Ja osobiści byłam tylko 2 razy ale strasznie się bałam... Mam okropnie jasną karnację i obawiałam się poparzeń.. a słońce mnie niestety nie lubi
Solarka...
Solarka...
Polecacie, czy zdecydowanie nie??
Ja osobiści byłam tylko 2 razy ale strasznie się bałam... Mam okropnie jasną karnację i obawiałam się poparzeń.. a słońce mnie niestety nie lubi
.:W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca:.
Re: Solarka...
Nie rozumiem fascynacji solarium i opalenizną ... ja odradzam. samo zło
ale Twój wybór
Lepsze prawdziwe słoneczko niż lampy. Solarka komicznie wygląda, szczególnie jak wychodzi pomarańczowy odcień skóry.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Solarium jest bardzo niezdrowe dla skóry, bardzo ją wysusza, robi się twarda, łuszcząca, szorstka, dodatkowo, po dłuższym stosowaniu, lubią się pojawiać nowe przebarwienia na skórze, plamki, małe rozlane pieprzyki, nie wiem czy jest ono warte takich zmian... z punktu widzenia kosmetyczki: jeśli to ma być jednorazowe "opalanie" przed ślubem koleżanki, albo 100-dniówką, to jak najbardziej TAK!, natomiast jeśli ktoś chce odbywać kąpiele słoneczne, równie często jak kąpiele w wannie, to z stanowczo NIE !! 
fizjoterapeutka, masażystka, kosmetyczka, kobieta ...
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Nie jestem zwolennikiem solarium . efekt koncowy to RAK
Parę latek temu nie wyobrażałam sbie tygodnia bez solarki, przeszło mi jak doczekałam się raka, teraz solarka to mój największy wróg
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
to jest promieniowanie i niestety konczy sie rakiem predzej czy pozniej . Ale taki jest efekt solarium RAK
ja wielokrotnie poparzyłam się na solarium i już nie chodzę...niby aby być pięknym trzeba cierpieć, ale w po tym nieprzyjemnym uczuciu na skórze to wole byc brzydka, blada i w ogóle
Wszystko stosowane z umiarem jest ok
Ja zimą lubię iść się wygrzać, ale z racji, że jestem blada, to chodzę tylko na 5 minut.
-
helenka814
- Miła Kobietka
wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem... i juz.
chodziłam kiedys na solarium i wiem ze jeszcze nie raz pójdę, czasami w zimę lubię się wygrzać. a 5-7 min / na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi.

chodziłam kiedys na solarium i wiem ze jeszcze nie raz pójdę, czasami w zimę lubię się wygrzać. a 5-7 min / na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi.
-
AnaStazJa
Ja osobiście wolałabym nie ryzykować. Słoneczko nie raz potrafi mi nie małą krzywdę zrobić, a co dopiero solarium 
-
szarlotka
Nie, solaria to czyste zło nawet jeśli idziecie od czasu do czasu na 5-7 minut. Takie natężenie promieni UV jest super szkodliwe, nawet zwykłe słońce jest szkodliwe. Zamiast solarium można poużywać samoopalaczy czy balsamów brązujących, jeśli już wam tak zależy, żeby nie być bielutką
ja też teraz nogi trochę rasuje przed wiosną (ale ona nie chce przyjść!), mam z flosleka taki balsam leciutko brązujący