Ile wody pijecie dziennie?
- Michał_Żywiec Zdrój
- Samiec
Ile wody pijecie dziennie?
Witajcie,
Jestem Michał i w imieniu Żywiec Zdrój chciałbym porozmawiać z Wami o wodzie i nie tylko.
Na początek pytanie: ile wody pijecie dziennie? Tylko szczerze:) Czy zalecane przez specjalistów 1,5 litra to dla Was dużo, a może mało?
Jestem Michał i w imieniu Żywiec Zdrój chciałbym porozmawiać z Wami o wodzie i nie tylko.
Na początek pytanie: ile wody pijecie dziennie? Tylko szczerze:) Czy zalecane przez specjalistów 1,5 litra to dla Was dużo, a może mało?
-
dzo
Re: Ile wody pijecie dziennie?
Jeżeli chodzi o wodę mineralną to szczerze powiedziawszy nie piję w ciągu dnia wcale
Piję tylko dwie kawy, ewentualnie wieczorem szklankę herbaty i czasem jeszcze jakieś słodkiej wody gazowanej ale kilka łyków.
Jak dla mnie to te 1,5 litra wody jest zdecydowanie za dużo przy założeniu, że oprócz tego piję jeszcze inne napoje typu kawa, herbata.
Jednak to jest kwestia przyzwyczajenia. Jak byłam na diecie Dukana (gdzie picie dużej ilości wody to mus) to piłam ponad 1,5 litra wody dziennie i dawałam rady
Piję tylko dwie kawy, ewentualnie wieczorem szklankę herbaty i czasem jeszcze jakieś słodkiej wody gazowanej ale kilka łyków.
Jak dla mnie to te 1,5 litra wody jest zdecydowanie za dużo przy założeniu, że oprócz tego piję jeszcze inne napoje typu kawa, herbata.
Jednak to jest kwestia przyzwyczajenia. Jak byłam na diecie Dukana (gdzie picie dużej ilości wody to mus) to piłam ponad 1,5 litra wody dziennie i dawałam rady
No, na wielu dietach zalecają pić dużo wody mineralnej, ja osobiście piję z 2-3 szklanki dziennie, przeważnie właśnie Żywca, 1,5litra na dzień to jak dla mnie za dużo, no chyba, że w upalny dzień 
-
Aldonka09
1,5 litra wody mineralnej to trochę za dużo w okresie zimowym (płyny uzupełniam raczej gorącymi napojami typu kawa, herbata czy kakao), natomiast latem to zdecydowanie za mało (no chyba, że się nadrabia zimnym piwkiem). Może więc jest to ilość optymalna na wiosnę i jesień. Pozdrawiam. 
- Michał_Żywiec Zdrój
- Samiec
Faktycznie, wiele diet zaleca picie dużej ilości wody, domyślacie się dlaczego?
Macie rację, że do ilości wypijanych płynów powinno wliczać się także herbatę i kawę. Dla jednych osób 1,5 l płynów dziennie to odpowiednia ilość, dla innych za mało.
Możecie sobie wyliczyć indywidualne zapotrzebowanie na płyny w zależności od wagi, wzrostu i trybu życia, w wodnym kalkulatorze: http://wodnykalkulator.pl/
Napiszcie – ile Wam wyszło?
Macie rację, że do ilości wypijanych płynów powinno wliczać się także herbatę i kawę. Dla jednych osób 1,5 l płynów dziennie to odpowiednia ilość, dla innych za mało.
Możecie sobie wyliczyć indywidualne zapotrzebowanie na płyny w zależności od wagi, wzrostu i trybu życia, w wodnym kalkulatorze: http://wodnykalkulator.pl/
Napiszcie – ile Wam wyszło?
- mirellapsw
- Jestem tu nowa :)
Ja pijam głównie kawę/herbatę, do tego także woda (truskawska z żywca
) ale także soki.
http://www.lestyle.pl - fajna i tania odzież dla każdej z nas 
nie wiem nie odmierzam
ale piję głównie wodę niegazowaną , kawa , herbata.... nie lubię gazowanych napojów bleeee, soki okazyjnie
-
lexie
Ja staram się pić dużo wody, bo wiem jak ważna jest dla organizmu
-
Luśka
Ja piję 2 litry wody dziennie:) i jest to Żywiec, jakoś inne mi nie smakują.
Tylko ja nie używam soli stąd też woda jest dla mnie zbawieniem bo pięknie wypłukuje mi toksyny z organizmu.
Tylko ja nie używam soli stąd też woda jest dla mnie zbawieniem bo pięknie wypłukuje mi toksyny z organizmu.
niby jest powiedziane że człowiek powinien pić codziennie minimalnie 2l cieczy, to chyba nie jest zbyt dużo przynajmniej ja tyle wypijam na pewno. I pewnie jeszcze więcej latem 
Butelka wody codziennie to podstawa jak dla mnie. Zatem minimum 1,5 l.
-
lexie
A na co zwracacie uwagę kupując wodę? Co jest dla Was ważne, smak, cena, pochodzenie czy coś innego?
Michał_Żywiec Zdrój pisze:Witajcie,
Uroczyście przysięgam, że pije zalecane 1,5 litra wody dziennie:) Oprócz tego dodatkowo inne płyny w postaci wody i soków, także uważam że dla mnie jest to wystarczające. Sugeruję się zawartością składników mineralnych, nie preferuję wód gazowanych.
ja piję od 1,5 do nawet 4 litrów wody dziennie bo dużo spaceruje jeżdżę na rowerze i chodzę na fitness i uważam że gazowane napoje to jest jak deser a nie napój i powinny być zakazane do sprzedaży nieletnim osobom gdzie się nie obejrzę to jakiś dzieciak z colą biega zamiast z sokiem!
-
lexie
Ostatnio rzuciło mi się w oczy stoisko jakieś nowej wody, chyba z Białowieży. Znacie ja może?
- xxxAngelxxx
Ja piję przeważnie tak około 1,5l, wliczając w to jedną kawę i herbatę. Woda Żywiec Zdrój jak najbardziej 
-
Wizaz_waw_pl
1,5 litra polecają specjalisci. Tak na parwde ednak mało która pani tyle wypija. Dobrze, że sa jeszcze inne napije i owoce. Woda jest organizmowi bardzo potrzebna.
-
lexie
Pić wodę chyba trzeba się nauczyć - albo odzwyczaić od soków, napojów i to wszystko zastąpić dobrą wodą.
Teraz w te upały piję dużo wody źródlanej z cytryną , miętą, schłodzoną, fajnie orzeźwia i gasi pragnienie.
ja spokojnie wypijam 1,5 litra wody, niegazowanej lub lekko gazowaną.
A w upały robię lemoniadę.
do tego 1-2 kawy
A w upały robię lemoniadę.
do tego 1-2 kawy
Ja piję 1,5 litra wody dziennie plus inne napoje typu herbata, kawa, soki. Niby dobrze jest pić dużo wody (zwłaszcza w upały), ale czytałam gdzieś, że za dużo też szkodzi, bo wypłukuje sole mineralne z organizmu... Ale nie wiem ile w tym prawdy 
Hm, ja dość mało. Jak są upały to max 1,5l wody (chociaż zdarza mi się tylko 0,5l - zależy od dnia i od tego ile mam rzeczy na głowie) + herbaty, napoje i owoce...
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
Ja piję około jednego litra mineralnej. Ale nadrabiam herbata, której pije z 7-9 szklanek dziennie. Do tego kawa z 2 szklanki. Jak są upały i jestem spragniona, to na pewno dodaję jeszcze z litr, może półtora litra wody więcej.