Domowe spoosoby na cellulit; cytryna, kawa...

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
REni77

Domowe spoosoby na cellulit; cytryna, kawa...

Post autor: REni77 »

Cellulit zmora prawie każdej kobiety ;( jak sie go pozbyc, albo złagodzic? pare prostych przepisów znajdziecie tutaj;
http://www.ermito.eu/domowy-sposob-na-cellulit/
natka1234
Miła Kobietka

Re: Domowe spoosoby na cellulit; cytryna, kawa...

Post autor: natka1234 »

Ktoś coś stosował? Mamy jakieś opinie?
Moda i Uroda- Odkrywaj swoje inspiracje z Stylowi.pl
alalis
Jestem tu nowa :)

Post autor: alalis »

Podobno kiwi działa. Ale nie wiem, nie sprawdzałam. Wolę jednak chemiczne sposoby:)
Hurtownia kosmetyków – szeroki asortyment, konkurencyjne ceny
mastylla
Miła Kobietka

Post autor: mastylla »

Po kąpieli polecam "szczotkowanie" newralgicznych miejsc szczotką z naturalnego włosia (nie moze byc za ostra zeby sie nie podrapac ani za miękka bo to ma byc masaz a nie myzianie ;) ). Na tak przygotowane ciało nakładamy preparat antycellulitowy.
http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/ - blog o kosmetykach i nie tylko. Zapraszam.
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

Ja na własnej skórze przetestowałam peeling z kawy i oleju rzepakowego i działa :) To za sprawą kofeiny i witaminy E, której w oleju pełno :)
wiewióra
Miła Kobietka

Post autor: wiewióra »

kukilka, a co jeszcze prócz tego peelingu stosujesz ? jakiś balsam po tym ?
Katia
Miła Kobietka

Post autor: Katia »

Okład z guam robiony samodzielnie w domu. 2 serie po 10 zabiegów w roku i wystarczy. Takie guamy można zakupić przez internet. Działają!
całodobowa opieka nad starszymi kraków
Dana3311

Post autor: Dana3311 »

Tabletki na cellulit - SPAM Złożyłem zamówienie i dostałem je na czas, a tabletki działają świetnie.
Ostatnio zmieniony pt lip 26, 2013 1:54 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ale tabletki to raczej nie domowy sposób
Tabletki na cellulit - http://cellactiv.pl Zamówiłam tabletki Cellactiv i efekty zauważyłam już po 2 tygodniach stosowania. Pomarańczowa skóra na udach była już historią.
mlodababa

Post autor: mlodababa »

Mozna pozbyć sie cellulitu w ciągu maksymalnie miesiąca. Wystarczy reguralnie stosować podaną metodę. Efekty już po pierwszym stosowaniu!
SPAM :happy :happy :happy :happy :happy :happy :happy
Ostatnio zmieniony sob sie 10, 2013 7:28 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
kukilka
Fajna Kobietka

@wiewióra - nie, po takim peelingu już żaden balsam nie jest potrzebny :) olej super natłuszcza, napina i ujędrnia skórę.
Melula

Post autor: Melula »

o to to sobie zapamiętam koniecznie
orientalna
Miła Kobietka

Post autor: orientalna »

Ja robiłam sobie domowy peeling: kawa zwykła, oliwka, cynamon/papryczka chili oraz troszkę żelu pod prysznic do tego (żeby mi się zapachy zgrywały, to był to grapefruit bądź inny cytrus :) ). Nie powiem, bo działał jeśli był regularnie stosowany. Pomógł mi też taki kosmetyk, jak peeling 3D Eveline bodajże, nie był też zbyt drogi. Ale tak naprawdę, najbardziej pomagają ćwiczenia i po nich (po prysznicu rzecz jasna) wklepywanie balsamu.
Obrazek
gugaro87

Post autor: gugaro87 »

peeling z kawy i olejek arganowy. Warto skorzystać z serii masaży bańką chińską. Masaż ten pobudzi skórę do działania. Ja wypróbowałam w SPAM
Ostatnio zmieniony ndz paź 06, 2013 4:20 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie SPAMować forum
kukilka
Fajna Kobietka

orientalna pisze:Ja robiłam sobie domowy peeling: kawa zwykła, oliwka, cynamon/papryczka chili
Z cynamonem robiłam ale z chilli bym się chyba nie odważyła - nie szczypie cię to?
Zamiast oliwki używam oleju rzepakowego - ma dużo witamin i... taniej wychodzi ;)
Kobietka

Post autor: Kobietka »

Ja używałam i kawy i cytryny i nic, dodatkowo chłopak zaczął się ze mnie lekko nabijać.... miałam dość. Na szczęście pożaliłam się koleżance, a ta poleciła mi zabiegi na cellulit w Q Institute w Alejach Jerozolimskich, Warszawa oczywiście. Trochę się bałam,że w ogóle jak wyjdę z zabiegu będę musiała uciekać, bo nie mam tyle pieniędzy. Okazało się jednak,że w tym salonie są najniższe ceny w stolicy i to żadna ściema. Cellulit jest już u mnie praktycznie niewidoczny, no tylko chłopaka nowego muszę poszukać, ale dobrze mi z tym.Pozdrawiam
Marysia77

Post autor: Marysia77 »

Ja też miałam problem z cellulitem. Byłam załamana, brzuszek płaski, a nogi jak galarety. Tak to jest, każdy ma jakieś kompleksy. Postanowiłam coś z tym zrobić, najpierw jeździłam na steperku, ale lato szybko nadciągało, a tu dalej nic. Wybrałam się jak "Kobietka" do Q Institute i uważam, że to było idealne posunięcie. Czeka mnie jeszcze parę zabiegów, ale czego się nie robi...moje stadium jest bardzo zaawansowane. Uważam, że warto korzystać z gabinetów kosmetycznych.
misiapysia
Miła Kobietka

Post autor: misiapysia »

dotychczas uzywalam wlasnorecznie robionego peelingu kawowego, ale ostatnio znalazlam na promocji w rosmanie maske algowa bielendy na cellulit i za wczesnie, zeby mowic o efektach, ale po jednym uzyciu skora juz byla o wiele gladsza :)
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

misiapysia pisze:dotychczas uzywalam wlasnorecznie robionego peelingu kawowego, ale ostatnio znalazlam na promocji w rosmanie maske algowa bielendy na cellulit i za wczesnie, zeby mowic o efektach, ale po jednym uzyciu skora juz byla o wiele gladsza :)
no ja też właśnie wcześniej tej maski jakos nie zauważałam... Ale jak zauważyłam, to wiem, że będę z niej korzystać, bo widzę, że chyba działa :) do tego ruch i dobra dieta... i sukces murowany :)
misiapysia
Miła Kobietka

a jak dlugo uzywasz tej maski i jakie widzisz efekty? masz moze jeszcze cos z tej serii bielendy? widzialam jeszcze inne produkty, ale sama nie wiedzialam na co sie zdecydowac a algi stosowalam na twarz, wiec uznalam, ze na cialo nie zaszkodza :) a chcialabym kupic cos jeszcze, lato zbliza sie wielkimi krokami :)
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Ile bym dała, żeby ten cellulit zniknął :( zaczęłam chodzić na basen, może pomoże ;)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Karolcia93
Miła Kobietka

Post autor: Karolcia93 »

też szłyszałam że cwieczenia regularne sa najlepsze na walke z cellulitem. A dziewczyny, ta maska algowa bielendy na cellulit, to jest z tej serii pomarańczowa skórka? Bo przeglądam własnie ich produkty i nie moge znaleźć tego o czym mówicie...
misiapysia
Miła Kobietka

Karolcia93 pisze:też szłyszałam że cwieczenia regularne sa najlepsze na walke z cellulitem. A dziewczyny, ta maska algowa bielendy na cellulit, to jest z tej serii pomarańczowa skórka? Bo przeglądam własnie ich produkty i nie moge znaleźć tego o czym mówicie...
nie, to nie jest z serii pomaranczowa skorka. to dokladnie nazywa sie PHE kremowa maska algowa do ciała "ANTYCELLULIT" na cellulit wodny i tłuszczowy CELLU- CORRECTOR :) nazwe skopiowalam ze strony bielendy, wiec na pewno to jest inna seria kosmetykow na cellulit :)
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

misiapysia pisze:
Karolcia93 pisze:też szłyszałam że cwieczenia regularne sa najlepsze na walke z cellulitem. A dziewczyny, ta maska algowa bielendy na cellulit, to jest z tej serii pomarańczowa skórka? Bo przeglądam własnie ich produkty i nie moge znaleźć tego o czym mówicie...
nie, to nie jest z serii pomaranczowa skorka. to dokladnie nazywa sie PHE kremowa maska algowa do ciała "ANTYCELLULIT" na cellulit wodny i tłuszczowy CELLU- CORRECTOR :) nazwe skopiowalam ze strony bielendy, wiec na pewno to jest inna seria kosmetykow na cellulit :)
orientujecie sie moze ile taka maska bielendy kosztuje i na jak dlugo starcza?? jestem zmeczona nieskutecznymi produktami, ale skoro tak zachwalacie to moze cos w tym jest... w koncu..
Karolcia93
Miła Kobietka

Post autor: Karolcia93 »

podobno ta maska jest bardzo wydajna, jak stosowałam inne ich kosmetyki, to na długo mi starczały...:) Warto wypróbować, myślę, że będziesz zadowolona z efektów. Ale pamiętaj o jakimś regularnym ruchu, i to pomoże
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

dzięki za info! ruch ruchem, z tym nie mam problemu, ale najgorzej z dietą... :(( jak już zjem jedną kostkę czekolady to na tym się nie konczy tlyko na calej tabliczce. i wmawiam sobie ze od jutra dieta, wiec dzisiaj jeszcze dorzuce ciastka i inne śmieci... :/ ehh. sorry za offtop
ODPOWIEDZ