Tanie a dobre:):)

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
maniusia199
Jestem tu nowa :)

Tanie a dobre:):)

Post autor: maniusia199 »

Dziewczyny jak dobrze wiecie nie zawsze drogie kosmetyki są dobre....dlatego też podzielcie się tańszymi sprawdzonymi rozwiązaniami:):* buziaczki:*
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Re: Tanie a dobre:):)

Post autor: mycha25 »

Ja mam taki produkt.Tusz za 8 zł który kupuję w chińskim sklepie.Świetnie wydłuża i pogrubia.Wypróbowałam już wiele tuszy do rzęs,i tych droższych i tańszych ale ten jest najlepszy i cena też świetna :D
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

Pisałam o tym to tu to tam, ale moim kosmetykiem-cud jest... olej rzepakowy :) Mówcie sobie co chcecie, ale on nadaje się i do demakijażu twarzy i do odżywienia skóry podczas peelingu domowej roboty. Kosztuje grosze, a ma dużo witaminy A i E, i nie tylko w kuchni świetnie działa na wygląd ;)
apollo

Post autor: apollo »

Tanie i dobre na pewno są kosmetyki New Nails.
Mówię o kosmetykach do paznokci. Testowałam już ich kleje, tipsy, ozdoby i zmywacze. A... i lakiery. Za każdym razem było ok. Jakość wysoka i w dobrej cenie.
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

dla mnie rewelacyjny jest antyperspirant Soraya Pure , żadne tam dove, rexona czy nivea... cały dzień suchutko i pachnąco ;) poza tym peeling do ciała oliwka dla dzieci plus kawa mielona, świetny zdzierak ciało jedwabne i ujędrnione polecam!
mycha25
Gadatliwa Kobietka

A tą kawę to do czegoś innego można dodać czy tylko do oliwki?
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

wiesz ja robię tylko z oliwką... kupuję najtańszą w Rossmannie a przy okazji przydaje się do nawilżania po kąpieli :) ale można też kawę zalać wodą żeby zrobiła się gęsta papka i np do balsamu dodać...
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Muszę spróbować jednak z tą oliwką :D
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

spróbuje doskonale wygładza ciało, tylko jeżeli masz wrażliwą skórę to uważaj bo to mocno zdziera :)
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Dzięki :)
no.nie.wiem

ku przestrodze

Post autor: no.nie.wiem »

jeśli już o tuszach mowa. Wystrzegajcie się tuszy z serii 'fake eyelashes'. Kupiłam, skusiła mnie cena, bo zawsze uważałam, że tusz to tusz, bez względu na to czy pogrubiający, czy wydłużający, czy inny, magiczny, zawsze dziaŁa tak samo. Natomiast ten zakupiony przeze mnie i nałożony na rzęsy tak mnie polepił, że zrobił mi 4 wielkie grube rzęsy.
Ani tego zmyć ani rozczesać potem... :?
apollo

Kupuje się mając na uwadze cenę do jakości ;-)
Nigdy nie wybieram najtańszych kosmetyków, chyba że ktoś mi je wcześniej polecił, albo czytałam recenzje ;-)
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

nie zawsze cena jest adekwatne do jakości, nie raz zawiodłam się na reklamowanych drogich specyfikach co to miały cuda zdziałać a wyrządziły szkody... często płacimy za reklamę, opakowanie a kosmetyk i jego skład nie różni się od tańszego o podobnym działaniu. trzeba kupować z głową , co jednemu pomoże drugiemu zaszkodzi :)
apollo

Akurat te kosmetyki do paznokci o których wspominałam, od New Nais, są połączeniem niskiej ceny i jakości. W TV, ani w gazetach ich nigdy nie widziałam. Zresztą dla mnie znaczenie ma efekt. Nigdy nie kupowałam produktów po reklamach w mediach. Raczej po rekomendacjach.
Misiek

Post autor: Misiek »

Racja - w cenie kosmetyków z telewizji jest koszt tej reklamy ;-)
Znam kosmetyki new nails - byłam tam na szkoleniach. Dla mnie są ok.
Zresztą - stosuję je na moich klientkach.
magdaj

Post autor: magdaj »

Co myślicie o kosmetykach dla kobiet z rossnetu? Z tego co widzę, to jest to samo co rossman, dobrze myślę?

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
apollo

Nie wiem, nie znam, nie korzystam.
No proszę - czy ja kiedyś nie pisałam z tobą o szkoleniach? Coś mi się kojarzy.
Tak czy siak - kosmetyki są ok.
Misiek

Tak - byłyśmy na szkoleniach w tym samym miejscu. Również pamiętam rozmowę. Tylko nie wiem kto komu doradzał. W sumie to ich kosmetyki naprawdę mnie pozytywnie zaskoczyły - te same były na szkoleniu. A zawsze sądziłam, że na szkoleniach mogą dać tylko szajs.
apollo

dziewczyny - a jakieś dobre kleje znacie? Jestem zadowolona z tych od new nails, ale może zawsze uda się znaleźć coś lepszego :D
Będę wdzięczna za konkretne propozycje ;-)
Misiek

Znam inne, ale nie lepsze, a na pewno już nie przy takich cenach. W tym budżecie biorąc pod uwagę jakość ciężko ci będzie o alternatywę. Temat jest mi dosyć dobrze znany...
apollo

Czyli jednak... Nigdy nie stoję twardo przy stwierdzeniu, że nie da się znaleźć czegoś lepszego bo... zawsze się da. W takim razie w tym wypadku również pozostaje dalej new nails.
lusesitaaaa

Post autor: lusesitaaaa »

BARDZO TANIE A REWELACYJNE!!!! TYLKO 34ZŁ a efekty jak po mega drogich zabiegach!!
To jest mój hit i będe to zachwalać na każdym kroku!! ;)
Moim hitem są te bańki gumowe na cellulit ...
Moja siostra kiedyś w salonie kosmetycznym miała robiony :masaż próżniowy za pomocą bańki chińskiej..Robiono jej masaż taką samą bańką jaką sobie kupiłam;) w salonie koszt 1 masażu to ok 50zł (a taki masaż ok 3 razy w tyg trzeba=150zł) a ja sobie kupiłam te same bańki za 34zł i sama sobie robie masaż;) Po tym jak uświadomiłam moją siostrę że może kupić takie bańki też je zakupiła i razem robimy sobie masaż;) A co do efektów?? JA JESTEM W SZOKU!!!!!!! tania rzecz a efekty SUPER SUPER SUPER SUPER!!!! już po 1 masazu można zauważyć ze skóra jest bardziej napieta , jędrniejsza. kiedyś miałam grudki cellulitu na nogach a teraz???nie do poznania!! nogi pierwsza klasa;) i miałam też sterczący brzuszek a teraz jest płaski!! skóra pieknie się napieła;))Delikatniejsza wersja bańki chińskiej to masażer próżniowy. TO JEST MÓJ HIT!!!!

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
mila89

Post autor: mila89 »

Masjaa pisze:dla mnie rewelacyjny jest antyperspirant Soraya Pure , żadne tam dove, rexona czy nivea... cały dzień suchutko i pachnąco ;) poza tym peeling do ciała oliwka dla dzieci plus kawa mielona, świetny zdzierak ciało jedwabne i ujędrnione polecam!

Ja też mogę się pod tym spokojnie podpisać ten antyperspirant jest świetny i tani a taki peeling to chętnie wypróbuję:)
pomcia

Post autor: pomcia »

Nawet nie wiedziałam, że taki mają.
Wizaz_waw_pl

Post autor: Wizaz_waw_pl »

Jednym z babcinych sposóbów na piękną cerę jest maseczka z drożdży. Nie dużo kosztuje a dobrze robie na cerę. Poza tym Lakiery do paznokci mają to do siebie , że często cena nie idzie za jakością.
ODPOWIEDZ