Podkłady i pudry
-
jagoda
Podkłady i pudry
Mam problem szukam fajnego podkładu i pudru który nie będzie po kilku godzinach na twarzy mi się świecił albo ważył albo jeszcze inne cuda... Macie jakieś sprawdzone podkłady dla cery mieszanej ??
-
Luśka
Re: Podkłady i pudry
ja używam soraya..i powiem że super się wchłania..nie widać że ma się puder..no i nie świecę się po godzinie..jak to bywało z innymi podkładami:) polecam ten matujący:)
-
hanka32
Osobiście nie używam takich ale słyszałam że dobre są pudry mineralne które matują cerę :woman
-
jagoda
pudry mineralne ?? używam i wcale nie ma rewelacji a podkładów hmmm nie polecam maybelline affinitone ani podkładu w musie rimmela ... to musze spróbować ten sorayi
dzięki a jak z pudrem Luśka bo rozumiem ze to o czym pisałaś to podkład?
-
Luśka
a puder..hmmm ...ja coś tam się maznę brązującym na policzki:) ale im mniej na twarzy tym lepiej:)
-
evka
Moj Maz mowi " ja nie lubie jak sie malujecie
" ja na to wkoncu po kturyms razie jak to malujeci? ja i kto? co masz jeszcze inna co sie maluje do cholipy czy jak?
zwatpial hiihhi i potulnie mowi nielubie kochanie jak sie malujesz wole cie bez makijazu ale jak juz chcesz to prosze nie za mocno hihiih

-
jagoda
hi hi hi większość facetów nie lubi jak kobieta ma za mocny makijaż
szczerze mówiąc dlatego szukam czegoś co ułatwiłoby mi życie bo póki co to bez pudru i podkładu nie da rady ... spróbuję ten z sorayi o którym pisałyście może rzeczywiscie coś pomoże 
-
jagoda
kupiłam sobie soraye i dzisiaj użyłam po raz pierwszy rzeczywiście rewelka i nie trzeba kłaść tony pudru hurra!

-
puma.31
Używałam sorayi ale nie byłam zachwycona do cery mieszanej bo taką posiadam najlepszy jest vichy dermablend rewelacja ostatnio jak byłam u kosmetyczki była nim zachwycona powiedziała że mam bardzo ładny podkład i przede wszystkim jest bardzo wydajny POLECAM
-
Ekstrawagandzka
Ja polecam Ci podłkad Maybelline Superstay Silky z bazą pod makijaż. Super wydajny, ekstra się nakłada i jest niesamowicie skuteczny. Fajnie maskuje niedoskonałości, nie kulkuje się na twarzy i ma ekstra konsystencję. Wyciskając taką samą ilość pudru i bazy mieszasz na twarzy puder i od razu uzyskujesz super krycie. Niesamowity kosmetyk. Zdecydowanie polecam. A i cena jest dobra. W Rossmannie możesz często dostać go na promocji - kosztuje wtedy ok 25 zł, więc myślę że dramatu nie ma tymbardziej że wystarcza na naprawdę dlugo. 
-
Zula
Ja polecam fluid Flosleku - Anti Acne Ideal Skin, jest naprawdę dobry. Największą jego zaletą jest to, że po aplikacji nie jest widoczny na twarzy, a doskonale matuje. Kolejną zaletą jest to, że hamuje wydzielanie sebum, więc skóra nawet po całym dniu pozostaje matowa.
-
pstro
Kupiłam sobie ostatnio mineralny z Max Factora i nie jestem zadowolona, a wydałąm 60zł ;/
-
jagoda
zgadzam się z ekstrawagancką raz go miałam potem szukałam innych ale wracam do maybleina naprawde skórka wyglada super bo dodatkowo baza wypełnia blizenki
-
Varadero
Ja używam Loreal'a True Match - to już druga buteleczka i jestem naprawdę zadowolona. Kryje niedoskonalości i skóra matowa. Nie robi efektu maski.
-
Marishka
A ja nie używam podkładów. Mimo wszystko uważam, że pełny makijaż czyli pokład i puder i w międzyczasie pewnie jeszcze jakaś baza to morderstwo dla porów skóry. Tak więc, zatuszowuję niedoskonałości mojej skóry jedynie pudrem i delikatnym korektorem. Korektor dorwałam z (o dziwo) jakiejś bazarowej firmy, ale kryje bardzo ładnie, natomiast, podkład i puder zastąpiłam sypkim podkładem z wygładzającymi minerałami, bodajże z Avonu. Jest ok, skóra jest gładsza, ale przede wszystkim nie czuję się, jakbym miała na buzi maskę.
-
werka
polecam inglota ale pisze tu o podkładach, puder jednak wybieram z clinica. 
-
miszka
Ja mogę polecić puder w kamieniu manhattan - bardzo dobrze kryje i długo się utrzymuje. Jesli chodzi p podkład to sporadycznie używam maybelline i całkiem niezły jest 
-
Hania26
Ja również stosowałam Soraye i byłam bardzo zadowolona. Obecnie mam puder w kremie Manhattanu- z jednej strony dobrze kryje , z drugiej zatyka mi pory i mam małe krosteczki na buzi:( Dzisiaj chyba odwiedzę drogerię i wypróbuję produkt innej firmy..zastanawiam się nad podkładem mineralnym Maybelline....
Stosowałyście go?
-
striker44
Nie stosowałam mineralnych, ale chetnie poczytam jak go przetestujesz
. Preferuje pudry w kulkach, mniej brudzą. Jakei sa wasze pudry w kulkach? Ja uzywam pierre rene.
-
kika75
ja np zamiast pudrów czy podkładów używam kremu nawilżającego z mary cohr w dwóch różnych odcieniach naturalnego beżu i złotego beżu super pokrywają niedoskonałości i utrzymuje się przez cały dzień a do tego nawilża i odżywia.