dostawe na notino bo tam zwykle zamawiam 
-
bojowniczka
- Fajna Kobietka
ooo wlasnie dlatego tez tam zamawiam 
Powiem tak - tyle ile trzeba w danym miesiącu:D A dla mnie dobre są wegańskie kosmetyki i jak mogę coś polecić to na 100% szampon wygładzający włosy po nich są zdrowie i lśniące. Z resztą ten sklep z kosmetykami dodałam już dawno do moich ulubionych bo mają szeroki wybór nietuzinkowych i dobrych marek w tym również luksusowe kosmetyki