Puszace się wlosy
Puszace się wlosy
Cześć! Z góry przepraszam jeśli ten temat został powtórzony. Mam ogromny problem. Moje włosy sie strasznie puszą, mam suche końcówki i są totalnie matowe. Bardzo dbam o włosy, stosuje odżywki nawilżające, olejki różne domowe maski ale nic a nic na nie nie pomaga. Dodam że jak umyje włosy to końcówki i pasma znajdujące się blisko twarzy schną migiem i są strasznie napuszone. Naprawdę proszę was o pomoc a co do keratynowego prostowania to niestety odpada:/
Re: Puszace się wlosy
Próbowałaś jedwabiu w sprayu? Ogólnie są dostępne kosmetyki do włosów puszących się, specjalne szampony itd. Tylko, że szczerze powiedziawszy pierwszy lepszy z półki w drogerii pewnie nie zadziała, trzeba będzie zainwestować kasę ;/ Mi jedwab trochę pomógł, możesz spróbować. Szkoda, że prostownica odpada, bo to najszybsze rozwiązanie.
Na puszczące się włosy najlepiej nałożyc olejek np. arganowy. Byle nie za dużo aby ich nie przetłuścic 
Mam ten sam problem, stosuje maskę keratynową jakiś czas było okey a teraz od nowa, jedwab też pomagał tylko chwilowo.
Teraz mysle płukać woda z octem i spróbować z olejem kokosowym bo te wszystkie olejki są zapachowe z alkoholem więc to tylko wysusza jeszcze bardziej ...
Teraz mysle płukać woda z octem i spróbować z olejem kokosowym bo te wszystkie olejki są zapachowe z alkoholem więc to tylko wysusza jeszcze bardziej ...
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
Mirabelka02
- Miła Kobietka
kup sobie olej kokosowy nierafinowany. pomieszaj z dobrą maską w proporcjach 1/2 do 1/2 i na noc na włoski. Rano umyj jak zwykle. Nie bedzie efektu po jednym zastosowaniu natomiast jesli bedziesz robic to regularnie gwarantuję, że włosy Ci sie bardzoooooo poprawią
Być może używasz zbyt wielu humektantów (składniki odzywek/produktów do włosów) - poczytaj sobie na ten temat, bo jeżeli nie balansujesz humektantow emolientami (chociaż to zależy od typu wlosów i pogody) to moga się one puszyć
Mój blog z modą damską Dress-Room.pl.
no ja jakoś też mialam problem z ogarnieciem wlosów. Znajoma poleciłą mi jakies kosmetyki przeciw puszeniu się włosów ale tylko obciązyły je i włosy robily sie szybko tluste. W koncu wybralam sprawdzony sposób czyli prostowanie. Kupialm parowa prostownice babyliss. Jest super bo nawet przy codzinnym prostowaniu nie niszczy wlosów. U mnie wiec sytuacja opanowana.
olejek powinien to ujażmić, są w sprayu teraz praktycznie z każdej firmy kompozycje olejków bo to stało się modne, ja często przed wyjsciem z domu sobie takim psikam i jest ok nawet w deszcz
A probowalas maseczek na wlosy? Kallos ma calkiem dobre.
A może są po prostu kręcone? Spróbuj zastosować metodę CG (w internecie jest pełno blogów i filmików, które ją przedstawiają)
"Jesteśmy więźniami własnego ja. Żyjemy w niewoli własnych poczynań."
Ja bym sprobowala maseczek, ewentualnie olejowania i wcierania jantaru.
Ja bym nie próbowała puchu ujarzmiać olejem kokosowym. Moim zdaniem potrzebują nawilżenia. Ja kiedy puszą mi się i elektryzują to zawsze pod olejowanie daję ten kisiel z siemienia lnianego wcześniej namoczonego. Dla mnie to najlepsze z możliwch nawilżeń 
Zgadzam się z przedmówcą. Najlepiej to poczytaj o świadomej pielęgnacji (tzw. włosing) i pooglądaj jakieś filmiki na youtubie. Stamtąd najwięcej się dowiesz o możliwych przyczynach puszenia i metodach zapobiegania 
Ja już wiem dlaczego po keratynie miałam taki puch, bo je przeproteinowałam. Może masz ten sam problem
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
To jest nawet bardziej niż prawdopodobne. Zazwyczaj właśnie puszące się włosy to oznaka przeproteinowania (lub po prostu rozczesywania kręconych/falowanych)Jamelia pisze:Ja już wiem dlaczego po keratynie miałam taki puch, bo je przeproteinowałam. Może masz ten sam problem
Ja na puszące się włosy stosuje po prostu olejek rano, mój ulubiony to ten z marki Aussie
Na razie nic innego na mnie nie działa. A poza tym, PIĘKNI pachnie 
Powiem szczerze, że co bym nie nałożyła to i tak będą się puszyć 
hej. polecam szapon z matrixa, w fajnej cenie dostepny na stronie hedoni. moje wlosy w koncu sie nie puszą 
Elthi też się nie mogę zebrać z tym laminowaniem ale póki co zaczęłam myć włosy w odżywce i zero puchu , włosy zupełnie inne są